Goedkoop kunstgras

Niet alleen voor het beste, ook voor het meest voordelige kunstgras ben je bij Kunstgras.nl aan het juiste adres. Op onze website vind je verschillende soorten goedkoop kunstgras. Daarvoor hoef je niet te wachten op aanbiedingen, ons meest voordelige model is standaard verkrijgbaar vanaf € 17,95 per vierkante meter.

En hoewel ons low-budget kunstgras tegen een lage prijs verkrijgbaar is, koop je nog steeds een kwaliteitsproduct. Onze voordelige modellen hebben een natuurlijke uitstraling en een jarenlange levensduur.

Ook onze goedkope kunstgrassen worden binnen de EU gefabriceerd en moeten zodoende voldoen aan de geldende Europese standaarden. Het kunstgras is 100% kindvriendelijk en 100% diervriendelijk.

Goedkoop kunstgras kopen

Wil je mooi groen kunstgras, voor een zacht prijsje? Ook ons budgetkunstgras voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en veiligheidsstandaarden. Je kunt de grasmat direct online bestellen. Als je dat vandaag voor 14:00 uur doet, heb je jouw pakket meestal binnen twee dagen in huis.

Wil je het kunstgras liever laten leggen of wil je een showtuin bekijken? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten door het land.

Goedkoop kunstgras

Online bestellen

Heb je een voordelig kunstgras gevonden dat voldoet aan al jouw wensen? Dan kun je het direct via onze webshop bestellen. Selecteer het juiste model, geef aan welke breedte je nodig hebt en hoe lang de rol moet zijn.

Vervolgens kun je aangeven of je nog extra accessoires zoals benodigdheden voor de installatie wilt bestellen. Rond je bestelling af en je ontvangt het pakket meestal binnen 2 dagen bij jou thuis. Bestellingen boven de € 350 bezorgen we gratis bij je thuis.

Bij een verkooppunt

Heb je specifieke vragen over het kunstgras? Wil je jouw grasmat laten installeren? Of wil je het grastapijt vooraf graag eens in het echt zien? Dan kun je terecht bij onze leveranciers.

We hebben verschillende verkooppunten verspreid door het land. Onze dealers staan jou graag te woord en beschikken over een showroom of showtuin. Naast advies over het juiste gras voor uw toepassing kunnen zij de volledige aanleg van het grasveld voor je verzorgen.

Kunstgras sample verpakking

Proefbox aanvragen

Bij Kunstgras.nl vind je verschillende goedkope modellen. Wil je deze graag eens naast elkaar leggen? Of wil je een goedkoper kunstgras juist eens vergelijken met duurdere modellen? Vraag dan een proefbox aan. Je kunt 4 modellen kiezen. Hiervan ontvang je vervolgens samples.

Bestel de proefbox vandaag voor 14:00 uur en hem ontvangt hem morgen al in huis!

Wat heb ik nog meer nodig?

Wat je nodig hebt voor een kunstgras gazon hangt onder andere af van de plek waar je het legt, de huidige ondergrond en het beoogde gebruik. Vaak is het verstandig om een nieuwe onderlaag te plaatsen, zodat het grasveld stabiel en drainerend genoeg is.

Als je het kunstgras zelf gaat aanleggen, heb je bovendien verschillende gereedschappen en accessoires nodig zoals: Lijm, Lijmband, Kunstgrasmes, Kunstgrashaken en Instrooizand.

Zelf plaatsen

De meeste klanten die op zoek zijn naar goedkoop kunstgras besluiten dat ook zelf te leggen om zo geld te besparen op de installatie. Houd er wel rekening mee dat het leggen van kunstgras een klus is die veel precisie en de nodige handigheid vereist. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Over het algemeen geldt dat hoe groter het oppervlak is, hoe lastiger de installatie wordt.

Bij de aanleg moet je onder andere rekening houden met de volgende zaken:

  • De ondergrond
  • Het uitrollen van het tapijt
  • De vezelrichting
  • Het snijden van het tapijt
  • Het verlijmen van de naden
  • Het vastzetten van het grastapijt
  • Het instrooien van de grasmat

Lees in onze gids stap voor stap hoe je kunstgras zelf aanlegt.

Waarom zijn sommige kunstgrassen goedkoper?

Dat sommige kunstgrassen wat voordeliger zijn dan andere, heeft verschillende oorzaken. Het heeft er voornamelijk mee te maken hoe het kunstgras is opgebouwd, hoeveel grassprieten het kunstgras heeft en hoe lang deze zijn.

Hoe meer sprieten het kunstgras per vierkante meter heeft, hoe voller de grasmat oogt. Dit noemt men ook wel de vezeldichtheid.

Daarnaast kunnen de vezels verschillende lengtes hebben. Dit noemt men de poolhoogte. Een volle grasmat met hoge sprieten oogt weelderig. Lange sprieten met een wat lagere vezeldichtheid zorgen voor een wat rommeliger effect, terwijl een korte, maar volle grasmat strak oogt.

Voor het duurdere segment kunstgrassen worden andere materialen gebruikt. Samen met een hoge vezel en een hoge vezeldichtheid zorgt dit voor een zachtere grasmat. Het zachtste kunstgras is doorgaans dus wat duurder.

Daarnaast geldt dat sommige duurdere kunstgrassen intensiever belast kunnen worden. Dit zie je vooral terug in de manier waarop de vezels overeind blijven staan als er veel op gelopen wordt. Bij goedkopere modellen gaat het gras wat sneller plat liggen. Dit kunt je vervolgens weer opborstelen met een bezem.

Goedkoop kunstgras kopen

Is goedkoop kunstgras minder goed?

Over het algemeen geldt: hoe meer en hoe langer de grassprieten, hoe duurder het kunstgras is. Ga je voor een korte grasmat met wat minder vezels, dan is het kunstgras doorgaans goedkoper. Samen met de vezellengte en vezeldichtheid zorgen de kleur, vorm en stand van de grassprieten bovendien voor de natuurgetrouwheid van de grasmat.

Al onze kunstgras ogen zeer realistisch, maar sommige modellen zijn werkelijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Dit zijn doorgaans de wat duurdere kunstgrassen. Door binnen een grasmat kleur, vorm, lengte en stand van de vezels af te wisselen ontstaat er een zeer natuurlijk ogende grasmat.

Het verschil in prijs zie je dus wel terug in de grasmat, maar ook de minder dure modellen zien er nog steeds mooi en natuurlijk uit. Wil je het verschil tussen de verschillende modellen zelf onderzoeken? Dan raden we aan om een showroom of showtuin bij één van onze verkooppunten te bezoeken.

Waar vind ik goedkoop kunstgras?

Ben je op zoek naar goedkoop kunstgras? Kijk dan in onze webshop. In ons assortiment zie je verschillende modellen met een low-budget sticker. Dit zijn de voordeligste modellen uit onze collectie. Op deze pagina hebben we deze modellen voor jou verzameld.

Voordelig kunstgras

Veelgestelde vragen

Is goedkoop kunstgras veilig?

Bij Kunstgras.nl krijgen we regelmatig vragen over de veiligheid van kunstgras. In het verleden zijn er namelijk berichten in het nieuws geweest over de (on)veiligheid van sporten op kunstgras. Uit onderzoeken was gebleken dat sporten op een veld met rubbergranulaat (de rubberen korrels die soms op een kunstgras sportveld gestrooid worden) mogelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Dit had uitsluitend betrekking op velden met rubbergranulaat. Kunstgras zelf is veilig. Ons kunstgras is uitgebreid getest door TNO en 100 procent veilig bevonden.

Het is bovendien niet nodig om ons kunstgras in te strooien met rubberkorrels. Wel kunnen we het aanbevelen om de grasmat te voorzien van een laagje instrooizand. Dit zand is eveneens 100 procent veilig. Ons kunstgras bevat geen schadelijke stoffen en is veilig voor kinderen en huisdieren. Ook als zij het bijvoorbeeld in hun mond stoppen.

Krijg ik ook op goedkoop kunstgras garantie?

Ook op onze voordelige modellen kunstgras krijg je 10 jaar garantie op de kleur. Ons goedkope kunstgras is immers ook van een premium kwaliteit en wordt in Europa geproduceerd.

Je koopt dus beslist een kwalitatief goed product met een jarenlange levensduur. De modellen die wij aanprijzen als low-budget bestaan niet uit snijresten of andere restpartijen, maar zijn “gewone” nieuwe grasmatten. Het prijsverschil met de duurdere modellen komt met name tot stand door de poolhoogte en vezeldichtheid.

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

Niet iedere ondergrond is geschikt voor kunstgras. Zo kun je jouw grastapijt niet leggen op zwarte aarde of klei omdat dit niet genoeg draagkracht heeft (aarde) of niet waterdoorlatend genoeg is (klei). Hierdoor kan de grasmat gaan verzakken of blijft er water staan op het gazon.

De beste ondergrond voor kunstgras is zand (met name brekerzand). Dit grove zand is stevig, goed drainerend en niet gevoelig voor onkruid. Een laag van 10 tot 15 cm brekerzand vormt de perfecte onderlaag voor het gazon.

Hoeveel kost 1m2  kunstgras?

De prijs voor een vierkante meter kunstgras ligt zo tussen de € 15 en € 45 per vierkante meter. Daarbij hebben we het over kunstgras van een goede kwaliteit, met een duidelijke herkomst, dat voldoet aan alle geldende (veiligheids)standaarden.

Bij goedkoper kunstgras gaat het al snel om producten waarvan het moeilijk te achterhalen is onder wat voor omstandigheden ze geproduceerd zijn en wat voor kwaliteitseisen eraan gesteld zijn. Soms worden er ook restpartijen aangeboden die bestaan uit de snijresten van andere grasmatten.

Hoe moeilijk is het om zelf kunstgras te leggen?

Het plaatsen van kunstgras is qua moeilijkheidsgraad enigszins te vergelijken met het leggen van tapijt in huis. Ook kunstgras moet je netjes uitsnijden. Bij kunstgras heb je alleen te maken met grotere oppervlakken. Als je een gazon hebt dat breder is dan de rol kunstgras, moet je meerdere stroken naast elkaar leggen en verlijmen. Dit moet natuurlijk gebeuren zonder dat er snijranden zichtbaar blijven. Hoe je dat doet lees je in onze handleiding zelf kunstgras leggen.

Kan ik het kunstgras bekijken?

Wil je het kunstgras eens bekijken? Dat kan op twee manieren: vraag onze proefbox aan of bezoek een van onze verkooppunten. Onze verkooppunten beschikken over showrooms waar je de verschillende modellen op je gemak kunt bestuderen en met elkaar kunt vergelijken.

Is het zand echt nodig?

Instrooizand is niet strikt noodzakelijk, maar wel aan te bevelen. Het zorgt er namelijk voor dat de grassprieten beter overeind blijven staan. Ook beschermt het zand de grasmat. Het loopt bovendien prettiger en zorgt ervoor dat de grasmat er natuurlijker uitziet. Door het extra gewicht van het zand blijft de grasmat beter op haar plek liggen.

Tips voor een goedkope grasmat

Voor een goedkope grasmat is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs per vierkante meter. Zo is het bijvoorbeeld ook van belang om goed rekening te houden met het formaat van het gazon.

Kunstgras wordt doorgaans geleverd op rollen van 2 meter en 4 meter breed. Als je een gazon hebt van net iets minder dan deze lengte of een veelvoud daarvan, dan heb je zo min mogelijk snijverlies.

Let daarnaast ook op de garantie die je krijgt. Sommige kunstgrassen zijn spotgoedkoop, zo goedkoop dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Vaak is dat helaas ook zo. Sommige kunstgrassen hebben een dubieuze herkomst en kwaliteit. Ze verliezen snel hun kleur en gaan snel kapot. Op die manier wordt goedkoop duurkoop.

Kunstgras.nl levert uitsluitend in Europa geproduceerd kunstgras met 10 jaar garantie op kleurbehoud.

Kunstgras tuin aan laten leggen

Wil je een kunstgras tuin waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen. Onze dealers kunnen de aanleg van het kunstgras verzorgen. Vraag een offerte aan bij een van onze verkooppunten. De betreffende dealer zal contact met je opnemen om jouw wensen te bespreken.