Kunstgras stalen

Kunstgras is een perfecte oplossing voor tuinen waar het moeilijk is om echt gras groen te houden. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig alternatief voor gras, dan heeft Kunstgras.nl topkwaliteit kunstgras in huis dat in Europa wordt geproduceerd. We beschikken over een uitgebreide collectie met verschillende soorten kunstgras. Deze verschillen onderling op het gebied van kleur, lengte en volume. Vraag een gratis proefpakket met kunstgras stalen aan om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Bestel het proefpakket vandaag voor 14:00 uur en je hebt het morgen al in huis. Verzendingen naar België gemiddeld ook met 2 dagen.
Filters Showing all 11 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op
Sample kunstgras

Stel je kunstgras proefpakket samen

Twijfel je tussen meerdere typen kunstgras? Dan kun je onze kunstgras stalen aanvragen. Stel zelf een proefpakket samen met maximaal 4 verschillende modellen en wij versturen je bestelling zo snel mogelijk. Kies simpelweg de gratis stalen die je wilt bestuderen en voeg ze toe aan je winkelwagen. Als je jouw keuze hebt gemaakt, kun je de bestelling afronden.

Binnen Nederland wordt je proefpakket met kunstgras samples doordeweeks binnen 24 uur geleverd. In het weekend kan het iets langer duren. Verzendingen naar België leveren wij gemiddeld binnen 48 uur.

Bezoek een showtuin

Als alternatief voor een proefpakket met kunstgras samples kun je ook een showtuin bezoeken. Kunstgras.nl heeft verkooppunten door het hele land, waar de verschillende modellen zijn aangelegd in realistische gazons. Loop gerust even over het veld of ga erop zitten. Zo weet je niet alleen hoe het kunstgras eruit ziet, maar ook hoe zacht het aanvoelt.

Kunstgras kopen verkooppunt

Waarom is het verstandig gratis stalen aan te vragen?

We raden je aan om voor je kunstgras koopt onze gratis kunstgras stalen aan te vragen. Aan de hand van de samples krijg je een goed beeld van hoe natuurlijk het kunstgras eruit ziet en hoe zacht het aanvoelt.

Daarnaast zie je goed hoe de modellen onderling verschillen. We beschikken namelijk over een ruim assortiment aan kunstgrassen. Deze zien er allemaal net iets anders uit. Ze wijken onderling bijvoorbeeld af op het gebied van poolhoogte (lengte van de sprieten), vezeldichtheid (aantal grassprieten per vierkante meter) en kleur.

Afhankelijk van de specifieke eigenschappen zijn de verschillende kunstgrassen ook geschikt voor verschillende toepassingen. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld speciaal gemaakt om op te spelen, andere zijn geschikt om op te sporten, terwijl de mooiste, meest natuurgetrouwe modellen zijn ontworpen voor in de tuin.

Voor iedere toepassing een geschikt model

Kunstgras kun je op verschillende manieren gebruiken. Door de natuurlijke uitstraling is het onder andere een perfect alternatief voor echt gras in de tuin. Het is bovendien erg geschikt voor kinderen om op te spelen. Wil je jouw balkon een gezellige, groene uitstraling geven? Ook dan is kunstgras de oplossing. Daarnaast wordt kunstgras traditioneel veel gebruikt om op te sporten.

In de tuin

Kunstgras in de tuin heeft een aantal significante voordelen ten opzichte van echt gras. Je hoeft het bijvoorbeeld nooit te maaien en er is nauwelijks onderhoud nodig. Tegelijkertijd ben je met kunstgras verzekerd van een mooi groen gazon. Je hebt nooit last van gele plekken en slijtage, ook niet als het gazon veelvuldig betreden wordt. Ook grasziektes, mos en ongedierte hebben geen invloed op je gazon. Wat voor weer het ook is, je gazon blijft altijd mooi groen en verandert nooit in een modderpoel.

Daarnaast is kunstgras zeer duurzaam. Na de aanleg kun je er meer dan 10 jaar van genieten.

Is kunstgras kindvriendelijk
Hoe leg je kunstgras op beton?

Op het balkon

Met kunstgras op het balkon creëer je een fijne, groene tuin op een plek die er normaal nogal saai uitziet. Dat is ideaal voor mensen met weinig ruimte. Kunstgras is zo geschikt voor balkons omdat je het overal kunt plaatsen, in tegenstelling tot echt gras. Het vergt weinig onderhoud en is makkelijk schoon te houden, waardoor je balkon er altijd verzorgd bij ligt.

Zorg wel voor een goede waterafvoer, zodat er geen plassen blijven staan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van valdempende platen.

Speelgras

Kunstgras vormt een ideaal speeloppervlak. Waar echt gras erg gevoelig is voor slijtage, kan kunstgras grote groepen spelende kinderen aan, zonder dat het beschadigd raakt. Het wordt bovendien niet drassig bij veel neerslag, waardoor de kinderen er het hele jaar door op kunnen spelen zonder vies te worden.

Met een laag valdemping onder het kunstgras is het bovendien een ideale ondergrond onder speeltoestellen. Bij Kunstgras.nl hebben we verschillende modellen die extra stevig en veerkrachtig zijn en daarmee bij uitstek geschikt als speelgras. Vraag stalen van onze speelgrassen aan om deze met elkaar te vergelijken.

Kindvriendelijk kunstgras

Sport

Kunstgras is al vele decennia een geliefde ondergrond voor voetbalvelden, hockeyvelden en andere sportvelden. Door de ontwikkeling die kunstgras heeft doorgemaakt, is kunstgras eigenlijk alleen maar geschikter geworden om op te sporten. Hedendaagse kunstgrassen hebben realistische lange sprieten die zeer veerkrachtig zijn. Hierdoor loopt kunstgras als echt gras en zijn ook de balstuit en balrol vergelijkbaar.

Het grote voordeel van kunstgras is dat je het het hele jaar door kunt bespelen, ongeacht de weersomstandigheden. Overtollig regenwater zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond en wordt dus niet modderig. Direct na een regenbui is het veld weer te bespelen. Anderzijds droogt het ook niet uit als het een tijdje niet regent.

Kunstgras is zeer sterk, waardoor het sportveld jarenlang meegaat, terwijl het nauwelijks onderhoud vergt.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Bij het kopen van kunstgras zijn er een aantal zaken die van belang zijn om op te letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de lengte en vezeldichtheid te vergelijken. Als je een proefpakket met kunstgras stalen aanvraagt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende lengtes zodat je goed kunt zien wat voor effect dit heeft op het uiterlijk van de grasmat.

De verschillende modellen kunstgras uit onze collectie verschillen op het gebied van kleur. Sommige zijn diepgroen, andere hebben een frisse lentekleur, terwijl weer andere een warme geelgroene tint hebben.

De meeste modellen maken gebruik van meerdere tinten groen. Door meerdere schakeringen groen te gebruiken binnen één model krijgt het kunstgras een natuurlijke en dynamische uitstraling.

Bij het kiezen van de kleur is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van de beplanting en of die haar blad verliest in de winter. Ook de hoeveelheid bestrating en de kleur van de tegels is van belang bij het kiezen van het model kunstgras.

Bij het kiezen van kunstgras is de vezellengte een belangrijke factor. Kunstgras met lange vezels geeft een weelderige uitstraling en is vooral geschikt voor in de tuin. Korter kunstgras is geschikt voor een strak gazon en bijvoorbeeld perfect voor de kinderen om op te spelen.

Er zijn verschillende modellen met verschillende poolhoogtes. De lengte van het kunstgras wordt per model aangegeven in millimeters (mm).

Over het algemeen gaan langere vezels wat sneller plat liggen als er veel op gelopen wordt. Als dat gebeurt, kun je het kunstgras weer op borstelen. Kunstgras met een hogere vezeldichtheid is doorgaans veerkrachtiger, doordat de grassprieten elkaar ondersteunen. Als je kunstgras wilt met lange grassprieten én de grasmat intensief wil gebruiken, is het dus belangrijk om een model met een hoge vezeldichtheid te kiezen.

De dichtheid van het kunstgras is bepalend voor de uitstraling en veerkracht van het gazon. Hoe meer grassprieten de grasmat heeft, des te vollere en weelderiger de uitstraling. Ook voelt de grasmat zachter aan.

De vezels ondersteunen elkaar, waardoor een voller grasveld ook veerkrachtiger is. Dat betekent dat de grassprieten minder snel plat gaan liggen als erop gelopen wordt. Bovendien maakt een vollere grasmat de tuin ook visueel interessanter, omdat er verschillende lichtinvalpatronen ontstaan.

Vaak hangt er wel een hoger prijskaartje aan een vollere grasmat. Goedkoop kunstgras heeft doorgaans wat minder vezels per vierkante meter.

Ons kunstgras voelt heerlijk zacht aan. Het is zeer prettig om er met de blote voeten overheen te lopen en zowel kinderen als huisdieren vinden het heerlijk om op te spelen.

De zachtheid van kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de lengte en dichtheid van de grassprieten. Hoe langer de vezels en hoe hoger de vezeldichtheid, des te zachter het gazon aanvoelt.

Per model geven we op onze website aan hoe zacht het kunstgras is. Kies in je proefpakket bijvoorbeeld voor verschillende modellen met verschillende scores op het gebied van zachtheid, zodat je dit thuis op je gemak kunt vergelijken.

De huidige generatie kunstgrassen oogt zeer realistisch. De meest natuurgetrouwe modellen uit onze collectie zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Per model geven we aan hoe natuurgetrouw het kunstgras oogt.

Deze natuurgetrouwheid is onder andere afhankelijk van kleur en stand van de grassprieten. Een ander belangrijk aspect is dat het gras geen onnatuurlijke glans mag hebben.