Kunstgras voor in de tuin

Wil je het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het onderhoud? Kunstgras in de tuin is de perfecte oplossing! Geniet van een tuin waar de kinderen in kunnen spelen zonder vies te worden en voorkom dat je honden het gazon stuk lopen.

Met kunstgras in de tuin heb je het hele jaar door de beschikking over een prachtig groen gazon. Je hoeft nooit meer gras te maaien en ook het sproeien, bemesten en verticuteren van je grasveld is verleden tijd. Je gazon droogt snel op na een regenbui en verandert nooit meer in een modderpoel.

Wil je het kunstgras laten plaatsen? Neem dan contact op met een dealer bij jou in de buurt?

Kunstgras voor in de tuin kopen

Ben je op zoek naar een geschikt kunstgras voor in de tuin. Bestel jouw grasmat direct online en je hebt het pakket binnen twee dagen binnen. Wil je het kunstgras laten leggen? Neem dan contact op met een van onze dealers bij jou in de buurt.

Kies een geschikt kunstgras voor in de tuin uit en bestel direct via onze website. Voeg de gewenste materialen en gereedschappen toe en je ontvangt het pakket binnen 2 dagen bij jou thuis. Vervolgens kun je direct beginnen met leggen.

Bestellingen boven de € 350 worden gratis bij je thuis bezorgd.

Kunstgras tuin

Het beste kunstgras voor in de tuin kiezen

Als je kunstgras koopt voor in de tuin, dan wil je onder andere dat het zo natuurgetrouw mogelijk oogt. Op onze website zie je per model in een oogopslag de score voor natuurgetrouwheid. Er zijn verschillende aspecten die het uiterlijk van de grasmat bepalen.

Kleur

Allereerst is de kleur van grote invloed op de uitstraling van de grasmat. Sommige kunstgrassen hebben een diepe, donkere kleur groen, andere ogen juist fel en fris terwijl weer andere een mooie geelgroene herfsttint hebben. Kies een kleur die zo goed mogelijk aansluit op de beplanting in de tuin en op de omgeving.

Vezeldichtheid

Een mooie volle grasmat ziet er doorgaans het meest realistisch uit. Hoe meer grassprieten er per vierkante bij elkaar staan, hoe voller het kunstgras oogt. Kunstgras.nl heeft verschillende modellen met een hoge vezeldichtheid. Deze zijn bij uitstek geschikt voor in de tuin.

Vezelhoogte

Wil je een vol en zacht gazon? De lengte van de grassprieten is cruciaal voor het uiterlijk van de grasmat. Hoe langer de vezels, hoe sierlijker het kunstgras oogt. Dit is vooral erg mooi in tuinen met een landelijke uitstraling. Wil je juist een strakke tuin? Dan is een korter kunstgras beter geschikt. Hoe korter het kunstgras, hoe makkelijker de vezels overeind blijven staan. Daardoor zijn korte kunstgrassen vaak ook erg geschikt voor op plekken die intensief betreden worden.

Ontvang samples

Twijfel je nog tussen een aantal verschillende modellen? Vraag dan onze proefbox met samples aan. Kies uit onze collectie de 4 modellen die jij het mooist vindt en we sturen deze zo snel mogelijk toe. Zo kun je de verschillende kunstgrassen zelf zien en voelen en goed met elkaar vergelijken.

Bestel vandaag voor 14:00 uur en ontvang de samples morgen al!

kunstgras samples bestellen

De voordelen van kunstgras in de tuin

Droom je van een gazon dat er het hele jaar door fantastisch uitziet, zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Dan is kunstgras precies wat je zoekt. In tegenstelling tot echt gras is het gemakkelijk te onderhouden en het hoeft het niet gesproeid of gemaaid te worden.

Dit maakt het onderhoud van je tuin veel eenvoudiger en vormt bovendien een besparing op de energiekosten, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van je tuin.

Ons kunstgras ziet er zeer realistisch uit en is verkrijgbaar in een reeks natuurlijk ogende kleuren. Aangezien er geen kunstmest, herbiciden of pesticiden nodig zijn, heeft het bovendien een minimale impact op het milieu in vergelijking met natuurlijke gazons.

Eenmaal goed geïnstalleerd gaat kunstgras jarenlang mee.

  • Het hele jaar door mooi
  • Nooit meer grasmaaien
  • Minder energieverspilling
  • Snel droog
  • Nooit modderig
  • Veilig voor kinderen en huisdieren

Lekker spelen

Of je nu een kleine baby, een vrolijke peuter of snel opgroeiende tieners hebt, kunstgras in de tuin is zeer geschikt om op te spelen. Je hoeft er niet meer bang voor te zijn dat je kinderen je zorgvuldig onderhouden gazon stukmaken door bijvoorbeeld in de tuin te voetballen.

Kunstgras wordt nooit modderig en je kinderen komen ook niet thuis met grasvlekken in de kleding. Het is zelfs mogelijk om valdemping aan te brengen onder de grasmat.

Tegelijkertijd is kunstgras een heerlijke zachte, schone en veilige ondergrond voor de allerkleinsten. Tip: als je de verschillende soorten kunstgras op onze site bekijkt staat per model aangegeven hoe zacht de grasmat is.

Kunstgras in de tuin

Kunstgras zelf leggen

Kunstgras leggen is maatwerk. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar hier is wel enige handigheid en veel geduld voor vereist. Het is fijn als je bijvoorbeeld al ervaring hebt met het leggen van tapijt.

Als je kunstgras gaat leggen, moet je het onder andere uitrollen, op maat snijden en verlijmen. Vaak is het ook verstandig om de grasmat te verankeren en in te zanden.

Kunstgras tuin zelf leggen

Kunstgras laten leggen

Laat je de grasmat liever leggen door een specialist? Dan staan onze partners voor jou klaar. Via verkooppunten verspreid door het land verzorgen onze specialisten de complete installatie van kunstgras. Dat doen de installateurs op de manier die het best past bij het beoogde gebruik. Daarbij kunnen zij ook direct een geschikte ondergrond aanleggen. Wil je het kunstgras laten leggen? Kies dan het dichtstbijzijnde verkooppunt, geef je wensen aan en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat kost kunstgras in de tuin?

De prijs van kunstgras wordt berekend per vierkante meter. Gemiddeld ligt de prijs zo tussen de € 15,- en € 45,- per vierkante meter. Omdat het uiterlijk van kunstgras in de tuin van de doorslaggevend belang is, kiezen de meeste mensen voor modellen die voller zijn en wat langere sprieten hebben. Hierdoor oogt het kunstgras extra natuurgetrouw. Dit zijn doorgaans de wat luxere en duurdere modellen uit onze collectie.

Naast de prijs per vierkante meter moet je ook rekening houden met de kosten voor de aanleg van het gazon. Wil je weten hoeveel het kost om kunstgras in jouw tuin aan te laten leggen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen over kunstgras in de tuin

Er is in het verleden veel te doen geweest over de veiligheid van kunstgras. Dit omdat uit onderzoek bleek dat de zwarte korrels (rubbergranulaat) die op kunstgras sportvelden worden gestrooid, mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen.

Dat betekent gelukkig niet dat kunstgras niet veilig is. Ons kunstgras is uitgebreid getest en voldoet aan alle veiligheidsstandaarden. Er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen. Ook als een kind per ongeluk een grasspriet in de mond stopt, is dat niet schadelijk.

Voor ons kunstgras is het niet nodig om de zwarte rubberkorrels te gebruiken. In plaats daarvan kun je een beetje instrooizand gebruiken. Dit is 100 procent veilig en ziet er bovendien veel natuurlijker uit.

Kunstgras is uitermate geschikt als je jouw huisdieren lekker in de tuin wil laten spelen. Het is immers stevig en daardoor perfect bestand tegen honden, katten of andere huisdieren die op het gazon ravotten.

Kunstgras verkleurt niet (zoals echt gras) door hondenurine en is bovendien veilig voor huisdieren. De hond kan dus gerust aan het gras snuffelen of likken. Honden hebben bovendien veel minder de neiging om in het gazon te gaan graven met kunstgras in de tuin.

Het is mogelijk om een zwembad op kunstgras te zetten. Met de juiste ondergrond zakt overtollig water snel weg in de ondergrond. Je grasveld verandert dus niet in een modderpoel als er een zwembad op staat.

Wel kunnen de grassprieten plat gaan liggen door het zwembad. Dit is geen probleem. Als je het zwembad hebt opgeruimd, kun je de vezels weer opborstelen met een bezem.

Springen de kinderen graag op een trampoline? Ook een trampoline kun je op kunstgras zetten. Een kunstgras gazon vormt een stevige ondergrond voor een trampoline, waar het toestel niet op kan gaan glijden.

Kunstgras wordt wat warmer dan echt gras, maar je zult je voeten niet verbranden als je zomers over het gazon loopt. Wil je het gazon wat koeler houden? Ook huisdieren kunnen zonder problemen met hun blote pootjes op het gras lopen. Met een laagje instrooizand wordt het gras minder warm.

Kunstgras vergt veel minder onderhoud dan natuurgras. Dat betekent niet dat je helemaal niets meer hoeft te doen. Zo is het belangrijk om af en toe afgevallen bladeren en takken van het gazon op te vegen. Zo voorkom je dat dat er mos onder gaat groeien en dat zich veel blad restanten ophopen tussen de grassprieten. Ook heb je zo minder kans op onkruid in het gazon.

Gaat er toch wat onkruid groeien? Verwijder dit dan met de hand. Als je huisdieren hebt, is het verstandig om ontlasting op te ruimen.

In de rug van de grasmat zitten piepkleine gaatjes. Hier zakt regenwater doorheen, waarna het wordt opgenomen in de ondergrond. Als je een geschikte fundering hebt, blijven er dus geen plassen staan op de grasmat. Vervolgens droogt het kunstgras snel weer op. Als het waait of als de zon schijnt, is het gazon binnen een half uurtje na een regenbui weer opgedroogd.