Hoe maak ik mijn kunstgras schoon?


Na aanleg is het belangrijkste onderhoud eigenlijk het regelmatig schoonhouden van de kunstgrasmat. Lees hieronder meer over waarom het nodig om jouw kunstgrasmat regelmatig schoon te maken en de manieren waarop je dit kan doen.

Schoonmaken van kunstgras

Aangezien kunstgras in de meeste gevallen buiten ligt, kan het zijn dat bladeren, zand, onkruid en andere zaken op de kunstgrasmat terecht komen. Om de levensduur van de kunstgrasmat te verlengen en de kleur mooi te houden, is het noodzakelijk om deze regelmatig schoon te maken. Zo krijgen tuinresten niet de kans om zich te hechten aan de vezels. Zo kun je langer genieten van een prachtig groene kunstgrasmat.

Daarnaast kunnen algen, bladeren en andere tuinresten ervoor zorgen dat de kunstgrasmat glad wordt. Door het kunstgras regelmatig schoon te maken, behouden de vezels hun grip. Hierdoor blijft de kunstgrasmat veilig en kunnen glijpartijen en/of andere ongelukken voorkomen worden.

Kunstgras borstelen

Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op jouw kunstgrasmat terecht komen, moeten verwijdert worden om kieming van onkruid te vermijden. Je kunt hiervoor het beste een harde bezem gebruiken. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.

Mocht er onverhoopt toch onkruid in de kunstgrasmat ontstaan, kun je dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Wanneer de kunstgrasmat is voorzien van een gronddoek  kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien. Wij adviseren je daarom ook graag om deze er altijd bij te bestellen.

 

Kunstgras schoonspoelen

Bij ongelukjes van huisdieren is het voor de hygiëne van de kunstgrasmat belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen en na te spoelen met water. Het verwijderen van afval op de kunstgrasmat voorkomt tevens verstopping van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

 

Mocht je vragen hebben over het schoonmaken van je kunstgrasmat, neem dan contact op met onze klantenservice.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?