De voordelen van kunstgras


Kunstgras is in de afgelopen 10 jaar ontzettend populair geworden, zo heeft bijna 10% van de huishoudens in 2022 een kunstgrasmat in de tuin liggen. Dit is natuurlijk niet zonder reden, wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje. Zo kan je zelf de afweging maken om voor echt gras of kunstgras te gaan.

Natuurlijk, echt gras heeft absoluut zijn charme in elke tuin, echter zijn de voordelen van kunstgras niet te ontkennen. Kunstgras heeft zich in de afgelopen jaren ontzettend hard ontwikkeld op het gebied van onderhoud, natuurlijkheid en duurzaamheid. Zo beschikken wij tegenwoordig ook over duurzame varianten kunstgras.

De voordelen van kunstgras op een rijtje

Kunstgras is onderhoudsarm, en altijd groen.

Je bespaart water, omdat je het niet meer hoeft te besproeien.

Kunstgras vandaag de dag is bijna niet meer van echt te onderscheiden van echt gras.

Kunstgras groeit niet, droogt niet uit, en zal niet door de zon verkleuren.

Kunstgras met een goed zandbed, heeft een tweede functie van waterberging.

Hooikoortspatiënten ondervinden geen klachten.

Het gras maaien, verticuteren en bemesten behoren voorgoed tot de verleden tijd.

Kinderen en dieren kunnen zorgeloos op kunstgras spelen, geen kans op vieze kleren.

Kunstgras heeft een lange levensduur.

Niet meer eindeloos zwoegen om het gazon elk jaar weer strak te krijgen, maar enkel genieten van je tuin en vrije tijd.

Eenvoudig zelf aan te leggen of nog eenvoudiger: laten leggen

Toelichting bij de voordelen

Bovenstaande punten zijn redelijk kort door de bocht, en sommige kunstgras voordelen kunnen nog wel wat extra uitleg gebruiken. Lees vooral nog even door als je je in bovenstaande punten kunt vinden. We vergelijken in veel gevallen echt gras met kunstgras.

1. Kunstgras is onderhoudsarm

Kunstgras is erg onderhoudsarm, wat betekent dat je geen tot weinig onderhoud hebt na het leggen ervan. Bij echt gras zijn er, voornamelijk in de lente en zomer, wekelijkse taken die je moet uitvoeren om je gras groen en netjes te houden. Denk hierbij aan maaien, water geven en verticuteren.

2. Kunstgras blijft altijd groen

In de zomer komt het geregeld voor dat echt gras door de droogte snel geel wordt. Kunstgras daarentegen, blijft altijd groen. Zo is jouw (kunst)gras altijd groener dan het gras van de buren. Dat is toch een leuk feitje dat je je buren bij elke buurt BBQ onder de neus kunt drukken.

3. Kunstgras is zeer geschikt voor kinderen en huisdieren

Er wordt wel eens beweerd dat kunstgras niet goed is voor kinderen, dit is absoluut niet waar. Wat we veel horen van mensen die geen kunstgras bezitten, is dat kinderen de rubber korrels van kunstgras kunnen opeten. Deze korrels zitten echter niet in kunstgras voor in de ‘particuliere’ tuin, alleen bij voetbalvelden wordt dit als opvulling gebruikt.

Kunstgras is verder lekker zacht om op te lopen en spelen, dat is een groot voordeel voor (kleine) kinderen. Wij adviseren in sommige gevallen ook om valdemping aan te brengen, dit zorgt ervoor dat het kunstgras nog zachter is. Valdemping is beschikbaar in een dikte van 10mm t/m 55mm.

4. Je kinderen komen meer buiten

We hebben in redelijk wat gevallen vernomen van klanten dat zij, en hun kinderen, meer naar buiten gaan nadat ze kunstgras in de tuin hebben gelegd. Dit komt omdat kunstgras ervoor zorgt dat je van jouw tuin een soort 2e woonkamer maakt voor de lente en zomer.

 

5. Echt genieten van je tuin

Doordat je je bij kunstgras geen zorgen hoeft te maken over de uitstraling en de status van jouw gras, heb je tijd om echt van je tuin te genieten. In plaats van elke zondag maaien en water geven, pak je nu een lekker drankje en geniet je van het uitzicht. Dit is voor ons een erg belangrijk voordeel, omdat we willen dat jij van jouw tuin geniet. En als je toch liever echt gras neemt, helemaal goed, zolang je maar van een mooie tuin geniet. Zeker in de warme dagen is dit heerlijk.

 

Wil jij de eerste stap zetten naar een nieuwe kunstgras mat? Kijk dan vooral eens naar onze kunstgras soorten voor in de tuin.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?