Kunstgras voor voetbal

Ben je op zoek naar een veilige, betrouwbare en duurzame ondergrond om op te voetballen? Of je nu een groot voetbalveld, een trapveldje of pannakooi wil aanleggen, kunstgras is de perfecte oplossing. Kunstgras vergt immers nagenoeg geen onderhoud, is zeer slijtvast en blijft onder alle weersomstandigheden te gebruiken. Kunstgras.nl heeft kunstgras dat speciaal is ontworpen om op te voetballen. Dit kunstgras voor voetbal biedt een optimale speelervaring en is geschikt voor zowel particulieren als professionele voetbalclubs. Bovendien heeft onze grasmat alleen invulzand nodig - geen rubbergranulaat! Bestel het kunstgras direct via onze website of neem contact op met een van onze verkooppunten. Onze dealers kunnen ook de installatie van het voetbalveld voor je verzorgen.

Welk kunstgras voor een voetbalveld?

Wil je kunstgras kopen voor een voetbalveld? Kunstgras.nl beschikt over verschillende kunstgrassen die speciaal zijn ontwikkeld voor sport- en speldoeleinden. Deze modellen zijn stuk voor stuk geschikt voor voetbalvelden en trapveldjes maar verschillen onderling qua lengte, kleur en vezeltype. Welke van deze modellen het meest geschikt is, hangt onder andere af van het soort voetbalveld dat je aan wil leggen en hoe intensief het gebruikt wordt.

Sterk en slijtvast

Een van de belangrijkste kenmerken van onze kunstgrassen voor sport is dat ze ontzettend sterk en slijtvast zijn. Ze zijn speciaal ontworpen om grote groepen sporters aan te kunnen en daarom voorzien van een extra robuuste backing en extra veerkrachtige en slijtvaste vezels.

De vezels zijn UV-gestabiliseerd, wat betekent dat ze niet vervagen door zonlicht. Hierdoor heeft een kunstgras voetbalveld een jarenlange levensduur. Bij Kunstgras.nl geven we 10 jaar UV-garantie op de grasmat. Dit betekent dat het kunstgras minimaal 10 jaar zijn mooie groene kleur behoudt.

100% veilig

In het verleden is er veel te doen geweest over de veiligheid van kunstgras sportvelden. Dat kwam doordat uit onderzoek was gebleken dat de rubberkorrels die op sportvelden gebruikt worden, mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Hoewel dit nooit onomstotelijk vast is komen te staan, is dat natuurlijk nog steeds geen prettige gedachte.

Ons kunstgras hoeft niet te worden ingestrooid met rubbergranulaat en is dus 100% veilig. Een beetje instrooizand is voldoende om de sprieten mooi overeind te houden en te zorgen voor een extra beetje schokabsorptie. Dit zand op kunstgras is natuurlijk en volstrekt veilig.

Onze kunstgras zelf is onafhankelijk getest (door TNO) en 100% veilig bevonden. Het is bijvoorbeeld niet schadelijk als de kinderen per ongeluk een grasspriet in de mond stoppen.

Weinig onderhoud

Kunstgras vergt ten opzichte van echt gras veel minder onderhoud, waardoor het een geweldig alternatief is voor een voetbalveld. Het gras heeft altijd de juiste lengte en hoeft dus nooit gemaaid te worden. Bovendien zijn er geen meststoffen en pesticiden nodig om het gras sterk en gezond te houden.

Ook hoef je het niet te sproeien als het een tijdje niet regent. Hierdoor bespaar je al snel honderden liters kostbaar water. Kunstgras voetbalvelden zijn nagenoeg vrij zijn van onkruid, mos en andere vervelende zaken die op natuurgrasvelden wel voorkomen.

Doordat kunstgras zo weinig onderhoud vergt, is het op de lange termijn een voordelige oplossing, helemaal voor openbare en professionele voetbalvelden.

Het hele jaar door te gebruiken

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het het hele jaar door kan worden gebruikt. Doordat kunstgras zeer goed water doorlaat, wordt het nooit modderig of drassig.

Regenwater zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond. Hierdoor blijft een kunstgras voetbalveld ook onder natte weersomstandigheden te bespelen. Anderzijds droogt kunstgras niet uit als het een tijdje niet regent. Het hoeft dus ook niet gesproeid te worden.

Hierdoor blijft een voetbalveld van kunstgras het hele jaar door, onder alle soorten weersomstandigheden, te gebruiken.

Indoor kunstgras voetbalveld

Kunstgras wordt natuurlijk al een tijdje gebruikt voor voetbalvelden in de buitenlucht. Maar wist je dat je grastapijt ook kunt gebruiken voor een indoor voetbalveld? Echt gras kan binnen natuurlijk niet groeien, daarom wordt zaalvoetbal doorgaans gespeeld op een kunststof vloer.

Maar de eigenschappen van kunstgras maken het ook een perfect alternatief voor gebruik indoor. Kunstgras heeft immers geen water of zonlicht nodig. Hierdoor kun je kunstgras binnen net zo makkelijk aanleggen als buiten.

Voetballen op kunstgras voelt veel prettiger en natuurlijker dan op een gladde gymvloer, waarop de bal onnatuurlijk stuit en veel sneller rolt. Met kunstgras heb je ook nooit meer last van piepende schoenen op de vloer.

Belijning

Een voetbalveld is natuurlijk niet compleet zonder belijning. Als je kunstgras laat leggen, kun je direct permanente belijning aan laten brengen. Deze belijning wordt gemaakt van wit kunstgras.

De belijning wordt uitgesneden in de grasmat en op de plek waar de lijnen moeten komen, wordt het witte kunstgras geplaatst. Op deze manier kan de belijning niet wegslijten.

Het is ook mogelijk om systemen te kopen waarmee je tijdelijke belijning aan kunt brengen op de grasmat. Dit is bijvoorbeeld handig als het sportveld afwisselend gebruikt wordt voor verschillende sporten.

Pannakooi met kunstgras

Een pannakooi of voetbalkooi is een klein voetbalveldje dat is omheind met een boarding of hekwerk. De omheining maakt deel uit van het veld, waardoor de bal nooit uit gaat. Dit maakt voetbal in een pannakooi extra levendig. Kunstgras is de ideale ondergrond voor een pannakooi of trapveldje. Het vergt immers nauwelijks onderhoud, terwijl het prettig speelt en niet stuk te krijgen is. Een pannakooi met kunstgras is onder andere geschikt voor op scholen en in de openbare ruimte, maar ook voor in de tuin.

Kunstgras.nl heeft verschillende kunstgrassen die geschikt zijn voor in een pannakooi. Hiermee kun je zelf een pannakooi maken, maar je kunt de grasmat ook laten installeren door een van onze dealers.

Meer informatie over kunstgras pannakooi

Wat kost een kunstgras voetbalveld?

De kosten van een kunstgras voetbalveld variëren afhankelijk van de afmetingen en het gekozen type kunstgras. Modellen die geschikt zijn om op te voetballen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 21,95 per vierkante meter.

Omdat de prijs voor kunstgras wordt berekend per vierkante meter, bepaalt de grootte van het veld dus grotendeels hoeveel het voetbalveld kost.

  • Prijs klein trapveldje: vanaf € 500,-
  • Prijs middelgroot trapveldje: vanaf € 3000,-
  • Prijs half voetbalveld (7 tegen 7): vanaf € 70.000,-
  • Prijs voetbalveld (internationale afmetingen): vanaf € 140.000

Houd er rekening mee dat dit slechts de kosten voor de grasmat zelf zijn. Daarnaast moet je nog rekening houden met bijkomende kosten voor het aanleggen van een geschikte ondergrond, het aanbrengen van een schokdempende laag en de installatie van de grasmat.

Kunstgras voetbalveld laten aanleggen

Heb je zelf geen tijd om een voetbalveldje aan te leggen? Of is het de bedoeling een professioneel voetbalveld aan te leggen dat helemaal wedstrijdklaar is? Dan adviseren wij om de installatie van het kunstgras te laten verzorgen door een van onze professionele verkooppunten. Deze verkooppunten beschikken over alle benodigde gereedschappen en machines om een topkwaliteit voetbalveld aan te leggen en verzorgen ook de aanleg van de ondergrond, het inzanden en het aanbrengen van belijning.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of bezoek een van onze verkooppunten voor meer informatie.

Kunstgras laten leggen