Kan je kunstgras hergebruiken?

De mensen die bij ons komen om kunstgras aan te schaffen stellen ons geregeld de vraag: “Kan je kunstgras hergebruiken?” Het antwoord is ja, kunstgras hergebruiken is zeker mogelijk. Dit is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld kunstgras in de tuin hebt aangelegd en van plan bent te gaan verhuizen; je kunt het kunstgras dan meenemen naar de nieuwe woning en het daar opnieuw aanleggen. Er zijn echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden.
Kunstgras hergebruiken

Kunstgras hergebruiken? Hier moet je rekening mee houden

#1. Maak het kunstgras eerst goed schoon

Wanneer je je kunstgras wilt verplaatsen is het om te beginnen belangrijk om de kunstgrasmat goed schoon te maken. Veeg het kunstgras schoon met een kunstgrasbezem, zorg dat er geen scherpe objecten tussen de grasvezels zitten en spuit het gras af.

#2. Verwijder zorgvuldig alle kunstgrashaken

Is het kunstgras helemaal schoon, dan kun je de kunstgrashaken een voor een gaan verwijderen. Hou ze bij elkaar en zorg dat je ze makkelijk kunt terugvinden op het moment dat je je kunstgras op de nieuwe locatie gaat aanleggen.

#3. Zorg dat het kunstgras volledig droog is voor je het oprolt

Het kunstgras moet volledig droog zijn wanneer je het gaat oprollen. Op die manier zorg je dat het gras er goed uitziet als je het straks weer uitrolt. Ook minimaliseer je zo het risico op schimmelvormig wanneer je er niet meteen aan toe komt om het op de nieuwe locatie aan te leggen (we weten allemaal hoe chaotisch verhuizingen kunnen zijn!). Het is dus raadzaam om het kunstgras op een droge dag op te rollen.

#4. Evalueer de ondergrond op de nieuwe locatie

Wellicht had je het geluk dat de ondergrond al egaal en vlak was toen je de kunstgrasmat de eerste keer aanlegde. Maar het kan zijn dat dit op de nieuwe locatie anders is. Zorg dat je de ondergrond goed voorbereid en bekijk of het nodig is om eventueel een (nieuw) drukverdeeldoek of valdemping aan te schaffen.

#5. Vergeet niet dat de kwaliteit bepalend is voor hoe vaak kunstgras recyclen mogelijk is

Hoe vaak kan je kunstgras hergebruiken? Dat is niet alleen afhankelijk van hoe intensief het kunstgras gebruikt wordt, maar ook van de kwaliteit. Als je kwalitatief hoogwaardig kunstgras hebt, dan moet je het in principe meerdere keren kunnen oprollen en uitrollen voor hergebruik, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling.

Ook interessant voor jou