Moderne tuin met kunstgras

Kunstgras wordt een steeds populairdere keuze voor een modern tuinontwerp. Het is een onderhoudsarm, duurzaam en stijlvol alternatief voor natuurgras. Bespaar tijd en moeite aan onderhoud en geniet toch van een prachtige groene buitenruimte. Kunstgras is uitermate geschikt in moderne tuinen omdat het een stuk makkelijker is om strakke, rechte lijnen te creëren en die ook te behouden. Daarnaast heeft je gazon altijd de gewenste lengte, zonder dat je het niet telkens hoeft te maaien. Bij Kunstgras.nl hebben we diverse modellen kunstgras in ons assortiment die bij uitstek geschikt zijn in een moderne tuin. Deze kunstgrassen verschillen onderling op het gebied van lengte, dichtheid en kleur. Zodoende is er voor iedere tuin wel een geschikt model te vinden.
Waterdoorlaatbaarheid kunstgras

Waarom is kunstgras zo geschikt voor een moderne tuin?

Als je een moderne tuin aanlegt, dan is het van groot belang dat het gazon er strak en goed verzorgd uitziet. Kale plekken, vergeelde grassprieten en overhangende plukken gras doen het zorgvuldige ontwerp van de tuin teniet.

Met kunstgras in de tuin ben je verzekerd van een grasveld dat er zorgvuldig bijgehouden uitziet. Het gras heeft altijd de juiste lengte zonder dat je het hoeft te maaien. Je hebt nooit last van kale plekken of bruin en verdord gras, ook niet als het wekenlang nauwelijks regent. Met kunstgras ziet het gazon er altijd netjes gemaaid en frisgroen uit.

Je kunt het kunstgras bovendien zelf op maat snijden, waardoor je kaarsrechte lijnen kunt creëren. Dit zorgt voor een strak effect, dat het moderne karakter van de tuin versterkt.

De voordelen van kunstgras

  • Natuurgetrouw uiterlijk: door het gebruik van moderne technologieën is het grastapijt nauwelijks van echt te onderscheiden.
  • Weinig onderhoud: nooit meer grasmaaien, verticuteren, sproeien en bemesten.
  • Zeer duurzaam: kunstgras heeft een jarenlange levensduur.
  • Intensief te betreden: kunstgras is sterk en slijtvast en kan daardoor intensief gebruikt worden.
  • Hele jaar door mooi groen: je hebt nooit meer last van kale, gele of bruine plekken in het gazon.
  • Altijd de juiste lengte: kunstgras groeit niet en de sprieten hebben dus altijd de gewenste lengte.
  • Oogt verzorgd: kunstgras ligt er altijd prachtig bij.

Welke modellen voor een moderne tuin?

Ga je voor een strak gemaaide look of wil je met wat langere sprieten juist een speels contrast creëren met de strakke bestrating in je tuin? Wat voor ontwerp je ook voor ogen hebt, bij Kunstgras.nl kunnen wij je van een passende grasmat voorzien.

We beschikken over een brede collectie met verschillende soorten kunstgras. Alle modellen worden binnen de EU geproduceerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Onderling verschillen de kunstgrassen op het gebied van lengte, dichtheid en kleur. Voor moderne tuinen raden wij de modellen met een hoge score op het gebied van natuurgetrouwheid aan.

In een moderne tuin, bevelen wij de volgende modellen aan:

Raster met kunstgrassen voor in een moderne tuin

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

De mooiste tint

Onze kunstgrassen ogen zo natuurlijk omdat ze een zeer natuurgetrouwe tint hebben. Als je goed naar echt gras kijkt, dan zie je dat de sprieten allemaal een net iets andere kleur hebben. Daarom maken we voor onze kunstgrassen gebruik van 2 of 3 verschillende tinten groen, vaak in combinatie met een geel mosdraad in de bodem van de grasmat. Hierdoor ontstaat er een zeer dynamische kleur.

Je kunt de kleur van het gras perfect afstemmen op het ontwerp van de tuin en de beplanting. Ga bijvoorbeeld voor een gazon met een diepgroene kleur of kies juist voor een wat warmere, zomerse groentint.

Het grote verschil met echt gras is dat kunstgras ook altijd haar prachtige kleur behoudt. Ook tijdens droge perioden blijft het gazon mooi groen.

Gratis samples aanvragen

Wil je het verschil in kleur tussen de diverse kunstgrassen in het echt bekijken? Vraag dan een proefbox met gratis samples aan. Stel het proefpakket zelf samen door maximaal 4 verschillende modellen te selecteren.

Binnen Nederland wordt je proefpakket met kunstgras samples doordeweeks binnen 24 uur geleverd. In het weekend kan het iets langer duren. Verzendingen naar België leveren wij gemiddeld binnen 48 uur.

Gratis samples aanvragen

Bezoek een showtuin

Om een betere indruk van de kwaliteit en natuurgetrouwheid van ons kunstgras te krijgen, kun je ook een van onze verkooppunten bezoeken.

Bij Kunstgras.nl werken we samen met kunstgrasspecialisten verspreid door het land. Deze dealers beschikken over een showtuin, waar je het kunstgras op ware grote kunt bekijken.

Onze verkooppunten

Moderne tuin met kunstgras en tegels

Kunstgras en tegels worden vaak gecombineerd in moderne tuinen voor een strakke, stijlvolle look. Mooie strakke bestrating vormt een ideale basis voor een moderne tuin.

Vooral wat grotere tegels met strakke hoeken doen het erg goed in een modern tuinontwerp. Kleuren als grijs en antraciet combineren prachtig met mooi, diepgroen gras. Daarnaast vormen ook kunstgras en grind een prachtige combinatie.

Kleine tuinen met kunstgras

Wil je een kleine moderne tuin aanleggen? Echt gras gedijt over het algemeen slecht in kleine tuinen, omdat kleine tuinen veel schaduwrijke plekken hebben. Hierdoor krijgt het gras te weinig zonlicht en ontstaat er mosvorming. Kunstgras is een perfect alternatief voor echt gras in kleine tuinen. kunstgras heeft immers geen behoefte aan zonlicht en is veel minder gevoelig voor mos en onkruid. Zo kun je ook in een kleine tuin genieten van een mooi gazon. Hiermee schenk je jouw kleine tuin een groene en ruimtelijke aanblik.

Tip: heb je een oud terras in de tuin? Het is ook mogelijk om kunstgras over de tegels te leggen.

Creëer strakke lijnen met kunstgras

Vooral in hoekjes en langs randen wil echt gras soms moeilijk groeien. Bovendien gaan lange grassprieten aan de randen van het gazon over het terras en de tuinpaden hangen als je het niet regelmatig bijhoudt. Dit gaat ten koste van het strakke lijnenspel in een moderne tuin.

Met kunstgras heb je dat probleem niet. Het gras is mooi langs de randen uit te snijden en oogt overal even vol. Omdat het gras niet groeit, gaat het ook nooit over de randen van het gazon heen hangen. Zo kun je scherpe lijnen creëren die het moderne karakter van de tuin versterken.

Breng contrast aan in de tuin

Kunstgras is de ideale manier om kleur en textuur aan te brengen in uw tuin, zonder dat het wild of druk oogt. Een mooi gazon vormt het stralende middelpunt van de tuin en zorgt voor een welkome afwisseling met stenen en houten elementen in de tuin. Vooral het contrast tussen het groen van het gras en de grijstinten van steen passen goed in een moderne tuin. Bovendien vormt het zachte kunstgras een mooie tegenstelling met de harde look van de bestrating.

Direct online bestellen

Heb je een model gevonden dat perfect past binnen jouw moderne tuinontwerp? En wil je het kunstgras zelf aanleggen? Dan kun je het kunstgras kopen door de online je bestelling te plaatsen. Ook kun je direct alle benodigdheden voor de installatie bestellen. Je bent dus in één keer helemaal klaar. Als je vandaag voor 14:00 uur bestelt, heb je het pakket doorgaans binnen 2 werkdagen in huis. Bestellingen boven de € 350 worden gratis thuisbezorgd.

Kunstgras bestellen

Kunstgras laten leggen

Wil je graag kunstgras in jouw moderne tuin, maar heb je geen ervaring met het leggen van kunstgras? Dan kun je de plaatsing van de grasmat ook laten verzorgen door een gespecialiseerd installatieteam. De dealers met wie wij samenwerken verzorgen ook de installatie van onze producten.

Kies simpelweg het dichtstbijzijnde verkooppunt, geef aan wat je wensen zijn en ontvang een vrijblijvende offerte voor de installatie van de grasmat.

Kunstgras laten leggen

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie