Drukverdeeldoek kunstgras

Drukverdeeldoek / gronddoek voor onder het kunstgras

Onderdoek / drukverdeeldoek onder uw kunstgras

Een drukverdeeldoek, ook wel gronddoek genoemd, onder het kunstgras is een vereiste bij het leggen van kunstgras. Naast de drukverdelende eigenschap, is dit doek tevens onkruidwerend. Elke ondergrond is in principe geschikt voor kunstgras, er zijn echter wel zaken waar je op moet letten om de maximale levensduur van kunstgras te garanderen. Het is sowieso raadzaam om de ondergrond vlak te maken. Dit voorkomt beschadigingen. Een stenen vloer of beton kan ook worden gebruikt als ondergrond, dit komt vaak voor op bijvoorbeeld balkons of dakterrassen.

10 tot 15 centimeter afgraven

Als je een kunstgrasgazon wilt aanleggen, dan kun je het beste een ondergrond aanbrengen die je ook zou aanleggen voor straatwerk. Graaf ongeveer 10 tot 15 centimeter af en vul dit met schoon straatzand. Nadat je het zand vlak hebt gemaakt raden we aan om drukverdelend onderdoek aan te brengen, waarbij je ook nog kunt kiezen voor een extra laag valdemping. Vervolgens kun je hierover het kunstgras leggen.

Drainage

Het is raadzaam een tuin goed te draineren als die slecht water afvoert (leemgrond of zware klei). Al onze types kunstgras worden standaard voorzien van drainagegaten en ons onderdoek is ook waterdoorlatend.

Selecteer onze beschikbare producten en lees de verdere productinformatie. Benieuw naar alle soorten kunstgras? Kijk dan even in onze webshop en filter de producten die je wilt zien.