Kunstgras en graspollen allergie

lente sfeer hooikoorts

Als je hooikoorts hebt, dan kan het aanbreken van de lente heel dubbel voelen. Aan de ene kant kijk je ontzettend uit naar het mooie weer en lekker buiten zijn, maar aan de andere kant weet je dat dit in jouw geval gepaard gaat met vervelende klachten. De meeste mensen met hooikoorts zijn allergisch voor specifieke pollen. Als je allergisch bent voor graspollen, dan zou kunstgras in de tuin weleens de oplossing voor je kunnen zijn.

Symptomen en beperkingen van een graspollen allergie

Als je een graspollen allergie hebt, ben je niet voor allergisch voor het gras zelf maar voor het stuifmeel dat in de bloeiperiode van de grassen door de lucht wordt verspreid. De symptomen van een graspollen allergie zijn daarom vooral merkbaar in de maanden mei tot en met juli. Afhankelijk van het weer kunnen bepaalde grassoorten langzamer of later gaan bloeien, waardoor de periode dat je klachten hebt langer kan duren. Mensen die zelf geen hooikoorts hebben, beseffen vaak niet hoe vervelend het kan zijn. Op het moment dat je het stuifmeel van de grassen inademt of er op een andere manier mee in aanraking komt, reageert je immuunsysteem hier vrijwel meteen op. Afhankelijk van de ernst van je overgevoeligheid kun je vervelende klachten krijgen, variërend van tranende ogen en een loopneus tot niesbuien, een verstopte neus en een vermoeid of zelfs koortsig gevoel. Maar ook hoofdpijn, concentratieproblemen en slaapproblemen komen vaak voor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle beperkingen die je hebt met een graspollen allergie. Zo is het voor jou bijvoorbeeld allesbehalve verstandig om zelf het gras te gaan maaien. Ook je wasgoed buiten hangen is geen goed idee vanwege de pollen die erin terecht kunnen komen. Betekent dit dan dat je met een graspollen allergie dan maar de hele lente binnen moet gaan zitten? Dat hoeft niet. Er is een manier om zelfs met een graspollen allergie toch van je tuin te kunnen genieten.

Allergisch voor graspollen? Kies voor kunstgras in de tuin!

Het installeren van kunstgras in de tuin is een geweldige manier om de klachten van je graspollen allergie drastisch te verminderen. Als je je gazon van echt gras laat vervangen door kunstgras, heb je toch een mooie groene tuin – zonder dat er graspollen in je directe omgeving geproduceerd worden. Dat alleen al kan een hele hoop schelen! Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken dat jij, je huisgenoten of je huisdieren vanuit de tuin pollen mee naar binnen lopen. Daar komt bij dat je kunstgras niet hoeft te maaien – iets dat mensen met hooikoorts eigenlijk altijd wordt afgeraden omdat dit de pollen in beweging brengt en je ze dan sneller inademt. Natuurlijk, buiten de tuin zal er ongetwijfeld nog gras groeien dat pollen produceert. Maar het feit dat je in je tuin zelf geen graspollen meer hebt, zal de kans op allergische symptomen aanzienlijk reduceren.

Tot slot

Hooikoorts kan, zeker met een graspollen allergie, erg vervelend zijn. Vooral omdat je klachten het ergst zijn in de periode dat je het liefst van het lekkere weer wilt genieten. Kunstgras is geen magisch geneesmiddel, maar wel een oplossing waarmee je in elk geval zonder al te veel gesnotter en genies van je eigen tuin kunt genieten.

Kunstgras tuin

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie