Kunstgras tuin ideeën


Kunstgras kan op eindeloos veel manieren worden toegepast. Heb je behoefte aan wat inspiratie? Wij hebben de beste kunstgras tuin ideeën voor je op een rijtje gezet!

“Laat je inspireren door onze kunstgras tuin ideeën!”

De kantoortuin

Verschillende mensen gebruiken hun tuinen voor verschillende doeleinden. Voor de meeste huishoudens is de tuin een plek om te ontspannen, te socialiseren, om fruit, groenten en kruiden te kweken en een veilige speelplaats voor de kinderen. Sinds steeds meer mensen zijn gaan thuiswerken, wordt de tuin echter ook vaak gebruikt als outdoor kantoor. Dit is met name ideaal voor wie binnenshuis niet de ruimte heeft voor een thuiskantoor. Een tuinhuisje dat je tot tuinkantoor kunt ombouwen is natuurlijk ideaal, omdat je dan ongeacht het weer altijd een warme, droge werkplek tot je beschikking hebt. Wanneer dat niet tot de mogelijkheden behoort, zou je het ook eenvoudiger kunnen aanpakken. Een sfeervol hoekje van de tuin met een klaptafeltje en een comfortabele stoel leent zich uitstekend om met mooi weer ‘al-desko’ te gaan en je laptop mee naar buiten te nemen om te werken. Met kunstgras ziet je kantoortuin er bovendien altijd mooi, netjes en uitnodigend uit.

De onderhoudsvrije tuin

Niet iedereen heeft groene vingers en niet iedereen heeft er de tijd voor. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen mooie tuin kunt hebben! Kunstgras is perfect voor elke tuinbezitter die weinig tijd heeft voor onderhoud of er simpelweg niet van houdt om met de handen in de aarde te wroeten. Met kunstgras ben je het hele jaar door verzekerd van een mooi, groen, natuurlijk ogend gazon. Maaien, sproeien, verticuteren, bemesten en elk voorjaar opnieuw gras inzaaien om de dode plekken weg te werken is allemaal niet nodig. Het enige dat je hoeft te doen is in het najaar de bladeren en takken weghalen en de kunstgrasmat om de paar maanden even borstelen. Op die manier hou je meer tijd over om lekker van je buitenruimte te genieten!

De circulaire tuin

Het merendeel van de tuinen in ons land is rechthoekig. Rechte lijnen werken nu eenmaal goed in stadstuinen. Ze zorgen voor een strak ogend geheel en ze bieden een goede manier om efficiënt gebruik te maken van beperkte ruimte. Maar laten we even eerlijk zijn, in de natuur loopt er niets in een rechte lijn. Een trend die de laatste tijd opvalt is steeds meer tuinen die gebruik maken van organische, ronde vormen om een natuurlijker ogend geheel te creëren. In de meeste kleinere tuinen zie je de hele tuin in één oogopslag. Maar zodra je curves gaat toevoegen, ontstaat er een avontuurlijk gevoel. Waar loopt dat tuinpad heen? Wat ligt er achter die struik verborgen? Een tuin met rondingen kan het geheel groter laten voelen dan het is en voor meer privacy zorgen. Circulaire tuinen lenen zich ook uitstekend om een mooie blikvanger in het midden te plaatsen, zoals een beeld, een vogelbadje of een unieke boom. Op die manier creëer je een focuspunt in het midden en kun je je de rest van je tuin erom heen aanleggen. Kunstgras is wat dat betreft ideaal, omdat het in elke gewenste vorm gesneden kan worden.

De speeltuin

Als je kinderen hebt, dan wil je vanzelfsprekend een tuin die uitnodigend, stimulerend en bovenal veilig is. Een zachte en comfortabele ondergrond is een must voor een fijne plek om te spelen. Natuurlijk zou je ook echt gras kunnen planten, maar vooral met jongere kinderen is kunstgras toch echt de beste oplossing. Ons speelgras is zacht en veilig, extreem duurzaam, vereist nauwelijks onderhoud, creëert geen grasvlekken op kleding en zal geen modderige bende worden bij regenachtig weer. Je kunt er dan ook voor kiezen om valdemping onder de kunstgrasmat aan te leggen; deze platen maken de ondergrond nog zachter en veiliger en hebben tevens uitstekende onkruid werende eigenschappen. Succes verzekerd!

De verticale tuin

Een van de grote voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras is dat je er veel creatiever mee kunt zijn. Je hoeft je dan ook niet te beperken tot horizontale oppervlakken. Een verticale tuin met kunstgras is ideaal voor kleinere stadstuinen die omringd zijn door bakstenen en betonnen muren. Ben je het zat om als je buiten zit steeds tegen die saaie muur aan te kijken? Maak er dan gewoon een grasmuur van! Met kunstgras is dat ontzettend makkelijk. Er zijn geen grenzen met betrekking tot kleuren, texturen en vormen en aan het kunstgras zelf heb je geen onderhoud. Je kunt het geheel nog sfeervoller maken door er wat hangplanten aan toe te voegen, eventueel in combinatie met een vogelhuisje of een bijenhotel.

De zwemtuin

Er zijn maar weinig mensen die niet dromen van een eigen zwembad in de tuin. Dus als je er de ruimte voor hebt… waarom niet? Of je nu gaat voor een zwembad dat je alleen ’s zomers opzet of dat je het professioneel aanpakt en een zwembad gaat uitgraven, kunstgras en een zwembad vormen de ideale combinatie. Kunstgras heeft namelijk goede waterdoorlatende eigenschappen. Uitglijden zal niet snel gebeuren op kunstgras! En waar echt gras rondom een zwembad vaak al snel dorre plekken gaat vertonen, hoef je je hier met ons kunstgras voor langs het zwembad geen zorgen over te maken; dat is namelijk prima bestand tegen chloor en zout.

De wellness tuin

Als je niet de ruimte hebt voor een full sized zwembad, dan betekent dat niet dat je niet van een luxueuze buitenruimte kunt genieten. Heb je bijvoorbeeld weleens een hot tub overwogen? Deze zijn compact en tegenwoordig prima betaalbaar! Je eigen spa resort in de tuin wordt nog aantrekkelijker met kunstgras, want wederom: het kan al dat water prima hebben en het voelt heerlijk zacht en comfortabel aan onder je blote voeten.

De diervriendelijke tuin

Wist je dat kunstgras en huisdieren perfect samengaan? Ja, ook met honden die fanatieke gravers zijn! De backings van onze kunstgrasmatten zijn zo sterk dat de poten van je hond er gewoon niet doorheen komen. Kunstgras is helemaal veilig voor je huisdieren en makkelijk schoon te spoelen in het geval van een ongelukje. En misschien nog wel het grootste voordeel: je hoeft je na het stoeien in de tuin nooit meer druk te maken over modderpoten in huis!

De parterre tuin

Engelse tuinen werden oorspronkelijk ontworpen om esthetisch aantrekkelijk te zijn voor voorbijgangers. De 16e eeuwse Franse tuinontwerper Claude Mollet bracht daar verandering in met zijn concept voor parterre tuinen. Het idee achter deze tuinen was dat ze er voornamelijk mooi uit moesten zien voor degenen die er vanaf een verdieping of balkon op uitkeken. Formele parterre tuinen hadden altijd een focuspunt of centrale feature, zoals een standbeeld, een waterpartij of een zonnewijzer op een sokkel, waar de rest van de tuin dan omheen werd ontworpen. Ook strak gesnoeide hagen, grindpaden, compartimenten en terugkerende geometrische patronen zijn kenmerkend voor parterre tuinen. Door gebruik te maken van ons veelzijdige kunstgras voor in de tuin kun je dit klassieke concept relatief eenvoudig in je eigen tuin implementeren.

De sportieve tuin

Een kunstgras voetbalveldje in de tuin is ideaal voor jong en oud om lekker actief bezig te zijn. Ben je meer een golfliefhebber? Dan kun je met kunstgras je tuin in een handomdraai veranderen in een schitterende putting green. Of wat dacht je van een rustgevend kunstgrasveldje, omringd door heerlijk geurende bloemen en vergezeld door een Boeddha beeld, om ’s zomers buiten yoga te doen?

Voor de fanatieke gym bunnies hebben we overigens ook speciaal kunstgras voor fitness en crossfit in het assortiment.

Heb jij je inspiratie gevonden?

Ontdek gemakkelijk al onze soorten kunstgras en bestel tot maximaal 4 gratis samples om jouw keuze te ondersteunen. Kom je er nog niet uit of heb je gewoon een vraag? Neem gerust contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Poolhoogte van kunstgras

Kunstgras is beschikbaar in verschillende hoogtes, dit noemen we de poolhoogte van kunstgras (hoogte van de sprieten). Over het algemeen loopt de poolhoogte van 20mm tot wel 50mm. Benieuwd naar welke poolhoogte jij moet hebben voor jouw toepassing?

 

Welke poolhoogte heb ik nodig?

Over het algemeen hebben we de volgende vuistregel voor de poolhoogte van kunstgras.

  • Laagpolig kunstgras (20mm tot 30mm) – dit is geschikt voor (verschillende) sporten, het balkon en dakterras. Deze types kunstgras worden minder snel platgelopen dan de langere soorten. Het type boston 30mm is enorm populair.
  • Hoogpolig kunstgras (30mm tot 50mm) – dit is voornamelijk geschikt voor in de tuin. Hoogpolig kunstgras lijkt tegenwoordig heel erg op normaal gras, dus de uitstraling van de tuin blijft zo hetzelfde (of zelfs mooier). Daarbij voelt hoogpolig kunstgras, door de lange sprieten, zachter aan dan kunstgras met een kortere poolhoogte.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?