Kunstgras op maat bestellen

Uw kunstgras op maat bestellen. Waar moet u rekening mee houden?
rollen kunstgras stelling

Wij krijgen vaak de vraag over het op maat leveren van kunstgras. In deze blog behandelen wij het onderdeel maatwerk van kunstgras.

Standaard rolbreedte kunstgras

Vrijwel alle rollen kunstgras worden in de fabrieken geproduceerd op een rolbreedte van vier meter. De lengte hierbij kan variëren van circa 20 meter tot 50 meter. Dit wordt mede bepaald door de maatvoeringen van mogelijke projecten, gewicht van de rollen in het geval het handzaam moet blijven en de verwerkingsmogelijkheden van wederverkoper. Binnen de kunstgras markt voor particulieren is het vervolgens normaal om bestellingen te kunnen plaatsen op rolbreedtes van zowel 4 als 2 meter breed.

Kunstgras op maat bestellen

Wilt u online uw kunstgras op maat gaan bestellen, dan is het aan te raden om eerst uw grondwerk te verzorgen, zodat u zeker weet wat u bakmaat is. Hierbij zou u bij het grondwerk al rekening kunnen houden met de eerder genoemde rol breedtes om extra naden te voorkomen. Bestel het kunstgras nooit exact op maat, maar kies in zowel de breedte als lengte altijd voor een paar centimeter extra materiaal. Is uw bak bijvoorbeeld niet 100% haaks of wijkt uw bestelling heel iets af, dan kunt u al materiaal te kort hebben.

Wilt u uw kunstgras kopen en laten leggen? Dat kan uiteraard ook! Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan.

Combinatie van verschillende rollen kunstgras

Heeft u met een of meerdere lijmnaden te maken, dan moet u er zeker van zijn dat alle stukken uit een zelfde productie batch komen. Is dit niet het geval, dan bestaat er een reeele kans dat er kleurverschil zal ontstaan. Informeer hier dan ook altijd naar bij een eventuele aankoop. U kunt bijvoorbeeld prima een rol van 4 en 2 meter breed bestellen om aan een rolbreedte van 6 meter te komen, maar wees er dan ook zeker van dat dit uit een zelfde batch is gekomen. Bij een online aankoop ligt deze verantwoording bij de leverancier als u dit in een keer besteld. U doet er echter wel goed aan om dit vooraf te controleren.

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over het maatwerk leveren van kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook interessant voor jou