Kunstgras 4 meter breed kopen

Als je kunstgras gaat kopen, dan is het belangrijk om het juiste formaat te kiezen. Bij Kunstgras.nl heb je de keuze uit twee verschillende breedtes: 2 meter en 4 meter breed. De lengte kun je (tot 25 meter) zelf kiezen. Welke breedte de juiste is, hangt af van het oppervlak van het gazon dat je gaat leggen. Als het grasveld breder is dan 2 meter, is het doorgaans verstandig om te kiezen voor de 4 meter brede variant. Bij kleine oppervlaktes van 2 meter of minder breed, komt de kleine rol van 2 meter goed van pas. In sommige gevallen is een combinatie van rolbreedtes de beste keuze.

Kunstgras 4 meter breed bestellen

Als je kunstgras van 4 meter breed wilt bestellen, kun je dat direct online doen bij Kunstgras.nl. Vul de lengte en de breedte van het gazon in en het systeem berekent automatisch welke rolbreedte het voordeligst is en hoeveel rollen je nodig hebt. Je ziet ook direct hoeveel snijverlies je hebt.

Direct bestellen

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarvoor is kunstgras van 4 meter breed geschikt?

Ons kunstgras wordt geleverd op rollen van 2 of 4 meter breed. De rollen van 2 meter breed zijn vooral geschikt voor kleinere oppervlakken (bijvoorbeeld op het balkon) of om te gebruiken in combinatie met rollen van 4 meter breed. Kunstgras van 4 meter breed is voornamelijk bedoeld voor grotere ruimtes. Het is bijvoorbeeld geschikt voor in de tuin of nog grotere velden, zoals een sportveld of speelveld.

Kunstgras rol 4 meter breed is voornamelijk geschikt voor: In de tuin, Sportvelden, Speelgras

Nieuwsgierig naar meer
soorten kunstgras?

Persoonlijk advies of wat
meer informatie nodig?

Kunstgras op het balkon

Kunstgras is een uitstekende oplossing op het balkon. Het oogt een stuk gezelliger dan beton, is heerlijk zacht en bovendien ontzettend gemakkelijk in het onderhoud. Grastapijt weegt weinig en is daarmee op vrijwel ieder balkon te plaatsen.

Omdat balkons vaak niet dieper zijn dan 2 meter, zijn onze rollen kunstgras van 2 meter breed hiervoor ideaal. Je kunt de gewenste lengte aangeven en de strook kunstgras vervolgens makkelijk op maat snijden voor je balkon.

Meer over kunstgras op het balkon

Kunstgras in de voortuin

Vooral in kleinere voortuinen is echt gras moeilijk mooi groen te houden. Door het gebrek aan ruimte, vangt het gazon niet voldoende water op waardoor de grassprieten afsterven.

Kunstgras is een uitstekend alternatief. Het ziet er altijd prachtig groen uit en vergt vrijwel geen onderhoud.

Een kunstgras strook van 2 meter breed is meestal voldoende voor een gazon in de voortuin.

Meer over voortuinen met kunstgras

Lengte kunstgras rol

In tegenstelling tot de breedte van de grasmat is de lengte niet gebonden aan een standaardmaat. Je kunt het kunstgras af laten snijden op de gewenste lengte. Op die manier kun je bijvoorbeeld kunstgras kopen in de volgende veelvoorkomende gazonformaten: Kunstgras 4 x 1 meter, Kunstgras 4 x 2 meter, Kunstgras 4 x 3 meter, Kunstgras 4 x 4 meter, Kunstgras 4 x 5 meter, Kunstgras 4 x 6 meter.

Wat als mijn gazon breder is dan 4 meter?

Als het oppervlak dat je gaat leggen breder is dan 4 meter, gebruik je twee stroken kunstgras. Deze leg je naast elkaar en kun je vervolgens aan elkaar lijmen met lijmband en lijm of zelfklevende lijmband.

Dat doe je op de volgende manier:

  1. Leg de twee stroken naast elkaar in dezelfde richting.
  2. Snij aan beide kanten een rij vezels weg. Snijd vanaf de onderkant van de grasmat zodat de vezels niet beschadigd raken.
  3. Zorg dat je aan beide kanten van de vezels evenveel ruimte overhoudt.
  4. Plaats de (zelfklevende) lijmband onder de naad. Breng de lijm aan als je geen zelfklevende lijmband gebruikt.
  5. Sla de stroken voorzichtig terug en druk ze stevig op de lijmband.
  6. Veeg eventuele lijmresten weg.

 

Leginstructies kunstgras zelf leggen

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het kiezen van de rolbreedte van het kunstgras zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Door goed op de volgende zaken te letten, leg je het kunstgras op de mooiste en meest voordelige manier:

Een grastapijt wordt gemaakt door rijen kunstgrasvezels (de grassprieten) door de grasmat heen te weven.

Het is het best om de grasmat zo te plaatsen dat deze rijen vezels in de lengte naar het prominente gezichtsveld toe liggen. Het prominente gezichtsveld is de plek vanwaar je het vaakst naar het gazon zult kijken. Dit is meestal de woning.

Maar in sommige gevallen is het prijstechnisch gunstiger om de grasmat een kwartslag te draaien (omdat je dan minder snijverlies hebt).

Zorg in ieder geval dat alle stroken in dezelfde richting liggen, anders krijg je kleurverschil.

Als je kunstgras gaat leggen heb je bijna altijd last van snijverlies. Het snijverlies bestaat uit de overtollige delen van de grasmat die je weg moet snijden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je gazon 3,5 meter breed is. In dat geval bestel je doorgaans een rol van 4 meter breed. Als het gazon 5 meter lang is, heb je bij elkaar dus 2,5 meter snijverlies.

Soms is het mogelijk het snijverlies te beperken door vooraf goed na te denken over hoe je het kunstgras plaatst. Als je een gazon van 3 meter breed en 4 meter lang hebt, kun je het grastapijt een kwartslag draaien en het in de breedte leggen. Op die manier heb je geen snijverlies (mits je geen obstakels in het gazon hebt).

Houd er wel rekening mee dat het oppervlak niet altijd helemaal recht loopt. Zorg er daarom voor dat je het gazon op het breedste punt opmeet. Anders blijven er zichtbare naden over aan de rand van het gazon.

Kunstgras in een L-vorm

Een gazon is natuurlijk niet altijd perfect vierkant of rechthoekig. Het grasveld kan bijvoorbeeld ook een L-vorm hebben. In dat geval moet je zorgvuldig uitrekenen hoeveel kunstgras je precies nodig hebt en hoe je zo min mogelijk snijverlies hebt. Hier kunnen de rollen van 2 meter breed bijvoorbeeld bij van pas komen.

Als het gazon aan de breedste kant breder is dan 4 meter, moet je altijd gebruikmaken van meerdere stroken.

Zorg dat alle stroken altijd in dezelfde richting liggen. Gebruik dus geen overgebleven delen om de L-vorm op te vullen, tenzij je die in dezelfde richting kunt plaatsen.

Kunstgras in een ronde vorm

Je kunt kunstgras in principe in iedere gewenste vorm leggen. Als je bijvoorbeeld een rond gazon wilt, dan kun je het in de juiste vorm uitsnijden.

De hoeveelheid kunstgras bereken je op dezelfde manier als waarop je dat bij een vierkant of rechthoekig gazon zou doen. Je neemt het breedste en het langste punt van het ronde gazon en berekent aan de hand daarvan hoeveel kunstgras je nodig hebt.

Vervolgens kun je de grasmat op maat snijden.

Kunstgras laten leggen?

Hoe groter het gazon en hoe ingewikkelder de vorm, hoe lastiger het wordt om het kunstgras te leggen.

Gelukkig staan er door het hele land experts voor je klaar om de installatie van het kunstgras voor jou te verzorgen.

Laat het kunstgras leggen en de complete aanleg, inclusief de ondergrond, worden voor je verzorgd.

Kunstgras laten leggen

 

Rekenvoorbeeld: kunstgras 2 meter of 4 meter breed?

Je kunt dus kiezen tussen kunstgras van 2 meter of 4 meter breed. Vaak is het makkelijk om uit te rekenen welke rolbreedte het gunstigst uitpakt. Maar soms is dat minder eenvoudig. Wat als je bijvoorbeeld een gazon van 3 x 5 meter hebt? In dat geval heb je de keuze uit de volgende oplossingen:

  • 1 x rol van 4m x 5m (20 m2)
  • 1 x rol van 4m x 3m + 1 x rol van 2m x 3m (18 m2)

De eerste optie is duurder, want je hebt 2 vierkante meter snijverlies. Dit is wel de mooiste oplossing, want je kunt de grasmat met de vezelrij in de lengte naar de woning toe leggen.

Bij de tweede optie moet je er bovendien rekening mee houden dat je de twee stroken met elkaar  moet verbinden, wat zorgt voor extra werk.

Daarnaast kun je het kunstgras bij de eerste optie met de vleug (vezelrichting of kijkrichting) in de lengte van het gazon plaatsen. Dit is in de tuin vaak in de richting van het huis. Zodoende kijk je vanuit de woning als het ware “in de vezel” wat het mooist is. Bij de tweede optie ligt het kunstgras met vleug in de breedte.

Als je kunstgras via onze website bestelt, rekent het systeem automatisch uit wat de meest voordelige optie is.

Als je liever een andere verdeling hebt, bijvoorbeeld omdat je het kunstgras in de meest gunstige kijkrichting wil leggen, kun je contact opnemen met een van onze verkooppunten.