Wat is vezeldichtheid en poolhoogte?

De vezeldichtheid en poolhoogte van kunstgras bepalen grotendeels de kwaliteit en voor welke toepassing de soort geschikt is. Een hoge vezeldichtheid betekent doorgaans betere kwaliteit kunstgras. Lees onderstaande informatie over de vezeldichtheid en poolhoogte van kunstgras rustig eens door.

Vezeldichtheid van kunstgras

De vezeldichtheid van het kunstgras bepaald deels de kwaliteit van het kunstgras. Een hoge vezeldichtheid betekent betere kwaliteit, en dus ook een iets hogere prijs. De hogere dichtheid geeft het kunstgras de natuurlijke uitstraling die het tegenwoordig heeft. Daarbij zorgt een hoge vezeldichtheid voor een betere valdemping en voelt het zachter aan.

Poolhoogte van kunstgras

Kunstgras is beschikbaar in verschillende hoogtes, dit noemen we de poolhoogte van kunstgras (hoogte van de sprieten). Over het algemeen loopt de poolhoogte van 20mm tot wel 50mm. Benieuwd naar welke poolhoogte jij moet hebben voor jouw toepassing?

 

Welke poolhoogte heb ik nodig?

Over het algemeen hebben we de volgende vuistregel voor de poolhoogte van kunstgras.

  • Laagpolig kunstgras (20mm tot 30mm) – dit is geschikt voor (verschillende) sporten, het balkon en dakterras. Deze types kunstgras worden minder snel platgelopen dan de langere soorten. Het type boston 30mm is enorm populair.
  • Hoogpolig kunstgras (30mm tot 50mm) – dit is voornamelijk geschikt voor in de tuin. Hoogpolig kunstgras lijkt tegenwoordig heel erg op normaal gras, dus de uitstraling van de tuin blijft zo hetzelfde (of zelfs mooier). Daarbij voelt hoogpolig kunstgras, door de lange sprieten, zachter aan dan kunstgras met een kortere poolhoogte.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?