Kunstgras kopen

Wil je een groenere tuin, zonder dat je continue gras hoeft te maaien? Droom je van een gazon dat nooit modderig wordt zodat de kinderen er altijd op kunnen spelen? Of ben je op zoek naar een stevige grasmat voor een speeltuin of sportveld? Kunstgras.nl heeft voor alle doeleinden het geschikte kunstgras in huis. Kunstgras heeft in de afgelopen decennia een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt en is tegenwoordig nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Dit levert een prachtig, speelvriendelijk en onderhoudsarm gazon op.

Kunstgras online bestellen

Heb je een model gevonden dat perfect aansluit op jouw beoogde doeleinden? Dan kun je via onze website direct bestellen. Ga je het kunstgras zelf leggen? Dan kunnen we ook direct de benodigde gereedschappen en materialen leveren. Bestel je vandaag voor 14.00 uur, dan wordt het pakket doorgaans binnen 2 dagen bij jou thuis afgeleverd. Bestellingen boven de € 350 worden gratis bij je thuis bezorgd.

Kunstgras online bestellen
Kunstgras kopen verkooppunt

Kunstgras kopen bij een verkooppunt

Ben je op zoek naar informatie op maat, wil je het kunstgras graag van dichtbij bekijken of wil je het kunstgras laten installeren? Dan kun je terecht bij in van onze verkooppunten in Nederland. Met 8 vestigingen verspreid door heel het land is er altijd een dealer bij jou in de buurt. Stap gerust bij ons binnen om de mogelijkheden te bespreken!

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft enkele duidelijke voordelen ten opzichte van echt gras. Het vergt bijvoorbeeld veel minder onderhoud, omdat het niet gemaaid, getrimd of bemest hoeft te worden. Het wordt nooit drassig of modderig en is daardoor het hele jaar door te gebruiken.

Voor wie bezorgd is over de impact op het milieu; kunstgras heeft geen water nodig terwijl je natuurgras vaak moet sproeien om het mooi groen te houden. Bovendien is er geen (kunst)mest nodig om het gazon te onderhouden. Kunstgras is onder andere een uitstekende oplossing als je: weinig tijd hebt voor tuinonderhoud, slecht ter been bent, het gazon intensief gebruikt, spelende kinderen of huisdieren hebt

Voordelen kunstgras

Welk kunstgras moet ik kopen?

Zoals je ziet bieden we op onze website verschillende soorten kunstgras aan. De modellen verschillen onderling op het gebied van stevigheid, kleur, vezeldichtheid, grashoogte en zachtheid.

Welk model het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en waar je het gras voor wilt gebruiken. Leg je het in de tuin, gebruik je het voor een balkon, is het bestemd voor een sportveld of wordt het aangelegd om de kinderen op te laten spelen?

Lees hieronder per categorie, welke eigenschappen van belang zijn.

Kunstgras kopen kleur

Binnen onze collectie vind je kunstgrassen met uiteenlopende tinten groen. Sommige modellen hebben een prachtige diepgroene kleur, terwijl andere juist een wat fellere tint hebben, terwijl weer anderen een geelgroene kleurschakering hebben. Zo kun je een model kiezen dat perfect in de omgeving past.

Heb je veel (groenblijvende) planten in de tuin? Kies dan bij voorkeur een model met een donkere groentint? Heb je een moderne tuin met weinig beplanting dan is kunstgras met een frissere kleur groen vaak het meest geschikt.

Kunstgras kopen lengte

De lengte (poolhoogte) van het gras bepaalt in grote mate de uitstraling van je gazon. Net als met echt gras kun je kiezen voor een korte, strak gemaaide aanblik of kiezen voor een wat langer kunstgras om zo een lekker speels grasveld creëren.

Langere vezels gaan in de regel bovendien wat sneller plat liggen. Daarom is een kort model doorgaans het meest geschikt voor plekken die intensief betreden worden of waar flink op gespeeld wordt. De meeste luxe modellen uit onze collectie zijn echter extra veerkrachtig doordat zij een lange spriet combineren met een hoge vezeldichtheid.

Dichtheid kunstgras

Hoe dichter de grassprieten op elkaar staan, hoe voller en weelderige de grasmat oogt. De vezeldichtheid betekent in de regel een betere kwaliteit.

Omdat de vezels dichter op elkaar staan, ondersteunen ze elkaar, wat zorgt voor een veerkrachtiger grasmat. Een volle grasmat voelt zachter aan en zorgt voor meer demping. Kunstgras met meer vezels per vierkante meter is vaak wel iets duurder.

Natuurgetrouw kunstgras kopen

Als je kunstgras gebruikt in je tuin, dan wil je dat het er zo natuurlijk mogelijk mogelijk uitziet. Sommige van onze modellen zijn vrijwel niet van echt gras te onderscheiden. Van de vorm en structuur van de vezels tot de positie van de sprieten; de natuurlijke kenmerken van echt gras zijn tot in detail nagebootst.

Kies voor modellen met de hoogste score op het gebied van natuurlijke uitstraling als je niet wilt dat de buren zien dat je kunstgras in de tuin hebt.

Zacht kunstgras kopen

De combinatie van dichtheid en lengte van de vezels zorgt samen voor de zachtheid. Loop je graag met je blote voeten over het gazon? Heb je kinderen die graag in de tuin spelen? Kies dan voor een zo zacht mogelijk kunstgras. Zowel kinderen als huisdieren vinden het heerlijk om over een lekker zachte grasmat te rennen.

Omdat de zachtheid voor veel klanten een belangrijk beoordelingscriterium is, laten we per model duidelijk zien hoe zacht het kunstgras is. Ben je op zoek naar een sportgras of een kunstgras dat extra intensief gebruikt kan worden? Kies dan juist voor een wat minder zacht model.

In de tuin

Kunstgras is de perfecte keuze voor elke tuin. Verminder de tijd en moeite die je nodig hebt om een mooi gazon te onderhouden en geniet het hele jaar van een gazon dat er prachtig bij ligt. Kunstgras groeit niet, kan tegen droogte en is bestand tegen schaduwrijke omstandigheden.

Om te spelen

Kunstgras is zacht, stevig en veilig en daarmee een ideale ondergrond om op te spelen. Kunstgras blijft altijd schoon; je hebt geen last meer van modderige plassen op het gazon en dus minder vuil in huis na het spelen. Breng extra valdemping aan onder de grasmat voor een zachte landing.

Om te sporten

Kunstgras is sterk en is altijd bespeelbaar. Het kan worden gebruikt voor uiteenlopende sporten van veldhockey en tennis tot crossfit en voetbal en de perfecte ondergrond voor een putting green. Kunstgras.nl heeft voor iedere sport een kunstgras met de juiste lengte en zachtheid.

Voor balkon

Kunstgras is ideaal om jouw balkon op te knappen en het een frisse, uitnodigende uitstraling te geven. Kunstgras is eenvoudig te installeren en licht van gewicht. Creëer in een handomdraai een gezellige ruimte om lekker te loungen en te genieten van het uitzicht. Wie zei er dat balkons saai zijn?

Een greep uit ons assortiment

Kunstgras heeft in de afgelopen decennia een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt en is tegenwoordig nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Dit levert een prachtig, speelvriendelijk en onderhoudsarm gazon op.

Filters Showing all 12 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarom kunstgras een investering is

Kunstgras is een uitstekende investering voor in jouw tuin. Dat komt niet in de laatste plaats doordat ons kunstgras jarenlang meegaat. Zodra de grasmat is gelegd, maak je vrijwel geen kosten meer om je gazon te onderhouden. Waar je echt gras opnieuw in moet zaaien, moet verticuteren, maaien en besproeien, heb je naar kunstgras nauwelijks omkijken. Zodoende is kunstgras een kosteneffectieve oplossing.

Kunstgras.nl geeft een garantie van 10 jaar op kleurbehoud.

tivoli kunstgras tuin met overkapping

Wat kost kunstgras per m2?

De prijs van kunstgras loopt sterk uiteen en is onder andere afhankelijk van de kwaliteit, vezeldichtheid en poolhoogte. Voordelige modellen zijn al verkrijgbaar vanaf € 15,-  m2 terwijl luxere soorten tussen de € 30,- en € 45,- per m2 kosten.

Dit zijn prijzen exclusief aanleg. De kosten voor de plaatsing worden onder andere bepaald door het oppervlak en of er een nieuwe onderlaag gemaakt moet worden.

2 meter breed of 4 meter breed

Bij Kunstgras.nl leveren we het kunstgras op rollen van 2 meter breed en 4 meter breed. De rollen van 2 meter breed zijn met name geschikt voor kleine gazons en bijvoorbeeld op het balkon. De rollen van 4 meter breed zijn bij uitstek geschikt voor grotere grasvelden, sportvelden en speelvelden.

Kunstgras in voortuin klein

Veelgestelde vragen over kunstgras kopen?

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Met kunstgras mis je de geur van net gemaaid gras. Ook verandert het gazon gedurende het jaar niet van kleur. Verder zijn de kosten om kunstgras te laten plaatsen aanvankelijk hoger dan met natuurgras. Daar staat tegenover dat kunstgras vele jaren meegaat. Je hoeft dus jarenlang vrijwel geen geld meer uit te geven aan je gazon.

Kan kunstgras tegen urine?

Kunstgras kan tegen urine. Het is dus geen probleem als de hond erop plast. In tegenstelling tot natuurgras verkleurt kunstgras niet door hondenurine. Met een goed drainerende ondergrond, zakt de urine door de grasmat heen weg in de bodem. Als het een tijdje niet regent kun je eventueel wat water over de plek waar de hond geplast heeft storten.

Kan ik het kunstgras zelf installeren?

Het is mogelijk om kunstgras zelf te installeren. Een dergelijke onderneming vergt een zorgvuldige planning en voorbereiding. Als je kunstgras gaat leggen moet je onder andere zorgen dat je een stevige en egale ondergrond hebt. Vervolgens moet je het tapijt netjes uitrollen. Als je gazon breder is dan de rol heb je meerdere stroken nodig en die moet je met elkaar verlijmen. Hierna kun je het kunstgras uitsnijden met een scherp stanleymes. Uiteindelijk dien je de grasmat in te strooien met een laagje instrooizand.

Lees meer

Wat is de beste ondergrond voor mijn kunstgras?

Als je kunstgras wil leggen in de tuin, is brekerzand over het algemeen de beste ondergrond. Brekerzand is een grof zand dat overblijft na het breken van natuursteen. Door de hoekige structuur en grove korrel is het zeer goed drainerend, terwijl het ook zeer stevig is. Zodoende kan overtollig regenwater weglopen en verzakt je gazon niet.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Dat hangt er in grote mate vanaf hoe je het kunstgras gebruikt. In principe kan kunstgras, mits netjes onderhouden, minimaal 10 jaar lang gebruikt worden. Daarom geven we bij Kunstgras.nl een garantie van 10 jaar op de kleur. Een gazon dat minder intensief gebruikt wordt, kan wel 25 jaar meegaan.

Hoe houd ik het gazon mooi?

Kunstgras is een ideale manier om te genieten van een weelderig, groen gazon zonder last te hebben van tijdrovend onderhoud. Om het kunstgras mooi te houden is het gazon regelmatig aanharken of -vegen het belangrijkst. Zo verminder je de kans op onkruid in het gazon, hoopt zich geen vuil op tussen het gras en blijven de sprieten mooi rechtop staan.

Hoe herken ik goed kunstgras?

Goed kunstgras herken je aan goede vezelstructuur, waarbij de grassprieten stevig door het tapijt geweven zijn. Daarnaast kenmerkt een goede kwaliteit kunstgras zich door stevige grassprieten, een mooie poolhoogte en het gebruik van veel vezels per vierkante meter. Hierdoor oogt de grasmat mooi vol en ziet deze er extra realistisch uit.

2 meter breed of 4 meter breed

Bij Kunstgras.nl leveren we het kunstgras op rollen van 2 meter breed en 4 meter breed. De rollen van 2 meter breed zijn met name geschikt voor kleine gazons en bijvoorbeeld op het balkon. De rollen van 4 meter breed zijn bij uitstek geschikt voor grotere grasvelden, sportvelden en speelvelden.

 

Waarom zou je kunstgras kopen?

Een kwalitatief goed kunstgrasgazon heeft een bijna net zo’n natuurlijk uiterlijk als een gazon van echt gras. De kwaliteit speelt hierbij een doorslaggevende rol. De soorten kunstgras en bijbehorende accessoires van Kunstgras.nl zijn zorgvuldig geselecteerd, enkel Europese producties, waarbij de kwaliteit altijd centraal staat. Het voelt zelfs bijna als echt gras! Deze natuurlijke uitstraling behoeft bij kunstgras weinig onderhoud.

Kunstgras groeit niet, droogt niet uit en kan niet door de zon verbranden of verkleuren. Het gras maaien, verticuteren en bemesten behoren voorgoed tot de verleden tijd. Maak kennis met onze kunstgrassoorten en lees al onze informatie over kunstgras. Hierboven vind je een selectie van onze mooie types kunstgras die geschikt zijn voor in de tuin. Met de bijbehorende filters kun je ook direct op zoek naar de beste types kunstgras voor bijvoorbeeld een balkon, dakterras, terras of gericht op zoek naar speelgras.

Wij bieden de mogelijkheid om vooraf geheel gratis samples aan te vragen, zodat je de kwaliteit zelf kunt beoordelen. Hiervoor rekenen wij geen verzendkosten.

Heb je na het lezen hiervan nog vragen voordat je kunstgras gaat kopen? Graag geven wij de mogelijkheid om je vragen te stellen aan een van onze ervaren kunstgras professionals, of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder.