Wat is het beste kunstgras

Wat is de beste kunstgras? Dit is afhankelijk van een aantal factoren en natuurlijk waarvoor het gebruikt gaat worden. Ontdek per toepassing wat het beste kunstgras is, en waar je op moet letten om te investeren in de beste kwaliteit.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende aspecten die bepalen wat het beste kunstgras is.  Let bij je aankoop op de volgende dingen.

  • Vezelhoogte

De vezelhoogte bepaalt de hoogte van het kunstgras. Dit verschilt gemiddeld van 20mm tot 50mm, waarbij de prijs oplopend is. Voor in de tuin of als er kinderen op willen spelen wordt er vaak gekeken naar een vezelhoogte van minimaal 30mm. Op het balkon of dakterras gaat dit vaak om 25-30mm kunstgras, omdat dit minder snel wordt platgelopen zonder het gebruik van invulzand.

  • Natuurlijke uitstraling

Het kunstgras van tegenwoordig is steeds moeilijker te onderscheiden van echt gras, voornamelijk als je gaat voor de beste kwaliteit. Bij al onze soorten staat een indicatie van hoe natuurlijk het kunstgras er uit ziet op een schaal van 1 tot 5. Wil je kunstgras dat er heel natuurlijk uitziet, ga dan voor een soort met een score van 4-5 op het gebied van natuurlijke uitstraling.

  • Zachtheid

De zachtheid van het kunstgras wordt door veel mensen als erg belangrijk gezien. Om van je tuin of balkon een tweede woonkamer te maken is een relatief zachte variant gewenst, zo kun je er rustig met sokken of blote voeten overheen lopen in de lente/zomer. Ook voor de zachtheid hebben we een schaal van 1-5, hoe hoger de score, hoe zachter het kunstgras zal zijn.

  • Prijs

Aan goede kwaliteit kunstgras zit vaak ook een redelijke prijs verbonden. Dit kan soms afschrikken, maar heeft uiteraard een reden. Kunstgras is een investering voor vele jaren en zorgt voor een (vrijwel) onderhoudsvrije tuin. Ga voor kwaliteit om er zeker van te zijn dat het kunstgras lang mee gaat en mooi blijft. Wij beschikken over de hoogste kwaliteit, ontdek het prachtige assortiment en vraag gratis samples aan.

  • UV-garantie

Om de kwaliteit van het kunstgras en het behouden van de kleur te garanderen hebben we bij Kunstgras.nl een UV-garantie van 10 jaar. Dit houdt in dat het kunstgras niet verkleurt door de zon als het in normale staat wordt gehouden en met regelmaat wordt schoongemaakt.

  • Locatie van productie

Kunstgras.nl heeft louter Europese productie waar erg scherp wordt toegezien op de kwaliteit en de waarborging hiervan.

 

Bepaal aan de hand van bovenstaande punten wat het beste kunstgras is, lees voor de verschillende toepassingen (tuin en balkon) vooral door.

kunstgras in de tuin

Beste kunstgras voor in de tuin

 

Om vast te stellen wat het beste kunstgras is voor in de tuin kijken we naar de verschillende aspecten die hierboven zijn besproken. Kunstgras in je tuin leggen is een investering voor vele jaren, dit maakt een goede, doordachte keuze des te belangrijker. Iedereen heeft verschillende voorkeuren en budgetten, maar wij gaan uit van onze ervaring. Elke kunstgras soort die we verkopen is bij uitstek de hoogste kwaliteit en geschikt voor in de tuin.

Het beste kunstgras voor in de tuin voldoet aan een vezelhoogte van 30-45mm, dit is een perfecte hoogte om van jouw tuin een 2e woonkamer te maken.

Daarbij heeft het een natuurlijke uitstraling en is het erg zacht. De natuurlijke uitstraling is belangrijk voor het uiterlijk van de tuin, en de zachtheid voor het innerlijk van de tuin, je moet er natuurlijk wel met je blote voeten op kunnen lopen.

De prijs van kunstgras loopt uiteen van 20 euro per vierkante meter tot (soms wel) 40 euro per vierkante meter. Dit wordt mede bepaalt door de vezelhoogte, natuurlijke uitstraling en zachtheid; maar ook zeker door de vezeldichtheid en de type vezels. Voor een wat lager budget is 20 tot 25 euro per m2 een goede prijs, voor een wat hoger budget (en iets meer luxe) is 30 tot 35 euro per m2 een bedrag om rekening mee te houden. Dit klinkt als veel geld (en dat is het ook), maar je hebt echt jaren plezier van de kwaliteit van Kunstgras.nl.

Je kunt bij ons altijd gratis samples bestellen om met handen en voeten te voelen wat het beste kunstgras is voor jouw tuin, balkon of dakterras.

Heb je (kleine) kinderen thuis?

Dan is speelgras ideaal om in de tuin te leggen, hier hebben we speciaal kunstgras voor geselecteerd. Wees verder niet bang, verschillende andere soorten kunstgras voldoen ook zeker voor kinderen om te spelen. Als je liever wat extra zekerheid inbouwt dat je kinderen echt veilig kunnen spelen, gebruik dan als ondergrond valdemping. Valdemping zorgt voor een zachtere ondergrond, maar is ook egaliserend, druk verdelend en drainerend. Ga voor een veilige en gezonde speelplek voor jouw kinderen. Nog niet overtuigd? Leer waarom kunstgras ideaal is voor kinderen.

Neem bij vragen vrijblijvend contact op, en we helpen je graag verder.

kunstgras kinderen

Beste kunstgras voor op het balkon

 

Kunstgras op het balkon is top als een verlenging van je woonkamer, zeker in de lente en zomer. De heerlijk zachte ondergrond zorgt ervoor dat je op sokken of blote voeten van je balkon kan genieten. Een kunstgrasmat op het balkon is te combineren met elke gewenste stijl, van klassiek tot modern.

Voor op je balkon adviseren wij de kortpolige types kunstgras (dus een lagere vezelhoogte), omdat deze minder snel worden platgelopen dan de langere soorten zonder instrooizand te gebruiken. Het type Boston 30mm is enorm populair onder onze klanten voor op het balkon.

De natuurlijke uitstraling wordt over het algemeen minder belangrijk bevonden als het gaat om kunstgras voor op het balkon, maar zacht kunstgras is hierbij wel lekker. De prijs van kunstgras op het balkon is over het algemeen lager dan voor in de tuin, omdat het gaat om een lagere vezelhoogte.

Voor alle kunstgras soorten die ideaal zijn voor op het balkon ga je naar kunstgras balkon.

Gratis stalen bestellen

 

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om gratis stalen te bestellen om jouw keuze wat makkelijker te maken. Voel met blote handen en voeten wat wij bedoelen met kwaliteit. Bestel tot maximaal 4 gratis stalen en investeer in het beste kunstgras. Althans, wat jij het beste kunstgras vindt natuurlijk. Kom je er echt niet uit wat het beste kunstgras is in jouw situatie? Neem dan vooral contact op met een van onze specialisten, dan helpen we je een handje verder.

kunstgras samples bestellen