Groeit er onkruid door kunstgras?

Wij van Kunstgras.nl krijgen vaak de vraag of er onkruid groeit door het kunstgras. Het antwoord op deze vraag is nee, zolang het kunstgras op de juist manier geïnstalleerd is. In dit artikel lees je alles waar je rekening mee moet houden.

Door de dikte van de mat in combinatie met de backing en onderdoek is het vrijwel onmogelijk voor onkruid om van onder uit te groeien. Echter adviseren wij om de meeste van onze soorten kunstgras te voorzien van instrooizand, waardoor de mogelijkheid bestaat dat zaadjes op de mat waaien en in het zand ontkiemen, maar zijn deze eenvoudig te verwijderen of zullen in de zomer snel verdrogen. Het regelmatig borstelen of harken van uw kunstgras wordt hiernaast dan ook aangeraden.

Onder uw kunstgras dient u altijd een drukverdeeldoek te hanteren. Naast het kenmerk dat het drukverdelend is, zal het onkruid helemaal kansloos maken in combinatie met de zandlaag die u onder u mat heeft liggen.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over onkruid in combinatie met kunstgras? Neem dan gerust contact met op.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?