Kunstgras speelgras

Kunstgras heeft een aantal significante voordelen voordelen ten opzichte van echt gras. Een belangrijke reden om te kiezen voor kunstgras is dat het sterk is en daardoor intensief gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om lekker op te spelen! Als je op zoek bent naar kunstgras speelgras, is het wel belangrijk om het juiste type kunstgras te kiezen. Als speelgras bevelen wij de modellen op deze pagina aan. Dit zijn kunstgrassen waarvan de sprieten van nature een veel beter “poolherstellend vermogen” hebben en daarbij ook nog eens lekker zacht aanvoelen.

Kunstgras om op te spelen

Filters Showing all 11 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op
Is kunstgras kindvriendelijk

Nooit meer een modderfestijn

Met kunstgras in de tuin creëer je een omgeving waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Het hele jaar door. Onder alle weersomstandigheden.

Het grote voordeel van kunstgras is namelijk dat het nooit modderig of drassig wordt, ook niet als het net geregend heeft. Regenwater zakt door de rug van de grasmat heen weg in de ondergrond. Het grasveld droogt vervolgens snel weer op. Ook als het dagen achter elkaar geregend heeft, kunnen de kinderen spelen op een schone grasmat. Je hebt dus geen last meer van modderschoenen en grasvlekken in de kleding.

Ook hoef je er niet bang voor te zijn dat de kinderen het gazon kapot spelen. In tegenstelling tot echt gras is kunstgras ontzettend sterk.

Onbekommerd ravotten

Met kunstgras hebben de kinderen een plek om heerlijk op te rennen. Het is lekker zacht, dus je hoeft je je geen zorgen te maken over valpartijen. Met kunstgras creëer je eenvoudig een mooie, egale grasmat. Waar echt gras al snel verandert in een knollenveld met kuilen, geniet je met kunstgras van een mooi strak grasveld. Heerlijk om lekker op te rennen!

Tegelijkertijd is het ontzettend sterk, dus de grasmat raakt niet beschadigd als er op gespeeld wordt. Al onze producten zijn bovendien 100% veilig.

Kunstgras speelgras
Kunstgras speelgras in tuin

Speelgras in de tuin

Kunstgras is een ideale oplossing in de tuin als je spelende kinderen hebt. Onze kunstgrassen hebben een mooie natuurlijke uitstraling, maar zijn tegelijkertijd ontzettend stevig en onderhoudsvriendelijk. De kinderen kunnen dus gerust een balletje trappen of lekker over gras rennen zonder dat je gazon hieronder te lijden heeft.

Een belangrijk voordeel is dat een kunstgras speelveld nauwelijks onderhoud nodig heeft om mooi te blijven. Waar je echt gras regelmatig moet maaien, sproeien, bemesten en verticuteren, is dit met kunstgras allemaal niet nodig.

Voor schoolpleinen en speelplaatsen

Kunstgras is ook een uitstekende optie voor speeltuinen en speelplaatsen, bijvoorbeeld op scholen en bij kinderdagverblijven. Het oogt namelijk heerlijk groen, maar is tegelijkertijd veel minder kwetsbaar dan echt gras.

Natuurlijk gras vertoont al snel slijtageplekken als er regelmatig op gespeeld wordt. Bovendien verandert het al snel in een modderpoel als het regent.

Kunstgras is zeer sterk en veerkrachtig en daardoor bestand tegen grote groepen spelende kinderen. Het is veilig en zacht en oogt een stuk prettiger dan bijvoorbeeld bestrating of rubbertegels.

Kunstgras-speelgras-aanleg

Welk kunstgras is geschikt om op te spelen?

Als je kunstgras koopt om te gebruiken als speelgras, dan zijn er een aantal eigenschappen waar je op moet letten. Je wilt namelijk dat de grasmat intensief bespeeld kan worden, zonder dat het gras plat gaat liggen. Daarnaast is het fijn als het gras lekker zacht aanvoelt. De algehele kwaliteit dient goed genoeg te zijn om een flinke groep spelende kinderen aan te kunnen.

Kunstgras is er in veel verschillende soorten en maten. Bij het kiezen van een kunstgras dat bedoeld is voor intensief gebruik – zoals voor een speelveld – is het belangrijk om rekening te houden met de veerkracht van de sprieten. Die moeten snel weer overeind komen nadat iemand erop gestaan heeft. Dit noemen we ook wel het poolherstellend vermogen.

 

Als de vezels niet veerkrachtig genoeg zijn gaat het kunstgras na verloop van tijd plat liggen als er veel op gelopen wordt en moet je het telkens opborstelen.

Doorgaans is kunstgras met een hogere vezeldichtheid (het gras heeft meer sprieten per vierkante meter) veerkrachtiger doordat de vezels elkaar ondersteunen. Daarnaast is ook het materiaal en de vorm van de spriet zelf van invloed op het poolherstellend vermogen.

Hoe korter het kunstgras is, hoe minder snel het plat gaat liggen. Daarom is ook de lengte van de grassprieten van belang bij het uitkiezen van de grasmat. Langere vezels zien er erg stijlvol uit, maar gaan sneller plat liggen als de grasmat weing poolherstellend vermogen heeft.

Kies daarom voor kunstgras met kortere vezels of voor een hoge kwaliteit kunstgras met veel poolherstellend vermogen als de grasmat bedoeld is om de kinderen lekker op te laten ravotten.

Vooral als je de allerkleinsten over het gras wil laten kruipen is de zachtheid een factor om rekening mee te houden. Afhankelijk van het materiaal en de lengte van de grassprieten voelen sommige soorten kunstgras zachter aan dan andere. Als de kinderen lekker met hun blote voeten over het gazon willen banjeren, dan is het fijn als de grasmat heerlijk zacht is. Bij ieder model geven we een score voor de zachtheid.

Tip: Wil je een aantal modellen vergelijken? Vraag een gratis proefbox met stalen aan.

Wanneer je kunstgras koopt om op te spelen is het van doorslaggevend belang dat het veilig is. Bij Kunstgras.nl verkopen we uitsluitend kunstgras dat in Europa wordt geproduceerd en dus voldoet aan alle binnen de EU geldende veiligheidsnormen. Zo is ons kunstgras vrij van zware metalen.

Alle producten in ons assortiment zijn onafhankelijk getest en 100% veilig bevonden.

Het is bovendien niet nodig om gebruik te maken van rubbergranulaat. Het zijn deze rubberen korrels die vroeger veel gebruik werden voor sportvelden, die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Wij raden ten zeerste af om rubbergranulaat te gebruiken in de grasmat.

In plaats daarvan hebben we een natuurlijk instrooizand

Kunstgras is bovendien erg duurzaam. Wanneer de grasmat eenmaal is geplaatst, heeft het een jarenlange levensduur. Al onze producten worden binnen Europa geproduceerd door gerenommeerde fabrikanten.

We geven 10 jaar UV-garantie op onze kunstgrassen. Dat betekent dat ons kunstgras na aankoop minimaal 10 jaar mooi blijft en haar fraaie groene kleur behoudt. De kinderen kunnen er dus vrijwel hun hele jeugd van genieten.

Wil je het kunstgras gebruiken als ondergrond voor een klimrek of ander speeltoestel? Dan is het mogelijk om de grasmat te voorzien van valdemping. De valdemping bestaat uit een laag zacht en verend materiaal, dat de schok van de val absorbeert. De valdempende platen breng je aan onder de grasmat.

Het is mogelijk om te kiezen voor verschillende diktes valdemping. Hoe dikker de platen, hoe beter ze de schok opvangen.

Overigens is het bij openbare speelplaatsen en op scholen en kinderdagverblijven vaak verplicht om te zorgen voor een dempende ondergrond. Of en wat voor mate van valdemping de ondergrond moet hebben is afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel.

Een laagje valdemping is bijvoorbeeld ook een geschikte oplossing als je kunstgras wil plaatsen op tegels of op het balkon.

Meer informatie over valdemping

Kom ons kunstgras bekijken

Wil je onze kunstgrassen graag eens in het echt bekijken? Dat kan bij onze verkooppunten. Kunstgras.nl beschikt over verschillende verkooppunten, strategisch verspreid door het land.

Deze dealers hebben allemaal een mooie showtuin, waar je de verschillende soorten kunstgras van dichtbij kunt bekijken. Loop er gerust eens overheen of laat de kinderen erop rennen.

De aanwezige verkopers kunnen je vertellen welke modellen het meest geschikt zijn als speelgras.

Onze verkooppunten

kunstgras friesland

Speelgras zelf leggen

Wil je een mooi kunstgras gazon in de tuin, waar de kinderen naar hartenlust op kunnen spelen? Of ben je op zoek naar kunstgras voor op het schoolplein of bij een kinderdagverblijf? Bij Kunstgras.nl kun je ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen of de aanleg te laten verzorgen door een van onze dealers.

Als je het kunstgras zelf legt, kun je het gewenste model via de website bestellen. We beschikken ook direct over alle benodigdheden voor de aanleg. Je bestelling wordt binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd.

Houd er wel rekening mee dat het aanleggen van kunstgras de nodige aandacht vergt. Je moet onder andere zorgen voor een stevige, stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Hier moet je het kunstgras bovenop leggen en uitsnijden. Vaak heb je meerdere stroken kunstgras nodig. Deze moet je met elkaar verbinden.

Kunstgras laten leggen

Wil je jouw speelgras liever laten leggen door een gespecialiseerd team van installateurs? Ook dat is mogelijk. Kunstgras.nl beschikt over verschillende verkooppunten. Deze dealers kunnen de installatie verzorgen. Desgewenst kunnen zij ook de ondergrond voorbereiden en valdemping plaatsen. Op die manier ben je direct helemaal klaar en kun je voor je het weet genieten van je nieuwe grasmat.

Offerte aanvragen