5 redenen waarom kunstgras en huisdieren perfect samengaan

Je bent ongetwijfeld al bekend met de meest voor de hand liggende voordelen van kunstgras; het blijft het hele jaar door groen, je hoeft het nooit te maaien en het is (mits je voor goede kwaliteit kiest natuurlijk) vrijwel niet meer van echt gras te onderscheiden. Maar is het wel slim om kunstgras te nemen als je huisdieren hebt? Is de combinatie van kunstgras en huisdieren niet vragen om ellende?

Kunstgras en huisdieren gaan perfect samen. Dit is waarom:

#1. Je huisdieren zullen er dol op zijn

Kinderen spelen vanzelfsprekend liever op een zacht kleed dan op een koude, harde vloer. Voor je huisdieren is dat echt niet anders! Honden, maar ook katten en andere dieren zullen dol zijn op hoe comfortabel en zacht kunstgras aanvoelt onder hun pootjes.

#2. Het is helemaal veilig voor ze

Ons kunstgras voor de tuin en op het terras bevat geen schadelijke stoffen. Het is ook niet behandeld met de pesticiden of meststoffen die je op een ‘echt’ grasveld zou kunnen aantreffen. Het is helemaal veilig voor kinderen en huisdieren, dus je kunt ze met een gerust hart op het gras laten spelen.

#3. Het is prima bestand tegen ravotten - en de meest fanatieke gravers!

Ons kunstgras is prima bestand tegen dieren en hun poten, klauwen, nagels en tanden. Het zal dus niet beschadigen als je je huisdieren erop laat spelen. Sterker nog, veel hondeneigenaren wiens tuin compleet overhoop is gehaald door hun overenthousiaste pup, kiezen voor kunstgras omdat de backing dusdanig sterk is dat honden er simpelweg niet doorheen komen.

#4. Ongelukjes zijn niet erg

Onze kunstgras matten zijn voorzien van een goede drainage. Dat betekent dat eventuele plasjes er gewoon doorheen lopen. En mocht er eens een ander ongelukje plaatsvinden, dan is dat ook geen ramp. Uitwerpselen kun je verwijderen zoals je bij normaal gras zou doen. Daarna de plek even schoonspoelen met de tuinslang en je bent klaar!

#5. Nooit meer modderpoten in huis

Als je de tuinslang op een echt grasveld zou zetten, dan heb je binnen no time een modderbad – net als na een flinke regenbui. Met kunstgras in je tuin hoef je je hier geen zorgen over te maken, want zelfs grote hoeveelheden water lopen gewoon door de matten heen de grond in. Je hoeft dus niet meer constant achter je huisdieren aan te lopen om hun modderige pootafdrukken op te dweilen.

 

 

 

Ook interessant voor jou