Behoudt kunstgras zijn kleur?

We krijgen geregeld vragen over het kleurbehoud van kunstgras. Want ja, het ziet er heel mooi uit als je het koopt. Maar hoe lang blijft dat zo? Verkleurt kunstgras snel door de zon? Of blijft die mooie kleur behouden? Hieronder vertellen we je alles dat je moet weten over het kleurbehoud van kunstgras!

Hoe zit het met het kleurbehoud van kunstgras?

 

Voordat we het over kleurbehoud gaan hebben willen we eerst even duidelijk maken dat er heel veel verschil zit in de kwaliteiten van verschillende soorten kunstgras. Als het op de aanschaf van kunstgras aankomt, dan is de uitspraak “goedkoop is duurkoop” zeker iets om in je achterhoofd te houden. Veel mensen denken te kunnen besparen door voor goedkoop kunstgras te kiezen, wat meestal van mindere kwaliteit is. Het gevolg is dat het kunstgras relatief snel slijt – en ja, ook de kleur blijft niet zo lang mooi. Ze zijn dan uiteindelijk toch duurder uit, omdat ze hun kunstgras eerder moeten vervangen. Het komt er dus op neer dat je beter wat meer kunt investeren in kwalitatief hoogwaardig kunstgras. Daar heb je veel langer profijt van!

Hoe lang blijft die mooie groene kleur behouden?

 

Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je bereid bent om te investeren in hoogwaardig kunstgras. Hoe lang blijft die groene kleur dan mooi? Wel, dat is afhankelijk van de fabrikant en het soort kunstgras dat je aanschaft. Bij Kunstgras.nl krijg je standaard 10 jaar UV-garantie op alle kunstgras producten. Het gaat daarbij om UV-stabiliteit en kleurvastheid. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat het kunstgras voor thuis dat je bij ons koopt, sowieso 10 jaar zijn mooie groene kleur behoudt. En daarna? Dat is vooral afhankelijk van waar je woont en of het kunstgras (gedeeltelijk) in de volle zon ligt.

In zonnige landen of gebieden met een hoge zonkracht kan het gras mogelijk sneller verkleuren door de zon. Dat geldt ook voor kunstgras gazons die het grootste deel van de dag in de volle zon liggen. Tot slot is het voor het kleurbehoud van je kunstgras ook belangrijk om het goed te onderhouden. Stof kan de kleur vaal of dof laten ogen. Urineresten van huisdieren kunnen de integriteit van de grasvezels aantasten, wat ook de kleur kan beïnvloeden. Tijdens droge periodes je gazon af en toe even schoonsproeien is dus zeker aan te raden voor het kleurbehoud van je kunstgras.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?