Over Kunstgras.nl

Kunstgras.nl begeleidt je bij het vinden, kopen en aanleggen van de mooiste en meest praktische kunstgras toepassingen. We beschikken over een collectie hoogwaardige kunstgrassen, die stuk voor stuk binnen de EU vervaardigd zijn. Hierdoor oogt het kunstgras niet alleen levensecht, het voldoet ook aan alle Europese veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Ons team van gepassioneerde medewerkers helpt je met het vinden van de grasmat die het best past bij het beoogde gebruik. Je kunt het kunstgras direct online bestellen of kopen bij een van onze fysieke verkooppunten. Heb je nog vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op of bezoek een van onze dealers.
Is kunstgras kindvriendelijk

Missie en visie

De huidige generatie kunstgrassen is nauwelijks van echt gras te onderscheiden, heeft een jarenlange levensduur, is milieuvriendelijk en veilig en biedt tal van praktische voordelen ten opzichte van echt gras.

Het is ons doel om jou te helpen bij het vinden van het soort kunstgras dat feilloos aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Dat doen we door middel van onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis.

Waarom kiezen voor Kunstgras.nl

Bestel je kunstgras en toebehoren direct via onze webshop. Als je vandaag voor 14.00 uur je bestelling doorgeeft, dan heb je het pakket doorgaans binnen 2 dagen in huis. Bestelling onder de € 350 euro bezorgen we gratis bij je thuis.

Direct bestellen

Ons team bestaat uit een gepassioneerde groep ervaringsdeskundigen. Wij weten alles over kunstgras en die kennis gebruiken we om het assortiment kunstgrassen samen te stellen en de overzichtelijke webshop in te richten.

Op de website vind je alle beschikbare informatie over kunstgras. Kun je het antwoord op jouw vraag toch niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om het kunstgras te kopen bij een van onze verkooppunten. De dealers met wij samenwerken zijn hoveniersbedrijven en andere tuinspecialisten die zich hebben toegelegd op de verkoop en installatie van kunstgras.

Breng een bezoek aan onze dealers en laat je informeren door de deskundige medewerkers.

Kunstgras.nl biedt de meest natuurgetrouwe kunstgrasmatten op de markt. Door middel van verfijnde technieken hebben de hedendaagse kunstgrasmatten levensechte kleuren, een realistische vorm van de grassprieten en natuurlijke stand van de vezels. Hierdoor is het kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

Veel modellen maken binnen dezelfde grasmat gebruik van een variatie aan groentinten. Hierdoor heeft niet iedere vezel dezelfde kleur, waardoor de grasmat een dynamische en natuurgetrouwe uitstraling krijgt. In de natuur heeft namelijk ook niet iedere grasspriet exact dezelfde tint.

De modellen in onze collectie verschillen onderling op het gebied van vezellengte, vezeldichtheid en kleur. Je kunt dus de grasmat kiezen die precies aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren en het best past binnen jouw tuinontwerp.

Kunstgras.nl heeft een breed scala aan kunstgrassen binnen verschillende prijsklassen samengesteld. Voor ieder budget hebben we een passend kunstgras in huis.

Onze voordeligste kunstgras zijn al verkrijgbaar vanaf €17,95 per vierkante meter. Daarnaast bieden we ook de kunstgras in het hoogste prijssegment.

Het verschil in prijs tussen de modellen onderling is onder andere te verklaren door een verschil in poolhoogte en vezeldichtheid. Over het algemeen hebben de duurdere modellen een vollere grasbezetting en langere grassprieten. Hierdoor oogt de grasmat weelderiger. Ook zijn de modellen in het hogere segment veerkrachtiger.

Of je nu kiest voor een goedkoop kunstgras of een duurder model, al onze kunstgrassen zijn binnen de EU vervaardigd en voldoen aan de strengste Europese kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bij Kunstgras.nl weten we dat onze klanten waarde hechten aan veiligheid en kwaliteit. Daarom verkopen we alleen kunstgras dat volledig in Europa wordt gemaakt en voldoet aan de strengste EU-kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Hierdoor ziet het kunstgras er niet alleen schitterend uit, het heeft ook een langere levensduur, meer veerkracht en een mooie groene tint die niet vervaagt door zonlicht.

Je geniet dus van een prachtige grasmat die weinig onderhoud vergt en desondanks jarenlang meegaat.

Kunstgras.nl heeft een ruim magazijn in Lelystad. Hier hebben we een enorme voorraad producten. Hierdoor kunnen we zowel onze kunstgrassen als onze accessoires snel uitleveren. Je hebt alle producten doorgaans binnen twee dagen in huis.

Wil je de verschillende modellen eens met elkaar vergelijken? Dan sturen wij je graag een gratis proefpakket met maximaal 4 soorten kunstgras toe. Kies zelf welke 4 modellen je wilt ontvangen. Als je het proefpakket vandaag voor 14:00 uur aanvraagt, heb je de stalen morgen al in huis.

Kunstgras stalen aanvragen

Voor uiteenlopende toepassingen

Ons kunstgras is te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Het is bijvoorbeeld ideaal in de tuin. Daarnaast hebben we kunstgrassen die specifiek zijn ontwikkeld om op te sporten en te spelen. Kunstgras is bovendien de perfecte manier om een gezellig groen balkon of dakterras te realiseren

In de tuin

Kunstgras is een geweldig alternatief voor echt gras in de tuin. Het vergt veel minder onderhoud, wordt nooit modderig en ziet er altijd prachtig uit, ook als het een tijdje niet regent. Hierdoor verbruik je minder water. Kunstgras is bijvoorbeeld een uitkomst als je een tuin hebt, waar echt gras niet goed wil groeien of als je simpelweg minder tijd aan het onderhoud van je tuin wilt besteden.

Het is ook beter voor het milieu want je gebruikt geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. De kinderen kunnen er heerlijk op spelen en het is sterk genoeg voor spelende honden.

Meer over kunstgras in de tuin

Kunstgras speelgras
kunstgras voor balkon

Op het balkon

Kunstgras kun je in principe overal aanleggen, ook op plekken waar echt gras niet of nauwelijks wil groeien. Daarmee is het bijvoorbeeld een uitstekende oplossing om een balkon of dakterras te voorzien van een vleugje groen.

Je zult merken dat je het balkon veel vaker gebruikt als je het een gezellige groene uitstraling geeft. Ons kunstgras is lekker zacht en makkelijk schoon te houden, waardoor je gerust met je blote voeten naar buiten kunt.

Meer over kunstgras op het balkon

Speelgras

Kunstgras is de perfecte oplossing voor gezinnen met kinderen. Het voelt aan zoals echt gras en daarom is het perfect om op te spelen! In tegenstelling tot echt gras wordt het nooit modderig. Je kinderen kunnen dus ook na een regenbui lekker in de tuin spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze met modder aan hun schoenen weer naar binnen rennen.

Daarmee is kunstgras niet alleen geschikt als speelgras in tuinen, maar ook op schoolpleinen en kinderdagverblijven. Je kunt het kunstgras voorzien van een laag valdemping, bijvoorbeeld als je het onder een speeltoestel legt.

Meer over kunstgras speelgras

Kunstgras-speelgras-aanleg
Kunstgras Sport

Sportgras

Kunstgras is perfect voor sportactiviteiten! Onze kunstgrasmatten zijn speciaal ontworpen om een natuurlijke en verantwoorde spelervaring te bieden. De matten zijn gemaakt met stevige materialen die geschikt zijn voor verschillende sportactiviteiten, zoals voetbal, hockey, tennis en golf (putting greens).

Het grote voordeel van kunstgras om op te sporten is dat het weinig onderhoud vergt en altijd te bespelen is, ook als het flink geregend heeft. Bovendien is het met kunstgras makkelijker om een mooie egale grasmat te creëren waardoor de kans op struikelpartijen en blessures kleiner is.

Meer over kunstgras om op te sporten

Verkooppunten

Wil je kunstgras kopen, maar zit je nog met vragen? Of wil je onze producten eens in het echt bekijken? Dan kun je een bezoek brengen aan een van onze verkooppunten. Onze verkooppunten beschikken over ruime showtuinen waar de verschillende modellen zijn aangelegd als echte gazons. Zo kun je de kunstgrassen naast elkaar vergelijken en krijg je een goed beeld van de kwaliteit en natuurgetrouwheid van ons kunstgras.

De aanwezige verkopers weten alles van onze producten en kunnen je helpen met het kiezen van de grasmat die past bij jouw wensen en verwachtingen. Ook kunnen de verkooppunten desgewenst de installatie van het kunstgras verzorgen.

Onze verkooppunten

Zelf leggen

Bij Kunstgras.nl bieden we je de keuze om het kunstgras zelf te leggen of de installatie te laten verzorgen. Je kunt de grasmat los bij ons bestellen en deze zelf op de gewenste locatie installeren. Op onze website vind je alle gereedschappen en accessoires die je nodig hebt voor de installatie.

Houd er wel rekening mee dat het zelf leggen van kunstgras een klus is die de nodige handigheid en aandacht vereist. Doorgaans geldt dat hoe groter het oppervlak is, hoe lastiger de plaatsing wordt. Dit komt doordat je bij een groter gazon meerdere stroken met elkaar moet verlijmen.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een geschikte ondergrond voor kunstgras.

Meer over kunstgras zelf leggen

Laten installeren

Ga je voor meer gemak en een optimaal aangelegde kunstgrasmat? Dan kun je de installatie uitbesteden aan een van onze dealers. Zij beschikken over gespecialiseerde teams die de installatie voor je kunnen verzorgen, inclusief de voorbereiding van de ondergrond.

Wil je het kunstgras laten leggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor onze legservice. Het dichtstbijzijnde verkooppunt neemt dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.