Een kunstgras speelveld aanleggen

Buitenspelen en beweging zijn essentieel voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Helaas kan de staat van natuurlijke grasvelden het spelen in de buitenlucht bemoeilijken. Gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en raakt daardoor snel beschadigd als er kinderen op spelen. Bovendien wordt natuurgras snel modderig, wat weer zorgt voor vuile kleding en schoenen.

Kunstgras is een uitstekend alternatief. Een kunstgras speelveld is sterk, blijft schoon en is het hele jaar door te bespelen.

Lekker buitenspelen

Door kunstgras te kopen voor een speelveld in de tuin, op school of op een kinderdagverblijf, kunnen de kinderen op elk moment van het jaar onbekommerd op het een heerlijk grasveld spelen zonder zich zorgen te maken over de toestand van het gras.

Bij Kunstgras.nl kun je kiezen uit verschillende soorten kunstgras die speciaal zijn ontworpen voor intensief gebruik tijdens het spelen. Zo kunnen jouw kinderen ongedwongen hun energie kwijt, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de staat van je gazon

Kunstgras is te voorzien van een laag valdemping. Hiermee maak je het bijvoorbeeld geschikt om onder speeltoestellen te leggen.

Kunstgras speelveld

Voordelen van een kunstgras speelveld

Een kunstgras speelveld is een uitstekende keuze voor gezinnen, scholen en kinderdagverblijven die wel een grasveld willen, maar niet de nadelen die kleven aan natuurgras.

Met kunstgras is dat mogelijk. Geniet van een prachtig natuurgetrouw kunstgras speelgras.

  • Geen vuile kleding meer: modder en grasvlekken behoren tot het verleden met kunstgras. Kinderen kunnen spelen zonder zich zorgen te maken over vuile kleding.
  • Geschikt voor intensief gebruik: natuurlijk gras kan snel stuk gaan als het intensief wordt gebruikt. Met kunstgras als speelveld hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ons kunstgras gaat lang mee en kan tegen een stootje.
  • 100% veilig: alle kunstgrasproducten die wij verkopen zijn onafhankelijk getest door TNO en 100% veilig bevonden. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn geproduceerd volgens EU-richtlijnen.
  • Geschikt voor verschillende omgevingen: of je nu een speelveld wilt in je eigen tuin, op school of op een kinderdagverblijf, kunstgras is altijd een goede keuze.

Met een kunstgras speelveld kunnen kinderen veilig en plezierig buitenspelen, terwijl ouders en begeleiders zich geen zorgen hoeven te maken over de toestand van het gras. Bij ons kun je kunstgras kopen dat aan al jouw wensen voldoet.

Ideeën voor een kunstgras speelveld

Een kunstgras speelveld biedt oneindig veel mogelijkheden voor verschillende speelactiviteiten. Het voordeel van kunstgras is dat het weinig onderhoud vereist en het hele jaar door bespeeld kan worden, ongeacht het weer.

Bovendien kan kunstgras intensief gebruikt worden en gaat het niet snel stuk, waardoor het perfect is voor speelvelden op scholen en kinderdagverblijven. Overweeg jij om kunstgras te kopen voor een speelveld? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos!

Kunstgras speelveld

Multifunctioneel sportveldje

Met kunstgras kun je eenvoudig een multifunctioneel sportveldje aanleggen. Leuk voor in de tuin, maar bijvoorbeeld ook op het schoolplein. Een multifunctioneel sportveldje is geschikt voor verschillende sporten als voetbal en hockey, maar bijvoorbeeld ook om gewoon lekker op te rennen.

Spelen op kunstgras

Onder speeltoestellen

Ben je op zoek naar een geschikte ondergrond voor een speeltoestel. Kunstgras in combinatie met valdemping vormt een mooie, groene en veilige ondergrond. Kunstgras is heerlijk om op te ravotten en de valdempende laag voorkomt ernstig zeer als een van de kinderen onverhoopt valt.

Kunstgras speelveldje

Minigolfbaan

Kunstgras is bijvoorbeeld ook erg geschikt voor een minigolfbaan. Met een korter model rolt de bal snel en feilloos over het parcours. Een ontzettend leuke toeving in de tuin of bij een school of kinderdagverblijf.

Valdemping onder speelvelden en speeltoestellen

Valdemping is een belangrijk onderdeel van de veiligheid van speelvelden en speeltoestellen voor kinderen. Het voorkomt dat kinderen zich bezeren bij een val. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat er voldoende valdemping aanwezig is onder het speelveld of het speeltoestel.

Dit is te realiseren door speciale valdempende platen onder de grasmat aan te brengen. Bij Kunstgras.nl hebben we verschillende diktes valdempende platen in ons assortiment. Hoe dikker de plaat hoe meer demping die biedt. Voor een sportveldje kun je bijvoorbeeld een dunnere variant gebruiken, terwijl je onder klimrekken of speeltoestellen kunt kiezen dikkere platen die maximale valdemping bieden.

Het is mogelijk om de valdemping zelf te plaatsen als je het kunstgras zelf aanlegt. Laat je het kunstgras speelveld leggen? Dan kunnen de installateurs de valdemping verzorgen. Zo zorgen we samen voor een veilige speelomgeving voor kinderen.

Voordelen kunstgras

Veiligheid

Als je kunstgras gebruikt voor een speelveld, dan is de veiligheid ontzettend belangrijk. Onze kunstgrassen zijn onafhankelijk getest (door TNO) en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Al onze producten worden geproduceerd binnen de EU. Je kunt er dus zeker van zijn dat jouw kinderen veilig kunnen spelen op ons kunstgras.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige speelomgeving te bieden voor kinderen, en daarom werken wij alleen met de beste materialen en productieprocessen om ervoor te zorgen dat onze kunstgrassen aan de hoogste normen voldoen.

Kunstgras speelvelden en warmte

Sommige van onze klanten zijn bang dat een kunstgras speelveld in de zomer te heet wordt om op te spelen. Dat is niet zo. Kunstgras wordt wel wat warmer dan echt gras, maar niet heet. Het blijft dus veilig om op te spelen.

Een laagje instrooizand heeft bovendien een verkoelende werking. Ook daarom raden we het gebruik van instrooizand aan. Wordt het gazon toch wat te warm? Dan kun je het eventueel besprenkelen met wat water om het weer af te koelen.

Desondanks is het altijd verstandig om bij het aanleggen van een speelveld rekening te houden met zon en schaduw. Als de kinderen de hele dag lang in de volle zon spelen kunnen ze verbranden en uitdrogingsverschijnselen gaan vertonen. Daarom is het verstandig om het kunstgras speelveld op een plek te creëren die in ieder geval een deel van de dag in de schaduw ligt.

Ons kunstgras verkleurt niet door zonlicht.

Kunstgras speelveldje aanleg
Kunstgras speelplaats

Ook voor scholen en kinderdagverblijven

Kunstgras is een ideale oplossing voor een speelveld in de tuin, maar bijvoorbeeld ook erg geschikt voor openbare speeltuintjes of speelvelden bij scholen en kinderdagverblijven. Kunstgras.nl beschikt over verschillende modellen die specifieke gemaakt zijn voor intensief gebruik. Deze modellen zijn erg geschikt voor een kunstgras speelveld waar dagelijks grote groepen kinderen op spelen.

Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud en is daardoor een kostenbesparende oplossing. Tegelijkertijd ligt het gras er altijd prachtig bij en kunnen de kinderen er het hele jaar door op spelen.

Wilt u kunstgras aan laten leggen op uw school of kinderdagverblijf? Of namens de gemeente? Neem contact op met ons dichtstbijzijnde verkooppunt om de mogelijkheden te bespreken.

Kunstgras speelveld aan laten leggen

Wil je een kunstgras speelveld waar de kinderen heerlijk op buiten kunnen spelen. Onze dealers kunnen de aanleg van het kunstgras verzorgen. Vraag een offerte aan bij een van onze verkooppunten. De betreffende dealer zal contact met je opnemen om jouw wensen te bespreken.