Kunstgras en hoge temperaturen: dit moet je weten

We hebben al vaker aandacht besteedt aan kunstgras en weersinvloeden; kunstgras in de winter, kunstgras en hevige regenval… maar hoe zit het eigenlijk met hoge temperaturen? Worden die synthetische vezels niet heel heet in de volle zon? Kan kunstgras smelten als het extreem warm is? En moet je misschien maatregelen treffen tijdens een hittegolf?

Wordt kunstgras heet bij hoge temperaturen?

De eerste generatie kunstgras, die destijds eigenlijk alleen werd gebruikt op sportvelden, liet veel te wensen over. Een van de primaire nadelen was dat dit kunstgras bij hoge temperaturen ontzettend heet kon worden; zo erg dat spelers zelfs blaren kregen wanneer hun huid ermee in aanraking kwam. Tegenwoordig is dit gelukkig geen probleem meer. Natuurlijk zal kunstgras dat in de volle zon ligt op een warme zomerdag nog steeds warmte absorberen en dus ook warm aanvoelen. Wat dat betreft presteert echt gras nog altijd beter, omdat het vanwege het vocht dat het bevat altijd koel blijft. Maar dankzij technologische ontwikkelingen wordt modern kunstgras niet dusdanig warm dat je huid zal verbranden. Ongeacht hoe warm het is! Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat je kunstgras wegsmelt op een zinderend hete zomerdag.

Kunstgras en hoge temperaturen: hou je hoofd én je kunstgras koel!

Zoals gezegd hoef je je met ons kunstgras voor in de tuin geen zorgen te maken dat het ’s zomers zo heet wordt dat je je eraan kunt verbranden. Als je echt zeker wilt weten dat het niet te heet wordt onder je voeten, neem dan de onderstaande tips in acht:

#1. Kies altijd voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras

Premium kunstgras presteert op alle vlakken beter vergeleken met de goedkopere budgetsoorten. Ook met betrekking tot hoe goed het kunstgras in staat is om geabsorbeerde warmte kwijt te raken. Daar komt bij dat de kwalitatief hoogwaardige kunstgras soorten van tegenwoordig vaak goed bestand zijn tegen verkleuring door UV-licht en dus langere tijd hun oorspronkelijke kleur behouden. Bij Kunstgras.nl krijg je bijvoorbeeld standaard 10 jaar UV-garantie.

#2. Zorg voor voldoende schaduw in je tuin

Het is sowieso prettig om wat schaduw in de tuin te hebben tijdens de warme zomermaanden. Schaduw helpt ook om je kunstgras op het terras koel te houden. Dus laat die bomen lekker groeien, zet een parasol neer of bouw desnoods een overkapping voor wat extra schaduw.

#3. Koel het af met water

Synthetisch gras koelt heel snel af als het bewaterd wordt. Een bijkomend voordeel is dat het water snel wordt afgevoerd zonder dat er modderplassen ontstaan. Als je een sproeisysteem in de tuin hebt, hoef je die alleen maar een paar seconden aan te zetten om je kunstgras af te laten koelen. Maar je kunt natuurlijk ook even de tuinslang erop zetten.

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie