Veelgestelde vragen


Door de jaren heen hebben we vele vragen over kunstgras gekregen. Er zijn een aantal vragen die telkens terugkomen. De meest gestelde vragen hebben we voor je verzamelt en op een rij gezet.

Consumenten en media hebben veel aandacht besteed aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Je kunt de veiligheid van kunstgras zien vanuit verschillende perspectieven:

  • Brandveiligheid
  • Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren
  • Milieuvriendelijkheid

Lees meer

Ons kunstgras is zeer geschikt voor huisdieren. Kwalitatief goed kunstgras is namelijk gemaakt van stevige componenten waardoor huisdieren het niet kunnen beschadigen. Uitwerpselen kunnen eenvoudig van het kunstgras worden verwijderd zonder dat het schade aanricht. Veel van onze klanten hebben huisdieren en we horen geen klachten over huisdieren die een hekel hebben aan het gras. Dus ook op dat vlak hoef je je geen zorgen te maken. Tot slot hoef je je ook geen zorgen te maken over de gezondheid van jouw huisdieren. Wij leveren namelijk enkel Europese producties kunstgras en indien nodig schoon invulzand. Kunstgras voor huisdieren is dus zeker aan te raden bij ons.

De keuze is aan jezelf. Ben je een handige doe-het-zelver, dan kan het zelf aanleggen veel geld besparen. Zelf kunstgras leggen kost echter veel tijd en vergt de nodige voorbereiding. Wens je het kunstgras te laten plaatsen door een van onze installateurs? Dan brengen wij je graag in contact!

» Meer informatie over kunstgras laten leggen
» Meer informatie over het zelf leggen van kunstgras

Alle types kunstgras van Kunstgras.nl zijn voorzien van perforatiegaten en op deze manier ook waterdoorlatend.
Naast deze goede eigenschap van dit product, moet je ook rekening houden met de waterafvoer van de ondergrond onder het kunstgras. Als je kunstgras in de tuin legt, moet de ondergrond vlak, stabiel en drainerend zijn.

Kunstgras is niet onderhoudsvrij te noemen. Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteed worden aan je kunstgrasgazon.

» Meer informatie over het onderhoud van kunstgras

Overweeg je om het kunstgras zelf te leggen? Op deze manier bespaar je veel geld. Laat je vooraf goed informeren over de aanleg hiervan.

» Meer informatie over het zelf leggen van kunstgras

Als je het kunstgras gaat leggen, dan is het van belang om goede scherpe mesjes te gebruiken voor het snijden van het kunstgras. Het snijden gaat hierdoor een stuk eenvoudiger en daarnaast is de afwerking ook strakker. Allereerst kun je het kunstgras over de lange lengtes met de vezelrichting snijden. Door het kunstgras even om te slaan en langs deze naad te snijden, zullen de vezels nooit worden beschadigd. Ga je een of meerdere stukken aan elkaar verlijmen, dan adviseren wij hierbij een overlap van 1-2 cm. Je kunt hierbij beide kanten schoonsnijden. Tot slot kan je het kunstgras rondom schoonsnijden.

Het belangrijkste onderhoud is het regelmatig schoonhouden van je kunstgrasgazon. Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op je kunstgazon terecht komen, moeten verwijderd worden om kieming van onkruid te vermijden. Je kunt hiervoor het beste een harde bezem gebruiken. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.

Mocht er onverhoopt toch onkruid in het kunstgras ontstaan, dan kun je dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Als je kunstgrasmat is voorzien van ons gronddoek, dan kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien. Wij adviseren dan ook om deze er altijd bij te bestellen.

Ongelukjes van huisdieren moet je voor je eigen hygiëne zo snel mogelijk verwijderen en naspoelen. Het verwijderen van afval op je gazon voorkomt tevens verstopping van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

De laatste jaren is er veel discussie ontstaan over de korrels in kunstgras. De korrels, gemaakt uit fijngemalen rubber, wordt ook wel rubbergranulaat genoemd. Dit betreft een instrooimateriaal die enkel wordt gebruikt op grote kunstgrassportvelden. Deze korrels zorgen ervoor dat het sportveld dezelfde eigenschappen krijgt als een gewoon grasveld, zodat de bal niet te snel rolt en niet te hoog stuitert. Daarnaast wordt het kunstgras beter geschikt voor slidings.

Alle types kunstgras van Kunstgras.nl zijn enkel Europese producties en vrij van lood en cadmium. Onze types dien je enkel in te vullen met instrooizand. Je hoeft je verder dus geen zorgen te maken om je gezondheid of van die van je kinderen en/of huisdieren. Zorgeloos genieten!

Consumenten en media hebben veel aandacht besteed aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Je kunt de veiligheid van kunstgras zien vanuit verschillende perspectieven:

  • Brandveiligheid
  • Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren
  • Milieuvriendelijkheid

» Meer informatie over de veiligheid van kunstgras

Sommige aanbieders bieden kunstgras aan voor minder dan 10 euro per vierkante meter. Je kunt je echter afvragen of deze typen kunstgras aan jouw verwachting zullen voldoen.

De goedkopere typen kunstgras bevatten over het algemeen minder kunstgrasvezels per vierkante meter. Er zijn vaak ook niet meerdere verschillende vezels gebruikt, waardoor het een minder natuurlijke uitstraling heeft.

Een ander aspect waar bepaalde leveranciers op bezuinigen is het bevestigingsmateriaal op de onderkant van de mat. Als er minder van dat materiaal wordt aangebracht is het product weliswaar goedkoper, maar de grasprieten zullen eerder loslaten.

Over het algemeen heeft prijs een directe verhouding met kwaliteit.

De duurdere typen nepgras bestaan uit meerdere soorten vezels met elk een eigen vorm, hoogte en kleur. Door deze variatie lijkt het veel meer op natuurgras dan de goedkopere typen nepgras die bestaan uit één kleur of type grasspriet.

Als je een groter budget heeft, zal jouw nepgras gazon er ook meer uitzien als natuurgras. Heb je een beperkt budget, dan zou je de aanbiedingen van de verschillende leveranciers in de gaten kunnen houden.

We kunnen hier niet voor alle leveranciers spreken, maar de meerderheid van de producten zijn uitgebreid getest op kleurechtheid.

Veel producenten maken gebruik van hoogwaardige grondstoffen waarmee de vezels (individuele grassprieten) dusdanig zijn samengesteld dat je kunt vertrouwen op een kleurbehoud van 10 jaar. Alle soorten van Kunstgras.nl worden in Europa geproduceerd en hierbij wordt een garantie van 10 jaar gegeven op het behoud van de kleur.