Het gebruik van rubbergranulaat (met name SBR) wordt veelal afgeraden als infill (instrooimateriaal). U heeft de discussies de laatste tijd ook vast meegekregen over dit materiaal. Rubbergranulaat is niet reukloos en heeft daarnaast als nadeel dat het kunstgras extra warm aanvoelt in de zomerperiode. Andere materialen als TPE, kokos en EPDM hebben minder geur, maar zijn weer duurder. Het gebruik van rubber is bedoeld om de bal en de speler energie terug te geven. Een kunstgrasveld zonder rubber infill voelt aan als het strand en daardoor zal de bal te laag stuiteren. In sommige gevallen wordt er ook teveel rubber gebruikt, dat is niet goed voor de gewrichten en de spieren van de sporter.
Voor al onze typen kunstgras (zowel voor particulier gebruik als voor sport toepassingen) adviseren wij enkel invulzand. Dit is reukloos en een natuurproduct. Daarnaast is kwartszand rond en beschadigt de kunstgras vezels in het gazon niet.
Er wordt bij de aanleg daarom vaak instrooizand gebruikt. Dit fijne kwartszand zal na verloop van tijd wat inklinken, zeker bij intensief gebruik. Het is daarom aan te raden eens per jaar een beetje zand bij te strooien.
Het doel van het zand is onder andere om het kunstgras te verzwaren zodat het op de plek blijft liggen. Daarnaast houdt het zand de vezels overeind.