Kunstgras: ideaal voor elke toepassing

Kunstgras is een geweldige manier om de uitstraling van je buitenruimte te verfraaien. Het is veelzijdig, onderhoudsarm en kan worden gebruikt in een groot aantal verschillende toepassingen. Of je nu een stijlvolle, onderhoudsvriendelijke tuin wilt creëren of de prestaties van je sportveld wilt verbeteren, kunstgras is het overwegen waard.

Kunstgras is er tegenwoordig boven in allerlei soorten en maten. Door een natuurlijke uitstraling zijn moderne varianten bijvoorbeeld erg mooi en zeer praktisch in de tuin of op het balkon. Daarnaast wordt kunstgras steeds geschikter om op te spelen en op te sporten.

Het is ons doel om onze klanten te helpen met het vinden van de perfecte grasmat. We beschikken over een breed assortiment in uiteenlopende prijsklassen. De verschillende modellen onderscheiden zich van elkaar in zachtheid, lengte en kleur. Afhankelijk van het beoogde gebruik en jouw budget helpen wij je met het kiezen van het gewenste model.

Je kunt de grasmat vervolgens zelf aanleggen of laten plaatsen door een van onze partners.

werken_in_de_tuin

Kunstgras kopen

Wil je kunstgras kopen? Als je al weet welk model je wilt, dan kun je direct online bestellen. Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan een offerte aan. Via het aanvraagformulier kun je jouw wensen aangeven, bijvoorbeeld op het gebied van zachtheid en hoe natuurlijk het oogt.

Ook kun je direct laten weten wat voor ondergrond je in de tuin hebt. Vervolgens ontvang je een op maat gemaakte offerte van het geselecteerde verkooppunt. Zij kunnen desgewenst contact met je opnemen om je wensen op het gebied van installatie te bespreken.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft diverse significante voordelen. Je bent bijvoorbeeld veel minder tijd en energie kwijt aan het onderhouden van het grasveld. Het groeit niet, dus je hoeft het ook niet te maaien. Daarnaast blijft het onder alle weersomstandigheden mooi.

Onze hedendaagse kunstgrassen zijn bovendien nauwelijks van echt gras te onderscheiden!

  • Altijd groen en gaat lang mee
  • Nooit drassig en modderig
  • Weinig onderhoud, meer vrije tijd
  • Het droogt niet uit en verkleurt niet
  • Minder wateroverlast
kunstgras

Een breed assortiment

Voor iedere toepassing is er een geschikt model. We beschikken over een ruim assortiment met verschillende soorten kunstgras, van modellen die zo realistisch ogen dat ze nauwelijks van echt gras te onderscheiden zijn, tot voordelige en praktische soorten die speciaal zijn ontwikkeld voor intensief gebruik.

De modellen verschillen onderling op het gebied van poolhoogte en vezeldichtheid (lengte van de grassprieten en dichtheid van de grasmat).

Kun je geen keuze maken? Ontvang onze stalen

Aan de hand van foto’s op een telefoon of computerscherm is het soms lastig om de subtiele verschillen tussen op elkaar lijkende modellen te onderscheiden. Daarnaast is het fijn om het grastapijt even te kunnen voelen voor je het bestelt.

Om jou de kwaliteit van ons kunstgras zelf te laten ervaren sturen we je graag een box met 4 samples toe. Kies zelf 4 modellen waar je in geïnteresseerd bent en laat deze bij jou thuis bezorgen.

Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!

Kunstgras sample verpakking

Voor welke toepassingen is kunstgras geschikt?

Je kunt het op uiteenlopende manieren gebruiken. Traditioneel wordt het bijvoorbeeld veel toegepast om duurzame sportvelden te creëren die het hele jaar door bespeeld kunnen worden.

In de loop der jaren is de kwaliteit van kunstgras dusdanig verbeterd, dat het nog maar nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. Daarmee is het ook uitermate geschikt geworden voor in de tuin. Het grote voordeel van kunstgras is dat het nooit drassig wordt, geen water nodig heeft en niet groeit. Omdat het geen levende voedingsbodem vereist en weinig weegt, is het ook uitermate geschikt op balkons en dakterrassen. Je kunt kunstgras o.a. gebruiken:

Kunstgras in de tuin

Kunstgras is een uitkomst in iedere tuin. Je hoeft geen uren aan onderhoud meer te besteden om te genieten van een mooi gazon. Je grasveld heeft altijd de juiste lengte en ligt er altijd prachtig bij. Het grasveld droogt niet uit als het een tijdje niet regent en is ook geschikt voor tuinen met veel schaduw.

In ons brede assortiment hebben we kunstgrassen in verschillende stijlen; van lang en ongerept, vol en weelderig tot kort en strak. Bovendien hebben de kunstgrassen verschillende tinten groen, zodat je jouw grasmat perfect af kunt stemmen op de beplanting in de tuin.

In de tuin is het belangrijk om te kiezen voor een zo natuurlijk mogelijke uiterlijk. Per model staat op onze website hoe natuurgetrouw het gras oogt.

Kunstgras op het balkon

Vind je dat jouw balkon er nogal saai uitziet? Met kunstgras breng je daar verandering in. Geef je balkon of dakterras in een handomdraai een groene en uitnodigende uitstraling. Kunstgras weegt weinig en heeft geen levende bodem nodig, daardoor is het uitermate geschikt voor op een balkon.

Bovendien is het heerlijk zacht onder de voeten. Zo maak je van je balkon een gezellige uitbreiding van je woonkamer, waar je met plezier veel tijd doorbrengt.

Kunstgras aanleggen op een balkon is door het beperkte oppervlak vaak redelijk eenvoudig. Houd er wel rekening mee dat regenwater goed weg moet kunnen lopen.

Kunstgras om op te spelen

Kunstgras is zacht, stevig en veilig. Daarmee is het een ideale ondergrond om op te spelen.

Een van de grote voordelen is dat het niet modderig wordt als het geregend heeft. Het grasveld blijft altijd schoon. De kinderen komen dus niet meer thuis met vuile kleding en modder onder hun schoenen.

Je kunt kunstgras onder andere gebruiken voor een speelveldje in de tuin, maar ook op speeltuinen en schoolpleinen. Het is een vrolijk ogende, groene ondergrond onder speeltoestellen. Bovendien is het mogelijk om het speelveld uit te rusten met extra valdemping.

Bij sommige varianten gaan de sprieten extra snel overeind staan als erop gelopen is. Deze modellen zijn bij uitstek geschikt als speelgras.

Kunstgras Sport

Sport kunstgras

Kunstgras wordt traditioneel veel gebruikt voor hockeyvelden en tennisvelden. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het sportkunstgras dusdanig doorontwikkeld dat eigenschappen als balrol en balstuit vrijwel gelijk zijn aan die van echt gras. Daarom wordt kunstgras tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt om op te voetballen en voor andere sport toepassingen. We hebben modellen die onder andere geschikt zijn voor: voetbal, hockey, tennis, putting greens, sportschool, fitness en crossfit.

Afhankelijk van de beoogde sport kunnen we kiezen voor een model met de juiste lengte en zachtheid van de sprieten. Voor een professioneel sportveld is het tevens mogelijk om speciale schokdemping onder de grasmat aan te brengen.

Kunstgras en kinderen

Kunstgras is uitermate geschikt voor kinderen. Vooral de zachtere modellen zijn heerlijk als je jonge kinderen hebt die graag over het gazon kruipen. Tip: per model staat aangegeven hoe zacht de grasmat is Daarnaast hebben we verschillende extra veerkrachtige modellen die erg geschikt zijn om een balletje op te trappen of als ondergrond voor een speeltoestel of trampoline. Onze producten zijn 100% veilig. Zelfs als de kinderen per ongeluk een grasspriet in hun mond stoppen levert dat geen blijvende gezondheidsschade op.

Hoe leg je kunstgras?

Als je kunstgras bij ons koopt, dan kun je het zelf leggen of laten installeren. Wil je kunstgras inclusief plaatsing? Vraag dan een offerte aan. Het dichtstbijzijnde verkooppunt neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt je grasmat ook direct bij ons bestellen en zelf leggen. Het leggen van kunstgras is een klus die secuur moet gebeuren. Over het algemeen geldt dat hoe groter het oppervlak is, hoe lastiger de installatie wordt.

Bij de aanleg moet je onder andere rekening houden met de volgende zaken: de ondergrond, het uitrollen van het tapijt, de vezelrichting, het snijden van het tapijt, verlijmen van de naden, vastzetten van het grastapijt en het instrooien van de grasmat. We leveren grastapijt in rollen van 2 en 4 meter breed.

Kunstgras laten leggen

Wat kost kunstgras (per m2)?

De kosten per m2 kunnen sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit en het type dat je kiest. Luxe soorten kosten tussen € 30,- en € 45,- per m2, terwijl budgetopties al vanaf € 15- per m2 verkrijgbaar zijn.

Factoren als dikte, kleur en duurzaamheid zijn bepalend voor de prijs per vierkante meter, evenals de zachtheid en natuurgetrouwheid. De installatiekosten zijn niet inbegrepen bij de prijs per vierkante meter. Hoeveel het (laten) plaatsen van kunstgras kost, is onder andere afhankelijk van of er een nieuwe onderlaag geplaatst wordt, wat voor materialen er nodig zijn en en het oppervlak. Tip: wil je goedkoop kunstgras? Kijk dan eens bij onze aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over kunstgras

Hieronder geven we antwoord op veel voorkomende vragen, mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Is kunstgras veilig?

Kunstgras is veilig voor kinderen en huisdieren. Onze producten zijn getest door TNO en bevatten geen schadelijke stoffen. Zo is al het kunstgras uit onze collectie vrij van lood en cadmium. Voor kunstgras voor tuindoeleinden is het niet nodig om gebruik te maken van rubberkorrels. Het zijn deze rubbergranulaat-korrels die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, maar die zijn dus niet nodig. Daarnaast heeft kunstgras een brandvertragende werking.

Is kunstgras geschikt voor huisdieren?

Kunstgras is een ideale ondergrond voor huisdieren. Het is uitermate sterk waardoor je als eigenaar niet meer bang hoeft te zijn dat jouw trouwe viervoeter het gras kapot loopt. Bovendien biedt hedendaags kunstgras dezelfde zachte textuur als waar huisdieren aan gewend zijn van een natuurlijk grasveld. Het grote voordeel is dat je geen last meer hebt van de rommel van modderige poten. Omdat je hond geen aarde ruikt zal hij niet langer de aandrang voelen om het gras om te woelen. Waar hondenurine door de hoge zuurgraad gele vlekken veroorzaakt in natuurlijk gras, is het voor kunstgras niet schadelijk. In het geval van een ongelukje kun je de ontlasting eenvoudig opruimen. Je kunt de grasmat uit hygiënisch oogpunt even schoonspoelen, vooral als het een tijdje niet regent. Met kunstgras in de tuin schenk je jouw geliefde viervoeter een veilige en comfortabele plek om te spelen.

Kan ik kunstgras online kopen?

Bij ons kun je ieder model direct online bestellen. Vul de gewenste lengte en breedte van het model in en laat de rollen direct bij je thuis bezorgen. Je kunt direct de benodigde accessoires en gereedschappen bestellen. Wil je het kunstgras liever eens in het echt zien? Ook dat kan. We beschikken over verschillende verkooppunten in het land. Onze dealers kunnen het kunstgras ook voor je installeren.

Hebben jullie een verkooppunt bij mij in de buurt?

We hebben 8 verkooppunten verspreid door het hele land. Je kunt dus altijd terecht bij een specialist bij jou in de buurt. Zij weten alles van de collectie van Kunstgras.nl en kunnen je voorzien van informatie op maat. Deze verkooppartners kunnen het kunstgras bovendien voor jou leggen. Neem contact op met de dichtstbijzijnde dealer voor meer informatie over de plaatsingsservice.

Hebben jullie een showroom?

Wil je ons kunstgras eens zelf bekijken? Onze verkooppunten hebben een showroom of showtuin met onze verschillende modellen. Hier kun je de modellen dus op je gemak op ware gazongrootte bekijken. Ontvang je liever een aantal samples bij je thuis? Vraag dan onze proefbox aan.

Kan ik het zelf leggen?

Als enthousiaste doe-het-zelver is het mogelijk om je grasmat zelf aan te leggen. Dit proces vereist wel enige kennis. Ook moet je bepaalde benodigdheden aanschaffen als je die zelf nog niet hebt. Het is verstandig om je daarom goed te verdiepen in wat er precies komt kijken bij de aanleg van kunstgras. Als je zelf kunstgras wil leggen moet je onder andere: de ondergrond voorbereiden, de grasmat strak uitrollen, het kunstgras uitsnijden, de stroken verlijmen, de grasmat verankeren en het inzanden met speciaal instrooizand

Kan ik het laten leggen?

Het leggen van kunstgras vereist, vooral als het oppervlak groter is, de nodige vaardigheid, precisie en bovendien ook een aantal benodigdheden en gereedschappen. Heb je geen zin om hier veel tijd aan te besteden en om al deze spullen zelf aan te moeten schaffen? Dan kun je gebruikmaken van een professionele installatieservice. Onze dealers kunnen de installatie voor jou verzorgen. Zo weet je zeker dat de grasmat op een juiste manier geïnstalleerd is en ben je verzekerd van een grasmat die geen rimpels vertoont, goed draineert en niet loslaat.

Kan ik de stalen bekijken?

Ben je er nog niet helemaal uit? Wij sturen je graag een proefbox met samples. Kies uit maximaal 4 modellen en we sturen deze zo snel mogelijk toe. Als je vandaag voor 14.00 uur bestelt, heb je de proefbox morgen in huis. Proefbox aanvragen

Hoe worden onze kunstgrassen bezorgd?

Als je kunstgras bij ons bestelt, wordt het bezorgd door een koerier (Flevobird B.V). Gemiddeld duurt het 1 tot 2 werkdagen voor je jouw bestelling ontvangt. Voor sommige postcodes heb je de bestelling morgen al in huis, als je vandaag voor 14.00 uur bestelt. Bekijk hier op welke dagen de koerier de pakketten bezorgt voor jouw postcode. Bestellingen boven de € 350,- worden gratis bij je thuisbezorgd. Voor bedragen daaronder gelden de volgende tarieven: Rollen van 2 meter: € 25,- per pakket en rollen van 4 meter € 50,- per pakket

Waar wordt jullie kunstgras geproduceerd?

Al onze kunstgrassen worden in Europa geproduceerd. Daarbij leveren we het kunstgras met een garantie van 10 jaar op het behoud van de kleur.