Kunstgras kopen

Het onderhouden van sportterreinen, grasvelden en gazons vereist veel werk en is bovendien niet in alle situaties even praktisch. Kunstgras biedt dan een uitstekend alternatief. Het is een bijzonder sterk en onderhoudsvriendelijk product dat voor een breed scala aan toepassingen gebruikt kan worden. Overweeg je om kunstgras aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we alles dat je moet weten over kunstgras kopen!
Kunstgras Tivoli in tuin

Ik wil kunstgras kopen, waar moet ik op letten?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar. Zowel de kwaliteit als de prijzen kunnen sterk variëren. De aanschaf van kunstgras is een investering voor langere termijn, dus het is van essentieel belang dat je je vooraf goed inleest in de mogelijkheden. Alleen dan kun je een weloverwogen keuze maken. Hieronder lichten we kort drie belangrijke aandachtspunten toe.

Toepassing

Er is kunstgras verkrijgbaar voor uiteenlopende toepassingen. Hierbij kun je denken aan tuinen, balkons, (dak)terrassen, groene daken, speeltuinen, campings, sportvelden en evenementen. Het spreekt voor zich dat er aan een groen dak waar eigenlijk nooit iemand overheen loopt, heel andere eisen worden gesteld dan aan een intensief gebruikt sportveld. Het is daarom van cruciaal belang dat je het juiste soort kunstgras voor jouw specifieke toepassing aanschaft.

Kwaliteit

De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald door meerdere factoren. Hierbij kun je denken aan de samenstelling van het materiaal, de duurzaamheid, het uiterlijk, waar het geproduceerd wordt en aan welke veiligheidseisen het kunstgras voldoet. Over het algemeen geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe langer de levensduur – maar aan een kwalitatief hoogwaardig product zit vanzelfsprekend ook een wat hoger prijskaartje vast.

Poolhoogte

Wanneer we spreken over de poolhoogte dan hebben we het over de lengte van de langste grassprieten in een grastapijt. De poolhoogte van kunstgras varieert doorgaans van 20 tot 65 millimeter. Om een beeld te geven: standaard kunstgras dat in de tuin wordt aangelegd, heeft een gemiddelde poolhoogte van zo’n 35 millimeter. Voor het bepalen van de juiste poolhoogte is het belangrijk om te kijken naar de toepassing van het kunstgras en hoe intensief het gebruikt gaat worden. Langere grassprieten kunnen soms de neiging hebben om sneller plat te gaan liggen, al is dat geen vast gegeven; de wat dikkere grasvezels met een hoge veerkracht en een hoge dichtheid blijven bijvoorbeeld veel beter rechtop staan dan dunne grasvezels die relatief ver uit elkaar staan. Het gebruik van invulzand zorgt ervoor dat kunstgras altijd rechter op zal blijven staan.

Waarom kunstgras kopen via Kunstgras.nl?

Wanneer je kiest voor kunstgras kopen via Kunstgras.nl, dan profiteer je van veel voordelen. Om te beginnen kunnen onze kunstgras specialisten je van een deskundig advies op maat voorzien, en kan je gratis samples bestellen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt! Ten tweede kun je bij ons snel en gemakkelijk kunstgras kopen. Betalen doe je veilig via de betaalmethode van jouw voorkeur.

Bij besteding van €350 of meer verzenden we gratis! En als je vandaag voor 14:00 je bestelling plaatst, dan zorgen wij ervoor dat je kunstgras de volgende dag al geleverd wordt. Bovendien ben je bij ons altijd verzekerd van 10 jaar UV Garantie. Kortom, wil je kunstgras bestellen? Dan ben je bij Kunstgras.nl aan het juiste adres!

Ook interessant voor jou