Kunstgras in voortuin

Wil je jouw voortuin een verzorgde en natuurlijke uitstraling geven zonder gedwongen te zijn er veel tijd en aandacht aan te besteden? Dan is kunstgras dé perfecte keuze. Kunstgras is onderhoudsarm, milieuvriendelijk en ziet er het hele jaar door fantastisch uit, ongeacht de weersomstandigheden. Met haar prachtige groene uitstraling is kunstgras een perfect alternatief voor bestrating.

Welk kunstgras in de voortuin?

Wil je kunstgras kopen voor in de voortuin? In de voortuin ben je waarschijnlijk op zoek naar een kunstgras dat qua uiterlijk zoveel mogelijk lijkt op echt gras. Bij Kunstgras.nl hebben we onze kunstgrassen geselecteerd op natuurgetrouwheid. Bij ieder model zie je duidelijk staan hoe natuurlijk de uitstraling is.

Kies in de voortuin voor een model met de hoogst mogelijke score en de buren zullen niet eens doorhebben dat er kunstgras ligt!

Omdat een gazon in de voortuin doorgaans wat minder betreden wordt dan in de achtertuin, is de veerkracht van de grasmat wat minder belangrijk, dan bijvoorbeeld in de achtertuin. Daarom kun je kiezen voor een kunstgras met weelderige lange vezels.

Dit zijn onze aanbevolen kunstgrassen voor in de voortuin:

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarom kunstgras in de voortuin?

Omdat de meeste mensen het liefst niet te veel onderhoud aan hun voortuin hebben, kiezen ze er maar voor die volledig te bestraten. Dit zorgt er al snel voor dat je entree er saai uitziet. Gelukkig is er met kunstgras een alternatief. Doordat kunstgras tegenwoordig nauwelijks van echt gras te onderscheiden is, wordt kunstgras in de tuin steeds populairder.

Kunstgras oogt heerlijk groen en vergt nog minder onderhoud dan bestrating. Het is een onderhouds- en milieuvriendelijke optie die er het hele jaar door geweldig uitziet. Je hoeft het immers nooit te maaien of te bemesten en het is ook niet nodig om het gras te sproeien als het een tijdje niet regent. Een voortuin met kunstgras ziet er dus gegarandeerd verzorgd uit, zonder dat je er zelf veel omkijken naar hebt.

Een verzorgde voortuin

De voortuin heeft een grotere impact op je dagelijks leven dan je misschien doorhebt. Ga maar na: iedere keer dat je de deur uitgaat of thuiskomt, loop je door de voortuin. Dan is het natuurlijk wel zo prettig als die er groen en gezellig uitziet.

Bovendien is de voortuin het eerste wat bezoekers en voorbijgangers van jouw woning zien. Zij fungeert als het ware als het visitekaartje van je huis. Als je tuin er onverzorgd bij ligt, dan levert dat dus direct een verkeerde indruk op.

Met kunstgras realiseer je in een handomdraai een groene, gezellige en verzorgde voortuin, zonder dat je vervolgens veel tijd hoeft te besteden aan het onderhoud ervan.

Nieuwsgierig naar meer
soorten kunstgras?

Persoonlijk advies of wat
meer informatie nodig?

Kunstgras in een kleine voortuin

Het is vaak erg moeilijk om echt gras te laten groeien op een klein oppervlak. Door het gebrek aan ruimte kan het gazon namelijk te weinig water opvangen, waardoor het grasperkje al snel uitdroogt. Hierdoor ontstaan er eerst gele plekken, die na verloop van tijd bruin worden. Vervolgens sterft het gras helemaal af en blijft er niet veel anders over dan een verdord lapje grond. Dat is natuurlijk geen aantrekkelijk visitekaartje voor je woning.

Als je een huis met een kleine voortuin hebt, wat bij veel moderne rijtjeshuizen het geval is, dan is kunstgras een uitstekend alternatief. Kunstgras kan namelijk in ieder formaat uitgesneden worden.

Bij Kunstgras.nl leveren we ons kunstgras op rollen van 2 en 4 meter breed. Als je een kleine voortuin hebt, kun je dus kiezen voor een rol van 2 meter. De lengte kun je vervolgens zelf kiezen. Zo kun je ook een kleine voortuin voorzien van mooie groene accenten.

Kunstgras in een grote voortuin

Maar ook in grote voortuinen is kunstgras een uitstekende oplossing. Een grote voortuin vergt namelijk al snel veel meer onderhoud dan je eigenlijk zou willen, helemaal als je een gazon van echt gras aanlegt. Echt gras moet je immers regelmatig maaien. In de meeste tuinen is het bovendien noodzakelijk om het gazon te bemesten en te verticuteren. Bovendien moet je het gras sproeien als het een tijdje niet regent, anders droogt het al snel uit.

En heb je even geen tijd voor al die werkzaamheden? In de voortuin zien voorbijgangers het direct als je jouw gazon niet goed bijhoudt.

Kunstgras is daarom een uitstekende oplossing. Onze huidige generatie kunstgrassen is nauwelijks te onderscheiden van echt gras, maar vergt vrijwel geen onderhoud. Je tuin ligt er dus altijd prachtig bij. Kies uit verschillende stijlen kunstgras en stem je gazon naadloos af op de rest van je tuin.

Ook met huisdieren

Heb je huisdieren die graag in de voortuin liggen of spelen? Ook dan is kunstgras een uitstekende oplossing. Kunstgras en honden zijn bijvoorbeeld een uitstekende combinatie. Kunstgras wordt immers nooit modderig of drassig. Je hond wordt dus veel minder snel vies als hij erop speelt. Omdat kunstgras ontzettend sterk is, kan de hond er bovendien heerlijk op spelen zonder het gazon stuk te lopen.

Urine zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond en ontlasting is eenvoudig op te ruimen. Kunstgras verkleurt niet door de zuurgraad van hondenurine, zoals echt gras dat wel doet. Kortom: kunstgras is een uitkomst als je jouw huisdieren wilt laten meegenieten van je tuin.

Kunstgras in voortuin laten leggen

Geniet van een voortuin met kunstgras zonder dat je zelf ergens omkijken naar hebt. Bij Kunstgras.nl werken we samen met tal van kunstgrasspecialisten, verspreid door het land. Deze dealers fungeren als onze fysieke verkooppunten en kunnen ook de installatie van het kunstgras voor je verzorgen.

De installateurs zorgen voor een vakkundige plaatsing van de grasmat en kunnen ook het afgraven van de tuin en het storten van een geschikte ondergrond verzorgen. Zo ben je verzekerd van een tiptop grasmat met stabiele bodem en een goede drainage.

Wil je het kunstgras laten leggen? Kies een dealer bij jou in de buurt en vraag een offerte aan.

Aanleginstructies kunstgras voortuin

Een voortuin met kunstgras heeft dus tal van voordelen. Wil je het kunstgras zelf leggen? Dan kun je de grasmat en alle benodigdheden voor de installatie online bestellen via onze website.

Maak gebruik van onze leginstructies voor een vlekkeloze plaatsing van de grasmat.

 • Verwijder de oude grasmat, klinkers, stenen, planten en andere obstakels uit het gebied waar je het kunstgras wil aanleggen en voer het materiaal af.
 • Graaf de bodem 10 tot 15 centimeter af.
 • Vul het afgegraven gedeelte met een zandbed of andere geschikte ondergrond voor het kunstgras en maak het vlak.
 • Gebruik eventueel betonbanden of andere randen om te voorkomen dat de ondergrond en het gras kunnen verschuiven.
 • Verdicht het zand door het aan te trillen. Als je geen trilplaat hebt, kun je het ook sproeien met een beetje water. Dit zorgt ervoor dat het zand inklinkt.
 • Egaliseer het zand opnieuw met behulp van een lange houten lat.
 • Leg een onderdoek op de ondergrond. Het onderdoek voorkomt dat er onkruid door de grasmat heen kan groeien en verdeelt de druk evenwijdig over het oppervlak. In plaats van het onderdoek, kun je ook valdemping
 • Rol het kunstgras strak uit.
 • Leg het kunstgras met de vezelrichting naar het huis, zodat je als het ware “in” de sprieten kijkt als je ervoor staat.
 • Trek eventuele plooien strak.
 • Als het gazon breder is dan een enkele rol kunstgras (2 meter of 4 meter) dan moet je meerdere stukken gebruiken. Leg deze naast elkaar en snijd aan beide kanten een vezelrij weg, zodat je een mooie rechte naad krijgt. Snijd altijd vanaf de onderkant zodat je de vezels niet beschadigt. Zorg dat je aan beide kanten ongeveer evenveel ruimte naar de volgende vezelrij overhoudt.
 • Plaats een zelfklevende lijmband onder de naad.
 • Vouw de stroken voorzichtig over de lijmband
 • Snij het kunstgras langs de randen op maat.
 • Zet het kunstgras vast met kunstgrashaken. Vooral langs de randen en hoeken is het belangrijk om voldoende haken te gebruiken. Wij adviseren doorgaans het gebruik van 1 haak per vierkante meter. Druk de haken voorzichtig door de grasmat. Eventueel kun je ze met een hamer verder in de grond slaan.
 • Verspreid het instrooizand evenwijdig over de grasmat. Dit speciale zand op kunstgras zorgt voor extra stabiliteit, beschermt de grasmat en houdt de grassprieten mooi overeind.
 • Wrijf het zand in met een harde bezem.

Bezoek een showtuin

Twijfel je tussen verschillende modellen kunstgras? Bezoek dan eens een van onze showtuinen.

Onze verkooppunten beschikken over ruim opgezette showtuinen, waar de verschillende modellen zijn aangelegd in overzichtelijke gazons. Zo krijg je een betere indruk van de eigenschappen van ieder model.

Uiteraard staan de medewerkers van onze dealers je graag te woord.

Showtuin in de buurt