Kunstgras en een zwembad, kan dat

Als je kunstgras in de tuin hebt of van plan bent kunstgras aan te leggen, dan zul je jezelf vroeger of later gaan afvragen: kunstgras en een zwembad, kan dat? Dat is een goede vraag! Hieronder geven we een aantal redenen waarom kunstgras en een zwembad uitstekend samengaan – ongeacht of het nu gaat om een full-size uitgegraven zwembad, een opzetzwembad of een opblaasbaar kinderbadje.

Waarom kunstgras en een zwembad uitstekend samengaan

#1 Uitglijden zal niet snel gebeuren op kunstgras

Een van de belangrijkste redenen dat kunstgras en een zwembad zo’n goede combinatie zijn, is het feit dat kunstgras een non-slip oppervlak heeft. Met een zwembad in de tuin lopen er natuurlijk vaak kinderen en volwassenen op blote voeten rond. En als je zwembad wordt omringd door gladde en glibberige tegels, dan is het natuurlijk wachten op ongelukken. Op kunstgras zal je niet zo snel uitglijden. En mocht er toch iemand struikelen en vallen, dan biedt kunstgras een veel zachtere landing dan een betegeld oppervlak. Helemaal als je het kunstgras combineert met valdemping.

#2 Kunstgras is prima bestand tegen chloor en zout

Zwembadwater, met name dat van permanente zwembaden, bevat vaak zout en chloor of andere chemicaliën. Wanneer er echt gras rond het zwembad ligt, veroorzaken deze substanties vaak lelijke bruine vlekken. In combinatie met het feit dat het gras rondom een zwembad doorgaans vrij intensief belopen wordt, kan dit ertoe leiden dat het gras doodgaat. En op zo’n ontsierende aanblik zit je natuurlijk niet te wachten. Kwalitatief kunstgras is echter uitstekend bestand tegen zowel zout en chemicaliën als voetverkeer. Met kunstgras rond je zwembad geniet je dus het hele jaar door van een mooie, weelderige en groene tuin.

#3 Het heeft goede waterdoorlatende eigenschappen

Eveneens een goede reden dat kunstgras en een zwembad zo’n goede combi vormen, zijn de waterdoorlatende eigenschappen van kunstgras. Kunstgrasmatten zijn voorzien van een geperforeerde backing, waardoor al het water (of dat nu afkomstig is uit het zwembad, de sproeier of de hemel) direct wordt afgevoerd in de ondergrond.

#4 Het is veilig

Kunstgras is niet voor niets het ideale speelgras voor kids. Ons kunstgras bevat geen schadelijke stoffen en daarnaast ideaal voor kinderen met hooikoorts, die vaak last hebben van hun allergie als ze in het gras spelen.

#5 Het is duurzaam

Hoogwaardig kunstgras kan, mits het professioneel is aangelegd en goed onderhouden wordt, met gemak 20 jaar mee. Bovendien zal de oorspronkelijke kleur niet snel vervagen. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras behoud zijn kleur uitstekend. Wij geven daarom standaard 10 jaar UV-garantie op ons kunstgras.

Tot slot

Natuurlijk, kunstgras rond een zwembad zal ongetwijfeld nat worden. Maar het zal nooit zo glibberig worden als beton of tegels en is een stuk veiliger en comfortabeler. Kunstgras oogt en voelt net zo mooi en uitnodigend als echt gras, alleen dan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over gele plekken en modder. Bovendien hebben wij speciaal kunstgras voor langs het zwembad in ons assortiment. Wat wil je nog meer?

 

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie