Kunstgras van bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma & Action

Kunstgras is tegenwoordig ontzettend populair en dat is niet zo vreemd als je eenmaal weet wat de voordelen van kunstgras zijn; de tijd en moeite die het scheelt als je nooit meer hoeft te maaien, te verticuteren, te bemesten en te sproeien. De toenemende populariteit van kunstgras heeft ervoor gezorgd dat het steeds breder verkrijgbaar is. Zo is kunstgras of een grastapijt (ja, daar zit verschil in) tegenwoordig ook gewoon bij de bekende bouwmarkten en een winkel als action verkrijgbaar. Maar is het wel verstandig om je kunstgras bij de bouwmarkt of discountgigant aan te schaffen? En wat is het verschil tussen kunstgras en een grastapijt?

Verschil tussen kunstgras en grastapijt

Kunstgras en grastapijt worden vaak als synoniemen gezien, omdat ze beide hetzelfde doel en deels dezelfde uitstraling hebben. Hier is wat voor te zeggen, maar wij vinden dat er toch verschil in zit. Het verschil tussen kunstgras en grastapijt is de kwaliteit, de vezelhoogte, het materiaal en de realistische uitstraling. Een grastapijt is eigenlijk letterlijk een tapijt van gras. Het is gemaakt van 1 soort vezel, waardoor de natuurlijke uitstraling en kwaliteit niet kan tippen aan (ons) kunstgras. Het kan echter zijn dat iemand die op zoek is naar kunstgras wel het woord grastapijt gebruikt, of andersom natuurlijk. Ben je op zoek naar goedkope, mindere kwaliteit dan is een grastapijt voor jou mogelijk een oplossing. Ben je op zoek naar goede kwaliteit en een natuurlijke uitstraling, dan is kunstgras echt wat jij nodig hebt. Wij verkopen ook een goedkopere variant kunstgras, die toch van zeer goede kwaliteit is.

Zie hieronder het verschil tussen kunstgras en een grastapijt

Kunstgras Greenland

Kunstgras soort Greenland van kunstgras.nl

grastapijt_action_praxis_gamma_hornbach

Grastapijt

Kunstgras per (web)winkel

Om een goede vergelijking te maken tussen de bouwmarkt en de specialist (zoals kunstgras.nl) is het belangrijk om te weten wat de bouwmarkten en een winkel als action te bieden heeft op het gebied van kunstgras. Lees de onderstaande vier stukjes door voor een algemeen beeld hierover.

Kunstgras van Action

Action heeft haar kunstgras niet in het online assortiment, en verkoopt het dus ook niet via de online manier. Wil je kunstgras kopen bij de Action? Dan zal je fysiek naar de winkel moeten om het te voelen, je zult echter al snel merken dat de kwaliteit niet erg goed is. Action verkoopt haar kunstgras in matten van 100cm bij 200cm. Neem een kijkje in de winkel en bepaal dit voor jezelf!

Kunstgras van Hornbach

Hornbach heeft een redelijk groot assortiment met verschillende soorten kunstgras en grastapijt, deze zijn ook online verkrijgbaar. Ze verkopen voornamelijk kunstgas van het merk Condor Grass, en daarbij verkopen ze ook kunstgas in verschillende kleuren. De kwaliteit van het kunstgras van Hornbach is degelijk, alleen ze verkopen helemaal geen samples/stalen zodat je de kwaliteit kunt voelen. Je bent dus (soort van) verplicht om naar de winkel te gaan om een indruk te krijgen van de kwaliteit en natuurlijke uitstraling.

Kunstgras van Gamma

Gamma heeft verschillende soorten kunstgras of grastapijt in het assortiment. Het is bij Gamma ook mogelijk om een sample/stalen te bestellen, hier moet je echter wel voor betalen. Zowel voor de sample, als de levering, moet betaald worden waardoor het oriënteren bij Gamma redelijk prijzig is. Het is natuurlijk wel mogelijk om naar de winkel toe te gaan, deze zijn er in de meeste steden genoeg.

Kunstgras van Praxis

Praxis heeft zowel grastapijt als kunstgras in het assortiment, waarbij de kwaliteit heel erg uiteen loopt. Het kunstgras is te verkrijgen in verschillende kleuren. Ze verkopen ook een sample pakket met een aantal verschillende soorten kunstgras. Hier moet je, vergelijkbaar met Gamma, voor betalen. De kosten voor levering komen hier ook nog bij. Voor service aan huis moet dus in alle gevallen worden betaald.

Wat zijn de kunstgrasprijzen van Action, Praxis, Gamma en Hornbach?

De aanname is vaak dat kunstgras van een bouwmarkt een stuk goedkoper is dan kunstgras van een specialist, dit is in sommige gevallen waar, maar in de meeste gevallen ook niet. Lage kwaliteit kunstgras van de action en de verschillende bouwmarkten is relatief goedkoop. Hier lever je echter veel in op de natuurlijke uitstraling en de kwaliteit (andere vezel, lage vezeldichtheid). Het is erg belangrijk om te kijken naar welke toepassing het kunstgras heeft, en op basis daarvan een beslissing te maken. Wil je dus bijvoorbeeld een klein stukje kunstgras of grastapijt hebben voor onder een zwembad, dan is kunstgras van de bouwmarkt hier wel een gepast oplossing voor. Wil je een stukje kunstgras dat je bijna niet ziet, of als je weet dat je er niet veel op loopt, dan is kunstgras van de bouwmarkt zeker geschikt. Het verschilt dus erg per toepassing en eisen/wensen.

Wil je een goede investering maken voor jouw tuin?

Wij van kunstgras.nl staan garant voor hoge kwaliteit kunstgras met een natuurlijke uitstraling. Dit is ideaal als je een investering wilt doen in je tuin, balkon of dakterras; het kunstgras blijft namelijk lang mooi en is onderhoudsarm. Daarbij is kunstgras zeer geschikt als speelveld voor (kleine) kinderen.

Waarom haal je jouw kunstgras bij kunstgras.nl?

Kwaliteit

De kwaliteit van het kunstgras wordt in alle gevallen gewaarborgd door Europese productie en volledig toezicht op het proces. Daarbij wordt het opgeslagen in eigen loods en met een betrouwbare partner verzonden. Wij, van kunstgras.nl, staan erg in het teken van kwaliteit en dit is te merken in het product. Bestel gratis een sample en laat ons je overtuigen van de kwaliteit.

Service

Onze service is van uitstekende kwaliteit omdat we zorgen voor tevreden klanten. Telefonisch zijn we te bereiken voor technische vragen, advies, de legservice, etc. Hierbij helpen we je zo goed mogelijk om een antwoord te krijgen op jouw vraag, of dit nou in het begin of het einde van het (aankoop)proces is.

Garantie

Wij bieden 10 jaar UV-garantie op alle soorten kunstgras in het assortiment. Dit houdt in dat we UV-stabiliteit en kleurvastheid garanderen tegen verkleuring door de zon.

Legservice

Bij kunstgras.nl beschikken we over een legservice, waarin experts jouw kunstgras voor je leggen (tegen vergoeding). Zo ben je er zeker van dat het goed gedaan wordt en dat jouw gewenste eindresultaat behaald wordt. Zelf kunstgras leggen is in de meeste gevallen ook mogelijk, dit kost echter veel tijd en vergt de nodige voorbereiding/handigheid.

Showtuin

Om het kunstgras vantevoren goed te bekijken beschikken we over verschillende showtuinen door Nederland. Bekijk de verkooppunten en check of er één bij jou in de buurt is!

Vakmanschap

Bovenstaande punten zijn allemaal tekenen van vakmanschap. Onze enige focus is kunstgras en de service die we daarbij leveren, dit zul je zien in de kwaliteit en het eindresultaat. Kunstgras is een (flinke) investering voor vele jaren en daarom kan je het beter gelijk goed doen. Geniet van jouw prachtige (vernieuwde) kunstgras tuin met kunstgras.nl.

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw beslissing: als jij kunstgras bij de bouwmarkt wilt kopen, dan kan dat natuurlijk! Het is wellicht ook wel goedkoop in aanschaf. Maar vergeet niet dat kunstgras een investering voor de lange termijn hoort te zijn. Wil je verzekerd zijn van kwaliteit, duurzaamheid, keuze, service en expertise, kies dan gewoon voor een echte kunstgrasspecialist.

Direct naar

Een aantal prachtige eindresultaten van kunstgras.nl

playsafe kunstgras
kunstgras in de tuin
Kunstgras green tuin

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie