Kunstgras en hevige regenval

Hoewel periodes van droogte ook bij ons steeds vaker voorkomen, zijn we in Nederland vooral gewend aan regen. Als je echt gras in de tuin hebt, dan is die regen in de zomermaanden zeker welkom; elke bui betekent immers een keertje minder sproeien! Maar hoe zit het eigenlijk met kunstgras? Is dat wel bestand tegen hevige regenval?

3 redenen waarom hevige regenval geen probleem is voor kunstgras

#1. De grasvezels breken niet

Echt gras breekt relatief snel wanneer het veel belopen of zwaar belast wordt. Maar ook een hevige regenbui (of hagel) kan ervoor zorgen dat de grassprietjes beschadigen en/of breken. Met kunstgras heb je daar geen last van. Ja, het kan soms zijn dat de vezels een beetje plat liggen na een flinke bui, maar dat is zo verholpen door het even op te borstelen met een kunstgrasbezem. Ons kunstgras voor de tuin is van een hoogwaardige kwaliteit en optimaal bestand tegen Nederlandse weersinvloeden – inclusief hevige regenval!

#2. Het heeft goede waterdoorlatende eigenschappen

Ook in deze mythe zit een kern van waarheid; enkele decennia geleden zag kunstgras er allesbehalve realistisch uit. Maar de ontwikkelingen hebben natuurlijk niet stil gestaan. Tegenwoordig is er zulk realistisch kunstgras verkrijgbaar dat het nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. Dit wordt gerealiseerd door bijvoorbeeld grasvezels in verschillende lengtes en meerdere groentinten te gebruiken. Ook zijn de synthetische vezels niet meer zo glanzend als voorheen, waardoor ze er veel echter uitzien. Dit is dus een van de mythes over kunstgras die echt tot het verleden behoren.

#3. Je hebt geen last meer van modderige voet- en pootafdrukken

Een flinke regenbui kan een echt grasveld in een modderige bende veranderen. Als jij (of je trouwe viervoeter) daar doorheen loopt, kun je ervanuit gaan dat je je huis straks weer mag dweilen. Met kunstgras heb je dat probleem niet! Ervanuit gaande dat je ook een waterdoorlatende ondergrond hebt, zullen er geen modderige plassen op je kunstgrasveld ontstaan. Bovendien wordt kunstgras als het nat is ook niet zo glad en glibberig als echt gras, en dat voorkomt een hoop ongelukken.

Tot slot

Het zal je inmiddels wel duidelijk geworden zijn: kunstgras is écht overal tegen bestand. Kunstgras in de winter is geen enkel probleem, ook met sneeuw en vorst; het kan prima tegen hitte en behoudt zijn kleur langdurig, ook wanneer het vol in de zon ligt; en hevige regenval loopt er gewoon doorheen. Je kunt dus ongeacht de weersomstandigheden van je kunstgras blijven genieten!

Ook interessant voor jou