Kunstgras 2 meter breed kopen

Als je kunstgras koopt bij Kunstgras.nl, dan kun je kiezen tussen rollen van 2 meter of 4 meter breed. De lengte kun je zelf bepalen. Kunstgras van 2 meter breed is erg geschikt voor kleinere oppervlakken, bijvoorbeeld voor kleine gazons en op het balkon. Ook kun je de variant van 2 meter breed in combinatie met kunstgras van 4 meter breed gebruiken voor grotere gazons. Door jou de keuze te bieden uit twee verschillende rolbreedtes, kun je het grastapijt zo efficiënt mogelijk inkopen. Zo beperk je het snijverlies.

Kunstgras 2 meter breed bestellen

Bij Kunstgras.nl kun je eenvoudig kunstgras bestellen. Kies het gewenste model en vul de afmetingen van het gazon in. Het systeem berekent automatisch welke rolbreedte het voordeligst is en hoeveel rollen je nodig hebt. Als je vandaag voor 14:00 uur bestelt, heb je de grasmat doorgaans binnen 2 dagen in huis. Bestellingen boven de € 350,- worden gratis thuisbezorgd.

Direct bestellen

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarvoor is kunstgras van 2 meter breed geschikt

Kunstgras van 2 meter breed is ideaal voor gebruik in kleine ruimtes, zoals siergazons, balkons en dakterrassen. Kunstgras van 2 meter breed is bijvoorbeeld ook erg handig als je kunstgras in de voortuin wilt leggen.

Daarnaast kun je de rollen van 2 meter breed ook plaatsen in combinatie met rollen van 4 meter breed. Bijvoorbeeld als je een gazon van 6 meter breed hebt. Gebruik kunstgras rol 2 meter breed: In de tuin, In de voortuinOp het balkon

Nieuwsgierig naar meer
soorten kunstgras?

Persoonlijk advies of wat
meer informatie nodig?

Kunstgras op het balkon

Kunstgras is een uitstekende oplossing op het balkon. Het oogt een stuk gezelliger dan beton, is heerlijk zacht en bovendien ontzettend gemakkelijk in het onderhoud. Grastapijt weegt weinig en is daarmee op vrijwel ieder balkon te plaatsen.

Omdat balkons vaak niet dieper zijn dan 2 meter, zijn onze rollen kunstgras van 2 meter breed hiervoor ideaal. Je kunt de gewenste lengte aangeven en de strook kunstgras vervolgens makkelijk op maat snijden voor je balkon.

Meer over kunstgras op het balkon

Kunstgras in de voortuin

Vooral in kleinere voortuinen is echt gras moeilijk mooi groen te houden. Door het gebrek aan ruimte, vangt het gazon niet voldoende water op waardoor de grassprieten afsterven.

Kunstgras is een uitstekend alternatief. Het ziet er altijd prachtig groen uit en vergt vrijwel geen onderhoud.

Een kunstgras strook van 2 meter breed is meestal voldoende voor een gazon in de voortuin.

Meer over voortuinen met kunstgras

Iedere gewenste lengte

In tegenstelling tot de breedte van de grasmat is de lengte niet gebonden aan een standaardmaat. Je kunt het kunstgras af laten snijden op de gewenste lengte. Voor kunstgras dat 2 meter breed is, kun je dus kiezen uit verschillende lengtes om het formaat van de grasmat aan te passen aan jouw gazon. Bestel bijvoorbeeld kunstgras van: 2 x 2 meter, 2 x 3 meter, 2 x 4 meter of 2 x 5 meter.

Rollen aan elkaar lijmen

Als je gazon breder is dan de rol kunstgras, dan kun je meerdere stroken kunstgras gebruiken. In dat geval moet je de verschillende stroken aan elkaar lijmen.

Als je bijvoorbeeld een gazon van 6 meter breed wil leggen, kun je gebruikmaken van 1 rol van 4 meter breed en 1 rol van 2 meter breed. Deze twee stroken kun je met behulp van lijmband aan elkaar bevestigen. Als je dit op een vakkundige manier doet, zie je niets meer van de naad en krijg je een mooi strak gazon.

Om de stroken aan elkaar te bevestigen heb je lijmband en lijm of zelfklevende lijmband nodig.

Het verlijmen van het kunstgras doe je op de volgende manier:

  1. Leg de twee kunstgrasstroken naast elkaar. Zorg dat ze in dezelfde richting liggen, anders ontstaat er kleurverschil in het gazon.
  2. Snijd aan beide kanten een rij vezels weg. Doe dit vanaf de onderkant van de grasmat om de vezels niet te beschadigen.
  3. Zorg dat je aan beide kanten van de vezels dezelfde hoeveelheid ruimte overhoudt.
  4. Plaats de (zelfklevende) lijmband onder de naad en breng de lijm aan (als je geen zelfklevende lijmband gebruikt).
  5. Sla de stroken voorzichtig terug en druk ze stevig op de lijmband.
  6. Verwijder eventuele lijmresten.

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je kunstgras kopen? Bij het kiezen van de rolbreedte zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. De voordeligste oplossing is namelijk niet altijd de mooiste of de meest praktische.

Het is belangrijk om bij het kunstgras leggen te letten op de vezelrichting (ook wel vleug genoemd). Dit is de richting waarin de rij kunstgrasvezels loopt.

Het is doorgaans het mooist om de grasmat zo te plaatsen dat de rijen vezels in de lengte naar het prominente gezichtsveld wijzen. Het prominente gezichtsveld is de plek vanwaar het gazon het vaakst bekeken wordt. Dit is bijvoorbeeld de huiskamer of het terras.

Maar soms is het voordeliger om de grasmat een kwartslag te draaien. In dat geval ligt het kunstgras met de rijen vezels in de breedte. Dit heeft niet onze voorkeur, maar zorgt in sommige gevallen wel voor minder snijverlies. Als je bijvoorbeeld een gazon van 3 meter breed en 2 meter lang hebt, kun je ervoor kiezen om een grasmat van 2 x 3 meter te kopen en die in de breedte te leggen.

Als je kunstgras gaat leggen is het belangrijk om na te denken over het snijverlies.

Vaak is het onvermijdelijk dat je delen van de grasmat weg moet snijden om het gazon passend te maken. Leg je bijvoorbeeld een strook kunstgras van 1,5 meter breed en 3 meter lang? Dan gebruik je een rol kunstgras van 2 meter breed en moet je 50 centimeter wegsnijden. In totaal heb je over de gehele lengte dus 1,5 vierkante meter snijverlies.

Soms is het mogelijk om het snijverlies te beperken door de grasmat een kwartslag te draaien.

Leg meerdere stroken in ieder geval altijd in dezelfde richting, anders krijgt je gazon door een andere stand van de vezels een andere kleur.

Kunstgras in een L-vorm leggen

Als je gazon een L-vorm heeft, is het belangrijk om zorgvuldig uit te rekenen hoeveel kunstgras je nodig hebt en wat voor rolbreedte daarbij het meest voordelig is.

Als je bijvoorbeeld een gazon hebt waarbij de breedste kant 4 meter breed is en de korte kant 2 meter, dan kun je in plaats van één strook van 4 meter breed, twee stroken van 2 meter breed gebruiken (met verschillende lengtes).

Op die manier kun je de lengte van de stroken precies afstemmen op de vorm van het gazon en heb je minder snijverlies.

Andere vormen

Kunstgras kan in principe in iedere gewenste vorm gelegd worden, waardoor het geschikt is voor ieder type tuin. Een rond gazon is bijvoorbeeld geen enkel probleem.

Je kunt het kunstgras gemakkelijk in de juiste vorm uitsnijden. De hoeveelheid kunstgras die je nodig hebt, bereken je op dezelfde manier als met een rechthoekig gazon: je neemt het breedste en langste punt en vermenigvuldigt dit.

Je legt het rechthoekige stuk kunstgras over het ronde gazon en snijdt het vervolgens in de juiste vorm.

Verkooppunten

Als je nog vragen hebt over het meest geschikte formaat kunstgras, of meer wilt weten over onze producten, kun je ook terecht bij een van onze fysieke verkooppunten.

Onze dealers verspreid door het land staan klaar om je te helpen. Zo kun je het kunstgras bekijken in een showtuin.

De aanwezige specialisten leiden je graag rond en kunnen je voorzien van betrouwbare informatie.

Verkooppunten

Rekenvoorbeeld: kunstgras 2 meter of 4 meter breed?

Bij de aanschaf van kunstgras heb je de keuze uit rollen van 2 of 4 meter breed. In de meeste gevallen kun je de beste rolbreedte makkelijk berekenen op basis van het oppervlak dat je wilt bedekken.

Het kan echter voorkomen dat het berekenen van de rolbreedte minder eenvoudig is. Wat als je bijvoorbeeld een gazon van 3 bij 5 meter hebt?

In dat geval zijn er verschillende oplossingen mogelijk, zoals één rol van 4m x 5m (20m2) of één rol van 4m x 3m gecombineerd met één rol van 2m x 3m (18m2).

Bij de eerste optie kun je het gazon uit één stuk leggen. Je hebt wel flink wat snijverlies, want je moet over de volle lengte van het gazon 1 meter kunstgras wegsnijden. Hierdoor heb je dus 5 vierkante meter snijverlies.

Bij de tweede optie kun je minder vierkante meter kunstgras bestellen. Omdat je het kunstgras in de breedte legt, heb je minder snijverlies. De grasmat ligt nu alleen niet met de vezelrij in de lengte naar de woning toe, wat minder gunstig is. Bovendien moet je de twee stroken met elkaar verlijmen.