Kunstgras op dakterras

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke en praktische manier om je dakterras op te knappen? Transformeer je grauwe, grijze dak in een heerlijke groene daktuin met kunstgras! Kunstgras vormt een prettige zachte ondergrond en heeft een fraaie natuurlijke uitstraling. Zo maak je van je dakterras in een handomdraai een groene en leefbare buitenruimte, waar je met veel plezier gebruik van zult maken. Kunstgras weegt weinig en kan daardoor op nagenoeg ieder dak worden aangelegd. Bovendien beschermt het je dak tegen schadelijke UV-straling en dempt het het geluid van mensen die over het dakterras lopen. Een kunstgras dakterras vergt nauwelijks onderhoud.

Het beste kunstgras voor op het dakterras

Bij Kunstgras.nl hebben we een breed assortiment met verschillende soorten kunstgras, waardoor je ook voor het dakterras kunt kiezen uit meerdere geschikte types kunstgras. Hieronder hebben wij diverse modellen geselecteerd die bij uitstek geschikt zijn op het dakterras.

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Een kunstgras dakterras: groen en zacht

Of je nu een plek wilt creëren om lekker buiten te zitten, feestjes te geven, de kinderen te laten spelen of om je workouts te doen, kunstgras aanleggen is de beste manier om je dak om te toveren tot een aantrekkelijke groene buitenruimte.

Kunstgras is licht van gewicht en kan makkelijk worden gelegd op een dakterras of balkon. Bovendien is kunstgras onderhoudsvriendelijk, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt als het eenmaal geplaatst is.

Kunstgras is zacht en prettig om op te lopen en wordt veel minder snel warm dan tegels, beton of bitumen, wat erg aangenaam is tijdens warme dagen. Je kunt dus gerust blootsvoets over je terras lopen.

Geniet in een groene en ontspannende setting van het uitzicht en ontsnap aan de stress van de dagelijkse routine.

De voordelen van kunstgras op dakterras

Kunstgras op dakterras heeft diverse significante voordelen. Je hebt minder omkijken naar je gazon, terwijl het gras er het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden, stralend bij ligt.

Kunstgras op dakterras:

  • Aantrekkelijk en groen
  • Beschermt het dak
  • Makkelijk te onderhouden
  • Blijft koel
  • Fijn om op te lopen
  • Dempt geluid

Welk kunstgras op dakterras?

Op het dakterras kun je vaak het best kiezen voor een model met wat minder lange vezels en een hoge grasbezetting (veel vezels per vierkante meter), met name als je geen instrooizand gebruikt. Hierdoor blijven de grassprieten mooi overeind staan als er veel op het dakterras gelopen wordt.

Eén van onze meest populaire modellen op balkons en dakterrassen is het type Boston. Met een vezellengte van 30mm en een rijke grasbezetting wordt dit gras minder snel platgetrapt en blijft het ook zonder instrooizand zeer veerkrachtig. Tegelijkertijd heeft het een prachtige groene uitstraling.

Twijfel je welke soort kunstgras je moet kiezen? Kom eens langs in een van onze verkooppunten?

Nieuwsgierig naar meer
soorten kunstgras?

Persoonlijk advies of wat
meer informatie nodig?

Kunstgras of echt gras op dakterras?

Echt gras laten groeien op het dak is vaak onbegonnen werk. Door het hoge gewicht van aarde kun je slechts een dunne bodem aanbrengen op het dak. Hierdoor krijgen de grasplantjes te weinig voedingsstoffen om mooi groen te blijven. Op het dak ligt het gras bovendien vol in de zon, waardoor het snel uitdroogt.

En dan hebben we het nog niet eens over het onderhoud dat echt gras vergt. Als je het al voor elkaar krijgt om een mooi gazon te laten groeien op het dak, moet je het maaien, bemesten, verticuteren en sproeien om het mooi te houden. Hiervoor moet je telkens alle benodigde gereedschappen en materialen naar het dak slepen.

Natuurgras is verder niet echt gebruiksvriendelijk te noemen. Het slijt snel en wordt modderig als het geregend heeft. Kunstgras op het dakterras is een uitstekend alternatief. Kunstgras weegt weinig, heeft geen water nodig, is UV-bestendig en intensief te betreden. Je geniet dus gegarandeerd het hele jaar door van een prachtig groen dakterras.

UV-bestendig

Als je kunstgras op een dakterras legt, dan wordt het blootgesteld aan veel zonlicht. Daarom is het extra belangrijk een goede kwaliteit kunstgras te kopen, anders zal de kleur van het gras snel vervagen. Bij Kunstgras.nl verkopen we uitsluitend hoogwaardig kunstgras dat in Europa wordt vervaardigd door gerenommeerde fabrikanten. Dit kunstgras voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Het kunstgras is UV-bestendig en verkleurt dus niet door de zon.

Als klant krijg je bij Kunstgras.nl 10 jaar garantie op het behoud van kleur.

Lekker zacht

Wil je lekker met je blote voeten over het dakterras kunnen lopen? Bij Kunstgras.nl hebben we enkele extra zachte kunstgrassen, die lekker kriebelen onder je voeten. De zachtheid van kunstgras wordt onder andere bepaald door de lengte van de vezels, het volume van de grasmat en het materiaal. Bij ieder model geven we op onze website een score voor de zachtheid.

Modellen als de Greenwood en Boston zijn ondanks hun wat minder lange vezels heerlijk zacht. Perfect voor op je dakterras!

Kunstgras leggen op dakterras

Het leggen van kunstgras op het dakterras is relatief eenvoudig. Wanneer je kunstgras in de tuin legt, moet je vaak een deel afgraven en een nieuwe ondergrond aanbrengen. Met kunstgras op het dakterras is dat niet nodig. Een plat dak is immers al egaal en stevig genoeg om het kunstgras te dragen.

Meestal kun je het grastapijt op het dakterras uit een stuk leggen, waardoor je het niet hoeft te verlijmen.

Over het algemeen is het mogelijk om kunstgras direct op de dakbedekking te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je oneffenheden, bijvoorbeeld de voegen tussen tegels, door het kunstgras heen kunt blijven zien.

Als je dit niet wilt, adviseren we je om in ieder geval een drukverdelend onderdoek aan te brengen onder de grasmat. Nog mooier is het om een laag valdempende platen over de tegels te leggen. Een dunne laag valdemping zorgt er bovendien voor dat het kunstgras dakterras prettig loopt. Daarnaast hebben de platen een geluiddempend effect.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de afwatering. Ook om ervoor te zorgen dat er geen plassen blijven staan, raden we aan om valdempingsplaten (of drainageplaten) onder de grasmat te leggen. De valdempende platen hebben een drainerende werking.

Kunstgras dakterras drainagematten

Drainageplaten komen goed van pas bij het leggen van kunstgras op het dakterras. Ze zorgen ervoor dat het overtollige water snel kan worden afgevoerd, zodat er geen plassen ontstaan op het gras. Hierdoor blijft het kunstgras mooi en droogt het snel op na een regenbui.

Bij Kunstgras.nl maken we het liefst gebruik van valdempende platen. Deze platen hebben een drainerende werking en zorgen daarnaast voor demping.

Een laag van 10mm valdemping is bijvoorbeeld erg geschikt op het dak.

Kunstgras laten leggen

Wil je de aanleg van kunstgras op het dakterras liever overlaten aan professionele installateurs? De dealers van Kunstgras.nl kunnen de installatie voor je verzorgen. Kunstgras.nl heeft door het hele land verkooppunten. Deze kunstgras specialisten kunnen ook het kunstgras voor je installeren.

Als je jouw kunstgras laat leggen dan hoef jij je zelf geen zorgen te maken over de aanvoer van de materialen en de technische aspecten van de installatie. De installateurs zorgen voor een vlekkeloze plaatsing en een nauwkeurige afwerking. Je kunt snel genieten van je nieuwe kunstgras en bent verzekerd van jarenlang plezier.

Ja, kunstgras kan prima gelegd worden op verschillende soorten dakbedekking zoals bitumen, beton en tegels. Het is wel belangrijk om de dakbedekking goed te controleren op beschadigingen en die te repareren, anders kan de grasmat beschadigd raken. Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de afwatering. Als het dak geen goede afwatering heeft, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van drainageplaten.

Kunstgras is, in tegenstelling tot natuurgras, bestand tegen verkleuring door de zon. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit kunstgras met UV-filters. Ons kunstgras is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de UV-straling van de zon. Hierdoor blijft het gras langer mooi en behoudt het minimaal 10 jaar zijn kleur. Het kunstgras beschermt op deze manier ook de dakbedekking, die hierdoor langer meegaat.

Ja, het is zeker mogelijk om kunstgras op het balkon te leggen! Net als op het dakterras is kunstgras ook op het balkon een perfecte oplossing als je een groene, onderhoudsvriendelijke omgeving wil creëren.

Het is mogelijk om instrooizand te gebruiken voor kunstgras op het dakterras, maar het is wel belangrijk om dan rekening te houden met de draagkracht van het dak. Een laag zand op het kunstgras voegt namelijk extra gewicht toe. Normaal gesproken heb je zo’n 10kg instrooizand per vierkante meter nodig.

Als het dak dit gewicht kan dragen, dan raden we aan het kunstgras in te zanden. Het instrooizand zorgt er namelijk voor dat de vezels van het kunstgras beter overeind blijven staan. Bovendien loopt het zachter en blijft het kunstgras koeler. Ook heeft instrooizand een brandvertragende werking.

Stappenplan kunstgras leggen op dakterras

  • Allereerst moet het dakterras goed worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat er geen vuil of stof op de ondergrond blijft liggen. Let ook op beschadigingen aan het dak en scherpe uitsteeksels die de grasmat kunnen beschadigen. Verwijder deze.
  • Vervolgens kun je een drainerende onderlaag aanbrengen, zodat overtollig water snel kan weglopen. Die onderlaag kan bijvoorbeeld bestaan uit drainageplaten of valdempende platen.
  • Daarna kan het kunstgras worden uitgerold en op maat worden gesneden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het kunstgras strak en zonder vouwen wordt gelegd.
  • Vaak is het verstandig om het kunstgras vast te maken aan het terras. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het kunstgras te verlijmen. Houd er wel rekening mee dat lijm lastig te verwijderen is. Een andere oplossing is de grasmat vastmaken met dubbelzijdig tape.