Zolang je kiest voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras, hoef je je geen zorgen te maken over winterse temperaturen. Het kunstgras dat wij verkopen, is bestand tegen temperaturen die in Nederland nooit gehaald zullen worden. Je kunstgras zal, ook bij strenge vorst, niet beschadigen of afbreken. Ook niet als je over een bevroren kunstgras gazon loopt. Hoewel de kunstgras vezels wel wat stugger kunnen worden bij lagere temperaturen, zullen ze niet zomaar breken.
Kunstgras in de winter
Is vorst schadelijk voor mijn kunstgras?
Als er ijs op mijn kunstgras ligt, moet ik dit dan verwijderen?
Wanneer het geregend heeft en het daarna gaat vriezen, kan er een laagje ijs op je kunstgras ontstaan. Dit kun je het beste gewoon met rust laten en wachten tot het ijs weer is weggesmolten. Het is niet aan te raden om zout te strooien over kunstgras; er zullen dan namelijk zoutresten in het kunstgrastapijt achterblijven, wat de drainage kan belemmeren. Het gevolg is dat hemelwater dan niet goed kan worden afgevoerd en er plassen water op je mooie gazon blijven staan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om ongelukken door gladheid te voorkomen kun je beter niet over een met ijs bedekt kunstgras gazon heen lopen.
Wat moet ik doen als er sneeuw op mijn kunstgras ligt?
In principe hoef je ook bij sneeuwval niets te doen. Je kunstgras is prima bestand tegen sneeuw! Zodra het gaat dooien zal de sneeuw vanzelf wegsmelten en komt je mooie groene gazon weer tevoorschijn. Wil je je gazon per se sneeuwvrij maken? Zorg er dan in elk geval voor dat je een plastic sneeuwschep gebruikt. Metalen schoppen en sneeuwschuivers kunnen de kunstgrasvezels namelijk wel beschadigen.
Heb je uberhaupt geen last van de sneeuw, bijvoorbeeld omdat je een (overdekt) balkon hebt. Bekijk dan onze soorten balkongras