Kunstgras sport


Kunstgras voor sporttoepassingen roept nogal wat vragen op. Zijn de eigenschappen zoals balrol en balstuit gelijk aan sport op echt gras? Wat zijn de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras? Hoe moet het worden onderhouden? Is het wel veilig? Hoe kies ik het juiste kunstgras? Wat kost het? Waarschijnlijk wil je nog meer weten over kunstgras. Met de informatie op deze site hopen wij antwoorden te kunnen geven op al jouw vragen.

De ontwikkeling van technologie op allerlei gebieden heeft ook invloed gehad op kunstgras. Er worden met de derde generatie kunstgras, productprestaties gehaald die dicht bij goed natuurgras liggen. ProZone heeft 100 wedstrijden bestudeerd, waaronder wedstrijden van de Champions League, de UEFA Cup, de Nederlandse Eredivisie en het Wereldkampioenschap van 2007 onder 20 jaar. Met behulp van 10 sensoren zijn alle spelers en balbewegingen gemeten. Het resultaat is overduidelijk: “Tussen de voetbaltechnische data die op kwalitatief natuurgras en kunstgras tapijt zijn verkregen, is geen aantoonbaar verschil.” De gegevens over de tijd dat de bal in het spel blijft, het aantal keren dat de spelers aan de bal zijn, het assistpercentage, de gemiddelden en alle overige data liggen heel dicht bij elkaar.

Kunstgras wordt al veelvuldig gebruikt voor de volgende toepassingen:

Kunstgras voor Crossfit, Fitness en Sportscholen

Als je kunstgras zoekt voor Crossfit, Fitness of een Sportschool, laat je dan goed informeren. Je wilt immers geen spijt krijgen van een fikse investering die snel zal beschadigen. Voor deze toepassing leveren wij Heavy Sprinttracks, wat een extreem zware variant kunstgras is die extreem slijtvast is en hierdoor geschikt voor intensief gebruik.

Kunstgras fitness crossfit
kunstgras hockey

Kunstgras voor Hockey

De overstap van gras- naar kunstgrasvelden heeft de hockeysport enorm veranderd. Hockeyers kunnen de bal veel gemakkelijker onder controle krijgen en door de hogere snelheid van de bal is hockey een snellere en boeiendere sport geworden. De sport is mede hierdoor onverminderd populair en de hoeveelheid hockeyers neemt nog steeds toe. Dat maakt de behoefte aan duurzame kunstgras hockeyvelden van hoge kwaliteit natuurlijk alleen maar groter.

In de afgelopen jaren is de vraag bij particulieren naar hockey kunstgras behoorlijk toegenomen voor in de tuin. Kunstgras.nl levert hiervoor hockey kunstgras van het hoogste niveau.

Kunstgras voor Putting Green

Voor de echte golfliefhebber kan met kunstgras zijn tuin in een handomdraai veranderen in een prachtige putting green. Het gebruik van kunstgras als ondergrond voor de putting green in je achtertuin heeft als grote voordeel dat het gras altijd vlak is. Zo heb je zonder veel onderhoud een perfecte green om het putten te leren in je eigen tuin. Het kunstgras is niet alleen goed voor het verbeteren van je golf handicap, maar geeft ook een prachtige uitstraling aan de tuin.

Er zijn specifieke kunstgrassoorten ontwikkeld voor putting greens. Het kunstgras wordt ingestrooid met speciaal kwartszand. Afhankelijk van de ruimte die je om het huis hebt kan het golf kunstgras uiteenlopen van een putting green tot driving ranges.

Kunstgras putting green
kunstgras voetbal

Kunstgras voor Voetbal

Kunstgrassoorten om op te voetballen worden steeds meer geaccepteerd vanwege de vele voordelen die het heeft ten opzichte van natuurgras. Uiteraard zal elke voetballiefhebber nog steeds een voorkeur hebben voor perfect natuurgras, maar helaas zal je gazon niet het gehele jaar mooi blijven bij intensief belasten. Onze nieuwste generaties kunstgras die geschikt zijn om op te voetballen in je tuin, hebben een zeer natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het ook niet langer zo hard als vroegere typen kunstgras.

Kunstgras voor Tennisbaan

Steeds meer particulieren kiezen voor tenniskunstgras voor in de tuin. In vergelijking met gravel of natuurgras vergt kunstgras aanzienlijk minder onderhoud, is het slijtvast, vuilafstotend en uiterst gebruiksvriendelijk. Bovendien gaan kunstgrastennisbanen heel lang mee en zijn ze vrij eenvoudig op een bestaande ondergrond te plaatsen of te vernieuwen: een extra pluspunt voor de prijs.

kunstgras tennis
Kunstgras Sport

Kunstgras voor Sportveld

Een multifunctioneel speel- en/of sportveld in de tuin is vandaag de dag populair binnen de particulieren markt. Weinig onderhoud, veel speelplezier en beweging bij je thuis.

Kunstgras voor een pannakooi

Een pannakooi of voetbalkooi is een klein voetbalveldje dat is omheind met een boarding of hekwerk. De omheining maakt deel uit van het veld, waardoor de bal nooit uit gaat. Dit maakt voetbal in een pannakooi extra levendig. Kunstgras is de ideale ondergrond voor een pannakooi of trapveldje. Het vergt immers nauwelijks onderhoud, terwijl het prettig speelt en niet stuk te krijgen is. Een pannakooi met kunstgras is onder andere geschikt voor op scholen en in de openbare ruimte, maar ook voor in de tuin.

kunstgras voetbalveldje