Is kunstgras veilig?


Consumenten en media hebben veel aandacht besteedt aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Je kunt de veiligheid van kunstgras zien vanuit verschillende perspectieven:

  • Brandveiligheid
  • Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren
  • Milieuvriendelijkheid

Brandveiligheid

Tests uitgevoerd door TNO tonen aan dat kunstgras van veel producenten niet brandgevaarlijk is, maar dat het kunstgrastapijt zelfdovend is, mits het op de juiste manier is geïnstalleerd. Vonken van bijvoorbeeld de barbecue, laten echter wel lelijke sporen na, dus in principe wordt geadviseerd geen barbecue op uw kunstgrasgazon te gebruiken. Het uitdrukken van een sigaret of het achterlaten van sigarettenas zal schroeiplekken veroorzaken, maar het kunstgras zal geen vlamvatten. Alle soorten kunstgras van Kunstgras.nl zijn Europese producties, welke worden samengesteld met hoogwaardige kunstof vezels. Echter kunt u hiermee het smelten niet voorkomen. Probeer vuur en hete voorwerpen daarom niet in de buurt van uw kunstgras te laten komen.

Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren

De nieuwe generatie kunstgras is lekker zacht, spelende huisdieren, peuters en kleuters kunnen hier heerlijk op kruipen en spelen zonder zich te bezeren.

Na een regenbui is kunstgras snel droog, dus ze kunnen snel weer naar buiten zonder dat u last heeft van modder en natte kleding.

Ook is het kunstgras en instrooizand volledig ongevaarlijk, zelfs als het per ongeluk wordt opgegeten.

Milieuvriendelijkheid van kunstgras

Kunstgras is op een groot aantal aspecten absoluut milieuvriendelijk te noemen. Alle types kunstgras van Kunstgras.nl zijn enkel Europese producties en vrij van lood en cadmium. Onze types dient u enkel in te vullen met instrooizand. U hoeft zich verder dus geen zorgen te maken om uw gezondheid of van uw kinderen en/of huisdieren. Bij regen vindt geen uitloog van gevaarlijke stoffen plaats en dus ook geen verontreiniging van de bodem. Kunstgras kan daarom zelfs worden toegepast in water-win-gebieden.

Doordat kunstgras niet gemaaid hoeft te worden, wordt uitstoot van schadelijke stoffen bij de verbranding van benzine vermeden. Ook de besparing van drinkwater, u hoeft een kunstgrasgazon immers niet te besproeien, draagt bij aan een beter milieu.

Comfortabele en veilige ondergrond

Om de natuurlijk sensatie die u beleeft wanneer u op kunstgras loopt te vergroten, is er valdemping.
Deze schuimlaag wordt rechtstreeks onder het kunstgrasgazon aangebracht en zorgt voor een zacht verend en comfortabel gevoel wanneer u op gras loopt en speelt.