Een nep grasmat in de tuin

Ben je de tijd en moeite die het kost om een echt gazon te onderhouden beu? En wil je een alternatief dat weinig onderhoud vergt, veilig is voor kinderen en huisdieren en er het hele jaar door prachtig uitziet? Dan is kunstgras misschien precies wat je zoekt. Hoewel kunstgras ietwat oneerbiedig bekendstaat als nepgras, is het tegenwoordig nog maar nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Door geavanceerde technologieën hebben de kunstgrasvezels dezelfde kleur, glans, vorm en groeipositie als echte grassprieten.
Goedkoop kunstgras kopen

Soorten kunstgras

Met het ruime aanbod van Kunstgras.nl is er vast en zeker één model uit onze collectie dat aan jouw wensen voldoet. Wij bieden verschillende soorten kunstgras met uiteenlopende uiterlijke kenmerken en in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van het beoogde gebruik, het budget en jouw persoonlijke voorkeuren kun je de grasmat kiezen die het beste aansluit op jouw wensen.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op of bezoek de showtuin bij een van onze verkooppunten. Hier staan deskundige medewerkers voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste model kunstgras voor jouw nep grasmat.

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarom een nep grasmat in de tuin?

Genoeg van het voortdurend moeten maaien van je gazon? Wil je geen water meer verspillen aan het sproeien van je grasveld? En wil je eindelijk eens kunnen genieten van een grasmat die er altijd mooi uitziet? Een nep grasmat in de tuin biedt talloze voordelen.

Ten eerste bespaart een kunststof grasmat in de tuin je tijd en geld, omdat het weinig onderhoud vergt en niet gemaaid hoeft te worden. Het gazon blijft altijd mooi groen, ongeacht de weersomstandigheden. Je hoeft het bijvoorbeeld nooit te sproeien als het een tijdje niet geregend heeft, waardoor je veel kostbaar (drink)water bespaart.

Daarnaast is kunstgras geschikt voor intensief gebruik. Je krijgt geen last van slijtageplekken als het grasveld intensief betreden of bespeeld wordt, zoals wel het geval is met echt gras. Sporten op kunstgras is bijvoorbeeld ook mogelijk.

Nepgras is bovendien niet vatbaar voor grasziektes en ongedierte en veel minder gevoelig voor mos en onkruid. Je gazon ziet er dus altijd strak en perfect uit, zonder verkleuringen of kale plekken. Kortom, een nep grasmat bespaart je een hoop kopzorgen.

De voordelen van nepgras

  • Weinig onderhoud nodig
  • Hele jaar mooi groen
  • Altijd te gebruiken
  • Kindvriendelijk
  • Geen modder
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geschikt voor huisdieren
  • 100% veilig
Nep grasmat

Nepgras nauwelijks van echt te onderscheiden

Dankzij geavanceerde technologieën is kunstgras tegenwoordig bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. De kunstgrasvezels hebben dezelfde kleur, glans en vorm als echte grassprieten en zijn zelfs geplaatst in realistische groeirichting. Doordat de kunstgrassprieten langzaam terugveren, voelt het ook alsof je op een zacht en natuurlijk gazon loopt.

Dit maakt kunstgras een uitstekend alternatief voor echt gras. Het is een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras en beter geschikt voor intensief gebruik, zonder dat het ten koste gaat van het uiterlijk van je tuin. Waarom zou je nog voor echt gras kiezen als een nep grasmat dezelfde voordelen biedt en het hele jaar door mooi groen blijft?

Gratis samples aanvragen

Heb je wel oren naar een kunstgras grasmat in de tuin? Maar twijfel je nog welk model uit onze collectie het meest geschikt is? Vraag dan snel een gratis box met samples aan. Zo kun je het verschil in kleur, lengte en zachtheid zelf zien en voelen.

Kies maximaal vier modellen en wij stellen een proefpakket voor je samen. Bestel de box met samples vandaag voor 14:00 uur en je hebt het proefpakket morgen binnen.

Proefbox aanvragen

Kunstgras sample verpakking
Nep grasmat tuin

Het hele jaar door mooi

Echt gras verkleurt door te veel zon en te weinig water, maar verandert juist in een modderpoel als het veel regent. In het Nederlandse klimaat ligt je gazon er dus vrijwel nooit tiptop bij.

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het het hele jaar door mooi blijft. Kunstgras is immers niet afhankelijk van regen of zon en behoudt daarom altijd dezelfde kleur en uitstraling.

Het gazon blijft altijd mooi groen en ziet er gezond uit, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Een nep grasmat kun je bovendien het hele jaar door gebruiken, ongeacht het seizoen of de weersomstandigheden.

Onbelemmerd spelen

Heb je kinderen die graag in tuin spelen? Reden temeer om een nep grasmat in de tuin te overwegen. Kunstgras is uitermate geschikt om op te spelen.

In tegenstelling tot echt gras, zal een nep grasmat niet beschadigd raken wanneer er intensief op gespeeld wordt. Kunstgras is ontzettend sterk, veerkrachtig en slijtvast, waardoor het perfect bestand is tegen het geweld van spelende kinderen.

Omdat de grasmat egaal is, vormt kunstgras bijvoorbeeld een perfecte ondergrond voor balspelen. Je hebt geen last van pollen en kuilen, waardoor de kans op blessures ook kleiner wordt. Een balletje trappen op het grastapijt is dus geen enkel probleem.

Een belangrijk voordeel van kunstgras is dat het nooit drassig of modderig wordt. Hierdoor blijft een nep grasmat altijd te betreden, ook als het net geregend heeft. Als ouder heb je nooit meer last van kinderen die met vieze schoenen en grasvlekken in de broek thuiskomen.

Het kunstgras is bovendien uit te rusten met een laag valdemping. Hiermee maak je het kunstgras ook geschikt als ondergrond voor speeltoestellen. Een nep grasmat is ontzettend geschikt in een tuin met spelende kinderen, maar bijvoorbeeld ook een uitstekende oplossing voor een speelveld op scholen en kinderdagverblijven.

Meer over kunstgras om op te spelen

Nep grasmat mooi

100% veilig

Kunstgras is niet alleen praktisch en duurzaam, het is ook nog eens veilig. Onze kunstgrasmatten worden allemaal binnen de EU geproduceerd en voldoen aan de strengste veiligheidsregels. Alle producten zijn onafhankelijk getest en 100% veilig bevonden voor de gezondheid. Ook als je kind aan het gras likt of een grasspriet in de mond steekt, is dit niet schadelijk.

In tegenstelling tot echt gras zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig om het grasveld mooi groen te houden. Je kunt je kinderen er dus met een gerust hart op laten spelen.

Ook voor huisdieren!

Kunstgras is ook voor baasjes van huisdieren een alternatief voor echt gras. De eigenschappen die kunstgras zo geschikt maken om op te spelen, maken nepgras ook aantrekkelijk voor honden en huisdieren. Het is immers lekker zacht onder de pootjes, sterk genoeg en altijd bespeelbaar.

De hond wordt minder vies als hij op een nep gazon speelt en heeft bovendien minder snel de neiging om in het gazon te gaan graven. Waar je met echt gras in de tuin al snel last hebt van kale plekken in je gazon, is kunstgras uitstekend bestand tegen zelfs de grootste honden. Bovendien is kunstgras bestand tegen urine en ontlasting van huisdieren. Het gazon is eenvoudig te reinigen met alleen water en eventueel wat zeep.

Meer over kunstgras en huisdieren

Voordelen kunstgras
Nep grasmat aanleggen

Overal aan te leggen

Een groot voordeel van kunstgras is dat het overal aangelegd kan worden. Het is een uitstekende oplossing voor tuinen waar echt gras niet mooi wil blijven, bijvoorbeeld door een teveel aan schaduw, of juist te veel zonlicht.

Doordat kunstgras geplaatst kan worden op plekken waar echt gras niet overleeft is het bijvoorbeeld ook een oplossing op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel aan gras denkt. Kunstgras is bijvoorbeeld ook binnenshuis te plaatsen en ook op balkons en dakterrassen komt nepgras goed tot zijn recht.

Kunstgras is duurzaam

Een nep grasmat is niet alleen erg mooi en praktisch, het is ook een duurzame keuze. Kunstgras gaat namelijk veel langer mee dan echt gras. Waar echt gras regelmatig gemaaid, besproeid en bemest moet worden, heeft kunstgras dit allemaal niet nodig. Hierdoor bespaar je water en energie.

Ons kunstgras is recyclebaar, waardoor het na de lange levensduur kan worden hergebruikt. We beschikken zelfs over circulair kunstgras dat in zijn geheel recyclebaar is, omdat het bestaat uit slechts 1 grondstof. Door te kiezen voor circulair kunstgras draag je dus bij aan een duurzamere wereld zonder in te leveren op de groene uitstraling van je tuin.

Kunstgras tuin
Kunstgras speelgras in tuin

Een nep grasmat laten leggen

Wil je kunstgras leggen in je tuin of op een andere locatie? Bij Kunstgras.nl kun je kunstgras bestellen en het zelf leggen, maar je kunt de aanleg ook overlaten aan onze specialisten.

Onze verkooppunten staan namelijk voor je klaar om het kunstgras te leveren en te installeren. Ervaren vakmensen zorgen ervoor dat het kunstgras op professionele wijze wordt geplaatst. Daarbij kunnen ook de voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanleggen van een stevige en stabiele ondergrond, voor je verzorgd worden. Op deze manier ben je verzekerd van een optimaal resultaat.

Offerte aanvragen