Kunstgras bestellen

Wil je kunstgras bestellen? Dan vereist dit vanzelfsprekend een investering. Om er zeker van te zijn dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je kunstgrasmat, is het goed om je vooraf te verdiepen in de verschillende soorten kunstgras die er verkrijgbaar zijn. Ook is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.
kunstgras bestellen

Kunstgras bestellen? Hier moet je op letten

#1. Verkeer

Wanneer we spreken over verkeer dan hebben we het over hoe intensief de kunstgrasmat belopen wordt. Een sportveld en een gazon waar regelmatig kinderen op spelen of mensen overheen lopen, vereisen een duurzamere kunstgrasmat dan bijvoorbeeld een dakterras waar eigenlijk nooit iemand komt.

#2. Kwaliteit

De gebruiksintensiteit is nauw verbonden met de kwaliteit van de kunstgrasmat. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is duurder in aanschaf, maar gaat wel vele malen langer mee dan goedkopere varianten. Daarbij heeft kunstgras van hoge kwaliteit over het algemeen een meer realistische uitstraling.

#3. Poolhoogte

De poolhoogte verwijst naar de lengte van de grasvezels. Een kunstgrasmat kopen met een langere poolhoogte is aan te raden als je de voorkeur geeft aan een weelderig uitziend gazon. Wel moet je er rekening mee houden dat langere grasvezels zwaarder zijn en eerder plat zullen gaan liggen. Dat vereist dus wel meer onderhoud; je zult dan wat vaker het gras moeten borstelen en/of instrooien.

#4. Dichtheid

Een kunstgrasmat met een hoge dichtheid is esthetisch gezien aantrekkelijker en ziet er vaak ook natuurlijker uit. Je moet er wel rekening mee houden dat een hoge dichtheid de kunstgrasmat zwaarder maakt. Dat maakt voor een tuin niet uit, maar kan wel van belang zijn wanneer je een kunstgrasmat op je balkon of dakterras wilt plaatsen.

#5. Kleur

Je kunt tegenwoordig kunstgras bestellen in alle denkbare kleuren. Als je de kunstgrasmat op een plek gaat neerleggen waar veel zonlicht komt, kijk dan naar de kleurvastheid; UV-bestendige kunstgrasmatten zijn prijziger in aanschaf, maar zullen aanzienlijk minder snel verkleuren dan goedkope varianten.

#6. Toebehoren

Vergeet niet dat je naast de kunstgrasmat zelf ook andere zaken zult moeten aanschaffen, zoals een drukverdeeldoek (eventueel met valdemping), instrooizand en kunstgrashaken om de kunstgrasmat vast te zetten. Ook spullen voor het onderhoud, zoals een goede kunstgrasbezem, zijn zeker geen overbodige luxe als je je kunstgrasmat mooi wilt houden. Hou hier rekening mee bij het bepalen van je budget.

Ook interessant voor jou