5 veelvoorkomende kunstgras problemen – en oplossingen!

Kunstgras biedt tal van voordelen. Het aanleggen van kunstgras moet echter wel goed gebeuren om problemen te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je weet wat je kunt verwachten hebben we vijf veelvoorkomende kunstgras problemen – én de oplossingen voor deze problemen – voor je op een rijtje gezet.
kunstgras rol aanleggen

Veelvoorkomende kunstgras problemen & oplossingen

Probleem #1: Je hebt het verkeerde soort kunstgras aangeschaft

Dit is een van de meest veelvoorkomende kunstgras problemen bij mensen die voor het eerst kunstgras kopen. In plaats van zich eerst goed te oriënteren, schaffen ze de eerste de beste kunstgras mat aan. Met als gevolg dat ze opgescheept zitten met kunstgras dat eigenlijk totaal niet geschikt is voor waar ze het willen gebruiken.

De oplossing: Neem de tijd om je te verdiepen in verschillende soorten kunstgras

Er is kunstgras voor in de tuin, kunstgras voor op het balkon, kunstgras om op te spelen, kunstgras om op te sporten, kunstgras voor in huis, enzovoorts. Vanaf een afstandje lijkt het misschien allemaal hetzelfde, maar elk type kunstgras heeft weer andere eigenschappen. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt over welke soort kunstgras het best geschikt is voor jouw specifieke toepassing. We helpen je graag met een deskundig advies!

Probleem #2: Zichtbare naden

Kunstgras is vooral populair vanwege de hoge esthetische waarde. Dus zichtbare naden tussen de kunstgras matten is wel het laatste waar je op zit te wachten!

De oplossing: Schakel een professionele installateur in

Het heeft weinig zin om te proberen zichtbare naden achteraf weg te werken. Voorkomen is beter dan genezen! Schakel altijd een ervaren professional in om je kunstgras aan te leggen. Die weet namelijk precies wat er moet gebeuren om een mooi, egaal en naadloos kunstgrasveld te creëren.

Probleem #3: Onkruid

Iedereen heeft het altijd over hoeveel tijd je bespaart met kunstgras; je hoeft niet te maaien, te sproeien, te verticuteren of onkruid te wieden. En dan word jij vervolgens geconfronteerd met hardnekkig onkruid dat zich tóch een weg naar boven heeft weten te banen!

De oplossing: Leg altijd eerst stabilisatiedoek aan

Stabilisatiedoek, ook wel onderdoek genoemd, heeft een stabiliserende én een onkruidwerende functie. Het is een kleine moeite om dit aan te leggen voordat je de kunstgras matten uitrolt, en het scheelt je een hoop frustraties in de toekomst!

Probleem #4: Een gebrekkige drainage

De kunstgras matten die wij verkopen hebben uitstekende drainerende eigenschappen om hemelwater door te laten. Maar na een flinke stortbui zie je toch ineens dat er plassen water op je kunstgrasveldje blijven staan!

De oplossing: Zorg eerst voor een goede afwatering

Het maakt niet uit hoe goed je kunstgras water doorlaat als de ondergrond dat niet doet. Met name in situaties waar het kunstgras direct over een ondergrond van tegels of beton is aangelegd, is er een groter risico dat er water op blijft staan. Laat je door onze experts adviseren over wat je kunt doen om een goede afwatering te realiseren.

Probleem #5: Opkrullende randen

Wanneer kunstgras niet op de juiste manier geïnstalleerd is, kan het zijn dat de randen van je kunstgras matten gaan opkrullen. Nog afgezien van het feit dat dit de uitstraling van je gazon ruïneert, kun je hier ook gemakkelijk over struikelen.

De oplossing: Maak gebruik van kunstgrashaken

Kunstgrashaken zijn speciaal gemaakt om de randen van je kunstgras matten in de grond vast te zetten. Op die manier ben je altijd verzekerd van een mooi, strak én veilig eindresultaat!

 

 

Ook interessant voor jou