Waarom je beter geen kunstgras bij de bouwmarkt kan kopen

Kunstgras is razend populair. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt hoeveel tijd en moeite het scheelt als je nooit meer hoeft te maaien, te verticuteren, te bemesten en te sproeien. De toenemende populariteit van kunstgras heeft ervoor gezorgd dat het steeds breder verkrijgbaar is. Zo is het tegenwoordig ook gewoon bij de bekende bouwmarkten verkrijgbaar. Maar is het wel slim om je kunstgras bij de bouwmarkt aan te schaffen?

Waarom geen kunstgras bij de bouwmarkt kopen?

Hieronder enkele redenen om geen kunstgras bij de bouwmarkt aan te schaffen:

#1. Kwaliteit

Bouwmarkten hebben kunstgras in hun assortiment opgenomen om hun klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Maar ze zijn niet van de verkoop van kunstgras afhankelijk, en dat merk je aan de kwaliteit. Hoe je het ook wendt of keert, de kwaliteit van de kunstgras bij de bouwmarkt is gewoon minder. Dat valt vaak pas op wanneer je het kunstgras bij de bouwmarkt gaat vergelijken met de producten van een gespecialiseerde kunstgrasleverancier. Bij Kunstgras.nl bijvoorbeeld, is kunstgras echt onze core business. Onze producten worden met de grootste zorg en aandacht geproduceerd zodat we onze klanten de beste kwaliteit kunnen garanderen. Zo krijg je bij ons standaard 10 jaar UV-garantie. Dat hoef je met kunstgras van de bouwmarkt niet te verwachten!

#2. Keuze

Als je naar de bouwmarkt gaat om je op kunstgras te oriënteren, dan zul je zien dat de keuze zeer beperkt is. Een aantal bouwmarkten hebben slechts één type kunstgras in één enkele kleur in het assortiment, al zijn er ook een aantal bouwmarkten die meerdere varianten aanbieden. Dit kun je eigenlijk niet vergelijken met wat we bij Kunstgras.nl aanbieden. Bij ons vindt je niet alleen veel verschillende soorten kunstgras voor in de tuin, maar ook kunstgras voor op het balkon, kunstgras voor langs het zwembad en speelgras. Dit is aangevuld met een zeer indrukwekkend aanbod met kunstgras voor in de sport. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uiteenlopende kleuren waarin ons kunstgras geleverd kan worden. Kortom, wil je iets te kiezen hebben, ga dan gewoon naar een kunstgras specialist!

#3. Service

Het feit dat bouwmarkten nu eenmaal niet gespecialiseerd zijn in kunstgras merk je ook aan de service. Zo is het bij de meeste bouwmarkten is het niet mogelijk om kunstgras stalen te bestellen zodat je thuis rustig verschillende kunstgras types, poolhoogtes en kleuren kunt vergelijken. De medewerkers beschikken ook niet over de kennis en ervaring van een kunstgrasspecialist, waardoor ze niet altijd in staat zijn om gedegen advies te geven. En zelfs als het kunstgras van de bouwmarkt wat jou betreft prima is voor wat je ermee wilt doen, dan moet je het nog altijd zelf leggen. Dit in tegenstelling tot wanneer je kiest een gespecialiseerde kunstgrasleverancier, die eigenlijk altijd wel de mogelijkheid biedt om het kunstgras professioneel te laten installeren.

Tot slot

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw beslissing: als jij kunstgras bij de bouwmarkt wilt kopen, dan kan dat natuurlijk! Het is wellicht ook wel goedkoop in aanschaf. Maar vergeet niet dat kunstgras een investering voor de lange termijn hoort te zijn. Wil je verzekerd zijn van kwaliteit, duurzaamheid, keuze, service en expertise, kies dan gewoon voor een echte kunstgrasspecialist.

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie